Muz, lezzetli ve besleyici bir meyve olmasının yanı sıra, D vitamini içeriğiyle de dikkat çeker.
Muz, insan vücuduna pek çok fayda sağlayan ve içerisinde bulundurduğu özellikler ile zengin olan bir besindir. Muzun içerisinde bulunan özellikler ve vitaminler şu şekildedir: A, C ve E vitamini. B6 ve B12 vitamini.
Aslına bakılırsa hemen hemen her meyvede D vitamini bulunur. Ancak özellikle sıralamak gerekirse; Portakal; C vitamini deposu olarak bilinse de portakal D vitamini açısından da önemli meyve türüdür. Elma; kışın tüketilmesi gerekli ve D vitamini içeren önemli bir meyvedir.
Muz iyi bir lif, potasyum, antioksidan, B6 vitamini, C vitamini ve bitkisel besin kaynağıdır. Bununla birlikte daha birçok vitamini içerisinde barındırmaktadır. Magnezyum ve manganez açısından da zengin olması onu vazgeçilmez meyveler listesinde tutmayı başarmaktadır.
İlgili 26 soru bulundu
Faydaları sayısız olan muzu düzenli olarak her gün 2 adet yediğinizde olumlu sonuçlar alacaksınız. İşte etkileri... Posalı, tropik bir meyve olan muz hemen hemen herkesin severek tükettiği bir gıdadır. Muzu doğrudan yiyebilir, meyve salatalarında ya da hamur işlerinde kullanabilirsiniz.
Muz zengin potasyum içeriğiyle elektrolit dengesinin korunmasını sağlar. Aynı zamanda içeriğindeki potasyum, magnezyum ve kalsiyum mineralleri sayesinde kas kramplarının ve ağrılarının azalmasına yardımcı olur. Yağ ve kolesterol içeriği olmayan muzun enerji değeri yüksektir.
Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi, yetişkinlerin günde iki muzdan fazla yememesini önermektedir. Çok fazla muz tüketimi oldukça tehlikeli olabilir.
Uyumadan önce yenilebilecek meyvelerin başında muz geliyor. Çünkü muz, magnezyum ve potasyum içerir.
D vitamini gereksinmesini karşılamak için en iyi kaynak güneş ışınlarıdır. D vitaminin diyetle alımı ise sınırlıdır. Diyette D vitamini en fazla somon, uskumru, sardalya gibi yağlı balıklar ve yumurta sarısında bulunmaktadır.
Alabalık, somon, ton balığı, uskumru gibi yağlı balıkların etleri ve karaciğerleri D vitamini açısından zengindir. Yaklaşık 85 gramlık bir alabalık günlük D vitamini ihtiyacının %60'ını, yaklaşık 85 gram somon ise günlük D vitamini ihtiyacının %48'ini karşılayabilir.
Ciğer, peynir, somon, ton balığı, uskumru, süt ve portakal suyu D vitamini açısından zengin olan besinler arasındadır. Kuruyemişlerde de kaju ve fındık D vitamini takviyesi için birebirdir.
Elma yüksek besin değerlerine sahiptir. İçerdiği D vitamini, vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminin bir bölümünü karşılamaya yardımcı olur. Yılın her döneminde elmanın farklı türlerini bulabilir, mevsiminde tüketerek D vitamini desteği alabilirsiniz. Yaş ve kuru üzüm D vitamini konusunda güçlü bir meyvedir.
Açken yiyeceğiniz muz kandaki magnezyum seviyesinde ani ve keskin bir artış yaratır. Bu da kalbiniz için zararlı olabilir. Boş mideyle yiyeceğiniz yoğurt oluşturacağı hidroklorik asitle faydalı bakterileri yok edecektir. Sabahları asitli içecekler içmek mukus dokularına zarar verip mideye giden kan akışını azaltır.
Muzun genellikle erken saatlerde tüketilmesi tercih edilir. Bu şekilde tüketmek daha sağlıklı olmaktadır. Geç saatlerde ölçüsüz bir şekilde tüketilen muz sağlık açısından risk oluşturabilir. Bu nedenle diyetlerde gece saatlerinde muz önerilmemektedir.
Eğer ölçülü ve doğru biçimde tüketirseniz muz kilo aldırmayacak, aksine sindirim ve boşaltım sisteminize katkıda bulunacaktır. Ayrıca muz kalori ve besin değerlerinin yanı sıra düzenli olarak tüketmek isteyebileceğiniz bir meyve.
Her ikisi de asidik yapı da olan, muz ve gazozu, siz siz olun birlikte tüketmeyin. Şeffaf bir poşedin içerisinde yapılan deneyde, 2 muz ve 2 şişe gazoz kullanılıyor. Sonrasında olanlar ise hayli inanılmaz. Muz ve gazoz mide de devasa bir köpüğe dönüştükçe dönüşüyor.
Çok fazla potasyum Muz, az miktarda yerseniz kalbiniz için iyidir. Ancak çok fazla muz tüketiyorsanız, vücudunuz hiperkalemi geliştirebilir. Bu da kanda çok fazla potasyum olduğu anlamına geliyor. Hiperkalemi düzensiz kalp atışı, kas güçsüzlüğü ve geçici felce yol açabilir.
Muz kabuğu siyah nokta oluşumuna sebep olan ciltteki kir ve sebum birikimini önler. Kırışıklık giderici ve gençleştirici etkili muz kabuğu sayesinde düzenli kullanımda çok daha parlak bir cilde sahip olabilirsiniz! Muz kabuğu göz altı morlukları, şişlikleri ve yorgun görünümü de tedavi edici özelliğe sahiptir.
Muz, potasyum, vitamin ve mineraller içererek halsizliğe karşı enerji kaynağı olarak bilinir.
12) Muz. Gün içinde tüketilen 1 adet orta boy muz, demir emilimine destek olacaktır. Muz uzun süre tok tutan besinlerden biridir ve kan değeri düşük olan kişilerde açlık hissini bastırır. Kansızlığa bağlı oluşan yorgunluğa da iyi gelen bir meyvedir.
Bu enzim, proteinlerin sindirimini destekler. Aynı zamanda C vitamini, A vitamini ve lif gibi besinler açısından da zengindir. Muz: Muz, yemek sonrası tüketilmek üzere uygun olan bir meyvedir.
Sağlıklı beslenmek isteyenlerin ve yediklerine dikkat edenlerin muzun en sağlıklı hali olan yeşil olanı tüketmeleri tavsiye edilir. Muzun daha lezzetli olduğu ancak biraz daha şekerlendiği halidir. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri