Muti, Güney Afrika'da uygulanan geleneksel tıp biçimidir. Kelime, Zulu dilinde ağaç anlamına gelen -thi kökünden türetilmiştir. Muti'de kullanılan pek çok doğal ürünün ağaçlardan elde edilmektedir.
Muti isminin anlamı ise şu şekilde; 1. Boyun eğen, itaat eden.
Meczup bir şeyin ya da birinin etkisinde kalmış olan kimse demektir. Musahhar ile meczup eş anlamlı olduğu için cümle içerisinde birbirinin yerine kullanılabilir. Musahhar Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Arapçada teshir kelimesi büyülemek ve birini hileyle aldatmak demektir.
Muti kelimesinin kökeni Arapça dilidir. Muti kelimesinin Arapça dilindeki karşılığı muṭīʿ şeklindedir.
Mutlak, felsefî bir kavram olarak şeylerin, keşfedilmiş olsun olmasın, bütününü, tamamını tanımlar. Felsefenin farklı konularında ve farklı felsefî metinlerde, Mutlak nihai varlığı tanımlamak için de kullanılabilir; bu kullanımda fâni ve varlığı zorunlu olmayanın tersi olan yani mutlak olan varlık anlamındadır.
İlgili 32 soru bulundu
Münzevi kelimesine Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığında, 'İnsanlardan kaçan ve tek başına yaşamayı tercih eden kişiler' olarak tabir edilmektedir.
TDK'ya göre suret kelimesinin sözlük anlamı dış görünüş, çehre ve yüzdür.
Eski Türkçede “anne” karşılığı kullanılan “ög” bugün sadece annesini kaybetmiş çocuklar için kullanılan “öksüz/ög- süz” sözcüğünde yaşamaktadır. g/k ses değişimi ile ög sonuna yokluk eki alarak öksüz olmuştur.
İtalyanca papa "1. peder, din adamı, 2. Katolik kilisesinin başı" sözcüğünden alıntıdır. İtalyanca sözcük Eski Yunanca papâs, papad- παπᾶς, παπαδ- "baba, peder, üst düzey din adamlarına hitap biçimi" sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Eski Yunanca páppas πάππας "çocuk dilinde baba" sözcüğünden türetilmiştir.
mâ teriminin Türkçe Türkçe sözlükte anlamı
Cansız şeylere işaret eder. "Şu nesne, o şey ki..." mânâlarına gelerek kelimelerle birleşir. Meselâ: (Mâ-ba'd: Sondaki, alttaki.)
muti / mutî / مطيع
İtaat eden, emre uyan.
münkad ne demek? (Kavd. dan) İnkiyad eden, boyun eğen, muti olan, itaat eden.
Muti, 30 Mayıs 1994 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Aslen Adanalı olan genç rapçi öğretim hayatını üniversiteden mezun olarak sonlandırdı. Muti olarak bilinen genç rapçi, ayno platformda devam eden Heijan ile 2017 yılında çıkarttığı Yansın Geceler' ve 'Abin Dızo Bremın' şarkılarıyla tanınmıştır.
Muti, Güney Afrika'da uygulanan geleneksel tıp biçimidir. Kelime, Zulu dilinde ağaç anlamına gelen -thi kökünden türetilmiştir. Muti'de kullanılan pek çok doğal ürünün ağaçlardan elde edilmektedir.
Arapça ṭwˁ kökünden gelen muṭiˁ مطع "itaat eden, sadık" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça iṭāˁat إطاعة "boyun eğme" sözcüğünün ifˁāl vezni (IV) failidir.
1980 yılı İstanbul'unda doğdu. İnsana ve içinde anlam bulduğu kültüre dair hep soruları oldu, yanıtların peşinden koştu. Keşif yolculukları onu heyecanlandırdı. Bu heyecanla İstanbul Üniversitesi'nde Sosyal Antropoloji okudu.
Hristiyan Katolik Kilisesi'nin ruhban sınıfında, Papa'dan sonra gelen en önemli din adamı konumundaki Kardinaller, Papalık seçim sürecinin (Konklav) 12 Mart Salı günü başlamasına karar verdi.
Kutsal Yağ Sürme ayini, nişan töreni veya klasik ayinleri gerçekleştirir. Episkoposun aksine papaz, diyakozlar gibi evlenebilir.
sabaya. (Tekili: Sabiyye) Büluğ çağına varmamış küçük kızlar. Kız çocukları.
ebu / ebû Peder, baba, ata, eb.
Eski Türkçe ebe veya epe “anne, büyük anne” sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Eski Türkçe aba veya apa “baba, dede” sözcüğü ile eş kökenlidir. Bu sözcük çocuk dilinden türetilmiştir. Yakın akrabalık terimlerinin çoğu gibi bebek lisanından alınmıştır.
Nüsha kelimesi anlam olarak, yazılı olan bir eserin tıpkısı aynısı ve eşi olan anlamına gelmektedir. Türk Dil Kurumuna göre nüsha kelimesi, birbirinin aynısı olan yazılı şeyleri ifade etmek için kullanılan bir kavramdır. Nüsha kelimesi aynı zamanda; benzeri olan, tıpkısı ve kopya anlamlarında da kullanılmaktadır.
Sekil TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim At, eşek ve sığırların ayaklarında bileğe veya dize kadar çıkan beyazlık, seki (II)
Arapçada ki عرفان 'bilme, öğrenme, pratik bilgi, usul ve örf bilgisi' ile عرف 'bildi, öğrendi, ayırt etti, tanıdı' anlamlarına gelen kelimelerinde meydana gelmiştir. Türkçede ilk defa yazılı olarak 1330 yılında Aşık Paşa tarafından yazılan Garip-name isimli eserde kullanılmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri