Togg marka araçların batarya modül ve paketleri ise üretimin en başından itibaren Gemlik'te imal edilecektir. Ancak bataryanın içerisinde kullanılacak lityum iyon piller, ilk etapta Farasis tarafından Çin'de üretilip Türkiye'ye ithal edilecek.
Togg akıllı cihazları için Farasis Energy'nin en son teknolojisine dayalı yüksek nikel içerikli Li-Ion NMC batarya modül ve paketleri üreten Siro, 2023 yılında Togg'un üreteceği 28 bin akıllı cihazın batarya paketlerinin teslimatlarını Togg üretim planları doğrultusunda yapacak.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin küresel mobilite markası Togg ile Çinli enerji firması Farasis ortaklığında enerji depolama çözümleri geliştirmek üzere kurulan Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojilerinin Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü için yarın saat 14.00' ...
Togg'a ilişkin merak edilen pek çok soruyu cevaplayan Gürcan Karakaş, yerli otomobilin 8 yıllık pil ömrüne sahip olduğuna değinirken, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: "Elektrikli cihazların yanı sıra batarya ve hücre alanında da oyuncu olacağız.
TOGG TEKNİK ÖZELLİKLERİ
Araç gücünü lityum iyon pillerden almaktadır. Tek şarj ile batarya kapasitesine göre 300 km ve 500 km menzile sahip iki farklı güç paketi sunulacaktır. Aracın bataryalarının 30 dakikadan kısa sürede %80 şarj edilebilmesi planlanmaktadır.
İlgili 25 soru bulundu
Batarya kapasitesi 52,4 kWh olan 314 kilometre kısa menzilli Togg'un Şarj maliyeti Trugo istasyonlarında 418.6 lira olurken kilometre başına harcadığı enerji de 1,33 lira olacak.
Togg T10X, Togg tarafından Türkiye'de üretilecek elektrikli otomobildir. 2022 yılının son çeyreğinde seri üretime hazır olması beklenmektedir. Başlangıç fiyatı 953 bin Türk lirası olarak belirlenen aracın 16-27 Mart 2023'te ön siparişleri alınmaya başladı.
Yerli otomobil TOGG, evde şarj edilebilecek.
Togg T10X Türkiye'nin ilk tamamen elektrikli yerli otomobili olarak Mart 2023'te satışa sunuldu. Tek ve çift motorlu versiyonları olan T10X'in aynı zamanda 52,4 kWh ve 88,5 kWh olmak üzere iki batarya seçeneği bulunuyor.
Tek motorlu versiyonda, arka akstaki elektrik motoru 210 hp güç üretecek. Bu versiyonda standart menzil ve uzun menzil olmak üzere iki farklı batarya seçeneği göreceğiz.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nde robotik sistemlerden güdüm kitlerine, telsizlerden torpidolara kadar birçok alanda kullanılan pillere yenileri eklendi. Türk ordusuna güç veren ASPİLSAN Enerji, yeni yatırım olan Lityum iyon Silindirik Pil Üretim Tesisi ile günde 24 bin adetlik üretim kapasitesine ulaştı.
Peki, Siro batarya fabrikası kimin, nerede üretiliyor? Türkiye'nin yerli otomobili TOGG için batarya fabrikası kuruluyor. Togg ve Farasis ortaklığındaki Siro, proje bazlı devlet desteğinden de yararlanarak kurulacak fabrikada batarya hücresi ve modül üretimi yapacak.
Çinli batarya üreticisi Farasis, yerli otomobil geliştiren Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) ile anlaştıklarını duyurdu. Anlaşmaya göre, TOGG'un geliştirdiği elektrikli araçlarda kullanılacak lityum-iyon bataryalarını Farasis tedarik edecek.
Her şeyden önce Togg için batarya çok önemli. Türkiye ve Çinli enerji firması Farasis ortak oldu. Bataryamız burada Gemlik'te üretilecek. Batarya hücresinin içerisindeki teknoloji sizin aracınızın menzilini her şeyini belirliyor.
Genel garanti süresi: 3 yıl ya da 100 bin kilometre. Boya garantisi: 3 yıl. Batarya garantisi: 8 yıl.
Siro, Türkiye ve çevre pazarlarda otomotiv ve otomotiv-dışı kullanım için enerji depolama çözümleri geliştirmek üzere Togg ve Farasis Energy ortaklığında 27 Eylül 2021'de kuruldu.
314 km menzil olan ve 52,4 KWH bataryası bulunan Togg evden doldurulursa 115,8 TL'ye doluyor. Togg Trugo şarj istasyonundan hızlı şarj olarak dolma maliyeti ise 418,6 TL'ye doldurulabiliyor.
Togg, tek şarjda kaç kilometre yapıyor? Bakan Varank'tan cevabı merakla beklenen soruya yanıt: Bizim kullandığımız 530 km gidiyor - Son Dakika.
88,5 kWs batarya kapasitesi bulunan 523 kilometre uzun menzilli Togg'un da şarj maliyeti 707.1 lira olacak ve kilometre başına harcadığı enerji de 1,35 lira olarak gerçekleşecek. Hemen tüm şarj istasyonlarında aracınızın şarj işlemi bitmesine rağmen hala istasyona bağlı durumdaysa ekstra bir ücret alınır.
Hiç problem olmayacak. Zaten evde de şarj edilebilecek. Hem evde hem yolda şarj edilebilecek." Buna göre TOGG'un evde şarj edilebilir olduğu, TOGG ile evlerdeki elektriğin dönüşümlü olarak uyumlu olabileceği düşünülmektedir.
Videodaki bilgilendirme şöyle devam ediyor: Bu istasyonlarda kablolar aynı benzin istasyonlarında olduğu gibi cihaza entegredir. Sizin ekstra kablo taşımanıza gerek kalmaz. Şarj süreniz batarya kapasitesine, şarj cihazına ve şarj durumunuza göre değişiklik gösterir.
TOGG'un motoru Bosch Alman, bataryası Çinli Siro oradan gelecek. Araç entegrasyonunu Alman Edag tarafından yapılacak. Şasi sistemini İngiliz Mira'dan alıyor, tasarımını da İtalyan Prinfarina yaptı."
Hibrit aküsünü, elektrikli araçlar gibi harici bir kaynaktan şarj etmenize gerek yoktur. Araç, her frenlemede, sahip olduğu “Rejeneratif (Üretken) Frenleme Sistemi” sayesinde elektrik üretir. Yani diğer bir deyişle araç kendi kendini şarj eder.
Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu veya kısaca TOGG, Türkiye merkezli bir otomobil üretici şirkettir. TOGG'un ortakları ise; Anadolu Grubu (%19), BMC (%19), Kök Grubu (%19), Turkcell (%19), Zorlu Holding (%19) ve TOBB (%5) olarak açıklandı.
Şirketten alınan bilgilere göre, Togg her 100 kilometrede 16.7 kwh elektrik tüketiyor. Togg ile 1.000 kilometrelik yol gidildiği varsayıldığında, evden bataryayı doldurup çıkarsanız, ilk 500 kilometreyi 142 TL'ye gidersiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri