Araç İçerisinde Yüksek Sesle Müzik Dinlemenin Cezası Ne Kadar? Trafiğe çıkıldığında arabada yüksek sesle müzik dinlemek diğer insanların rahatını bozabilir. Aynı zamanda ses kirliliği de yaratan bu durumun ihlal edilmesi para cezasını getirir. Araçta yüksek sesle müzik dinlemenin ceza ücreti 436 TL'dir.
TCK'nın 183. maddesine göre; “İlgili kanunlarla belirlenen yükümlülüklere aykırı olarak, başka bir kimsenin sağlığının zarar görmesine elverişli bir şekilde gürültüye neden olan kişi, iki aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır”.
72 trafik cezası tutarı nedir? Karayolları Trafik Kanunu'nun 72.'inci maddesi gereğince sürücülerin araçlarında müzik, ses sistemi, haberleşme gibi cihazları kanuna uygun olmayan bir biçimde bulundurmaları yasal değildir. Bu trafik kuralını ihlal edenlere 72 trafik cezası tutarı olan 436 TL idari para cezası kesilir.
2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'na göre, kask takmayan sürücülere ceza verilir. Kasksız motosiklet kullanma cezası, 2023 yılı itibarıyla 437 TL olarak belirlenmiştir. Bu nedenle, sürücülerin ve yolcuların trafik kurallarına uyması ve kask takma zorunluluğunu yerine getirmesi hayati önem taşımaktadır.
İlgili 31 soru bulundu
Yüksek Sesle Müzik Dinleme Cezası
Yüksek sesle müzik dinlemek sürücünün odağının trafikten kaymasına yol açarak riskli durumlar oluşturabiliyor. 2023 yılında yüksek sesle müzik dinleyerek ses kirliliği oluşturmanın cezası 436 TL olarak geçiyor. Bu ceza aynı zamanda 72 ceza maddesi olarak da biliniyor.
50cc motorda kask zorunludur. Yapılan yeni düzenlemelere göre 100cc altı motorlarda da artık kask kullanımı zorunlu hale gelmiştir. Aksi takdirde kullanıcılar cezai işleme tabi tutulur.
Yapacağınız şikayete göre gürültü yapan komşuya Kabahatler Kanunu'nun 36. maddesine göre 124 TL, Çevre Kanunu uyarınca ise 1.450 TL para cezası kesilebilir.
Kırmızı ışık cezası 2023 yılı için 951 TL'dir. Kırmızı ışıkta geçmenin cezası sadece para ödeme ile sınırlı değildir. Birden fazla kez de kırmızı ışıkta geçilirse ceza puanı olarak da yaptırım uygulanabilir. Sürücünün kırmızı ışıkta geçme ceza puanı 20'dir.
“Madde 183- İlgili kanunlarla belirlenen yükümlülüklere aykırı olarak, başka bir kimsenin sağlığının zarar görmesine elverişli bir şekilde gürültüye neden olan kişi, iki aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.”
Denetimlerde eğlence yerlerinin arka plan gürültü seviyesinin 5 desibel A'dan ve 7 desibel C'den fazla olan eğlence mekânlarına para cezasının yanı sıra kapatma cezası da verilebilecek.
Fahri müfettiş tarafından 72 kodlu (72.'İnci maddesi gereğince sürücülerin araçlarında müzik, ses sistemi, haberleşme gibi cihazları kanuna uygun olmayan bir biçimde bulundurmaları yasal değildir. Bu trafik kuralını ihlal edenlere 72 trafik cezası tutarı olan 436 TL idari para cezası kesilir) arkada...
Gürültü, toz, duman, koku vs. ile bireylerin rahatsız edilmesi hukukumuzda yasaktır. Bu tür faaliyetleri yapan- lara da kolluğun müdahale etmesi gerekir.
1- Alo Gürültü Şikayetleriniz için 155 Polis Merkezi
Bu nedenle gürültü şikayetine maruz kalan şahısların doğrudan polis merkezini arayarak şikayetlerini bildirmeleri mümkündür. Çevrenizde oluşan her türlü gürültü, eğlence mekanlarından çıkan seslerin fazlalığı gibi durumlarda polis merkezi aranılmalıdır.
Ses Kaydı Almanın Cezası Paraya Çevrilir Mi? Bir hapis cezasının adli para cezasına çevrilmesi için 1 yıldan az süreli olması gerekmektedir. Ses kaydı alınması suretiyle suçu işleyen faile verilecek hapis cezasının alt sınırı 1 yıldan fazla olduğu için adli para cezasına çevrilemeyecektir.
2023 yılında emniyet kemeri takmamanın cezası 436 TL'dir. 436'nin %25'i 109 TL'dir. 436 – 109 = 327 TL olarak ödemenizi yapabilirsiniz. Yani ceza kesilen tarihten itibaren 15 gün içerisinde ödeme yaparsanız 436 TL yerine 327 TL ödersiniz.
Bir Günde 2 Defa Trafik Cezası Yazılır Mı? Bir günde 2 defa trafik cezası alınması mümkündür.
Sahip olduğu aracı bir başkasına kullandırma ve bu kişinin de aracın sınıfına uygun şekilde ehliyete sahip olmamasına müteakip araç sahibine kesilen ceza 4060 TL. Bunun dışında ehliyeti olduğu hâlde araç kullanırken yapılan denetimlerde ehliyetsiz bir şekilde yakalanma cezası da vardır.
Yayaya öncelik vermeme cezası: 888 TL. Yetki dışı siren kullanımı cezası: 4.064 TL. Yönetmeliğe aykırı plaka kullanma cezası: 1.671 TL.
-Gece saat 7'den sabah 7'ye kadar yüksek ses çıkarılmamalıdır. Yüksek ses kıstası kişinin keyfine ve kastına bağlı şekilde algılanmalıdır. Örneğin, elektrikli süpürge çalıştırmak, matkap kullanmak ya da yüksek sesli müzik dinlemek önlenmesi gereken gürültü tipleri arasındadır.
Uluslararası standartlara göre işitme sistemine zarar veren gürültü düzeyi 100-10.000 Mhz ve 85 dB düzeyidir. Kişinin 1,5 metre uzaklıktan günlük konuşmaları anlamakta güçlük çektiği sınır, gürültü düzeyi olarak kabul edilir.
Türkiye'de araçta yüksek sesle müzik dinlemek, trafik düzenlemelerinin ihlali olarak kabul edilmekte ve bu nedenle cezai işlem uygulanmaktadır. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 61/2 maddesine göre, araç içi ses düzeyi dış mekân ambiyans gürültüsünden daha yüksek olamaz.
Yorumlar için teşekkürler. Vizör, kaskın önündeki cam oluyor. Yani trafik cezasında koruma gözlüğü olarak anılan şey. motosiklet yatınca arkadakide düşüp kafayı yere vurduğa göre zorunludur.
Yani ceza yazılabilir. Koruma gözlüğü ne alaka diye düşüneler varsa eskiden muhtemelen camsız çenesiz eski tip kasklar varken hazırlanmıştır maddeler. Tabiki yazılır genelde polislerin yeni tavrı plakayı not edip müsait bir zamanda makbuzları döşe aman yazmak. Onun için plakaya yazılır.
a) Üç tekerlekli yük motosikletleri hariç, elektrikli bisiklet, motorlu bisiklet ve motosikletlerde sürücülerin koruma başlığı ve koruma gözlüğü, yolcuların ise koruma başlığı,… kullanılması zorunludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri