Mesleki yeterlilik belgesi; metal, inşaat, otomotiv, elektrik/elektronik, enerji, ulaştırma, lojistik ve haberleşme, hazır giyim, deri gibi sektörlerdeki meslekleri icra edebilmek için zorunlu hale gelen bir tür sertifikadır. Bu sertifikanın
Seviye 4 belgesini alan kişiler emlak danışmanı olurken Seviye 5 belgesini alan kişiler ise sorumlu emlak danışması statüsüne ulaşırlar. Emlak seviye 4 belgesine sahip olarak emlak satışı konusunda deneyimler elde etmeniz mümkün olacaktır.
Seviyelerdeki gereklilik ve kazanımlar yeterlilik çevresine göre belirlenmektedir. 4 seviye mesleki yeterlilik belgesi, mesleki yeterlilik seviyeleri uygun olan mesleki yeterlilikte kendini geliştirmiş kazanımlarını güçlendirmiş deneyimlerini artırmış kişilerin bulunduğu seviyedir.
Alternatif-4: A1, B1 ve B2 Bu alternatifte tanımlanan birimleri elde ederek Kuaför (Seviye 4) Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olan kişiler, kadın saç kesimi ve kadın saçına geçici şekil verme uygulamasında mesleki yeterliliğe sahip kişilerdir.
4. Seviye Kurs Bitirme Belgesi : Ustalık belgesi ile aynı statüde yer alan ve 4. seviye olduğunu belirten kurs bitirme belgeleri.
İlgili 38 soru bulundu
MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi İle Ustalık Belgesi Nasıl Alınır? 4.Seviye MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi ile Şişli Mesleki Eğitim Merkezine başvurunuzu yaptıktan sonra yapılacak denklik işlemi sonucu belge aldığınız meslek ile ilgili sadece "Uygulama Sınavına" girerek "Ustalık Belgesi" alabilirsiniz.
MESLEKİ YETERLİLİK BELGE ÜCRETİ 01.01.2023 İTİBARİYLE 300 ₺ DİR. Belge ücreti başarılı olduktan sonra MYK belge talebi itibariyle belirlenmektedir.
Kadın ve erkek kuaförleri uluslararası nitelikte MYK mesleki yeterlilik belgesi alarak iş yeri açmak için gerekli olan ustalık belgesi sınavlarına doğrudan girme hakkı elde eder.
(Örnek: Kalfalık belgesini bir yıllık eğitim sonunda alanlar dört yıl, üç yıllık eğitim sonunda alanlar ise iki yıl, ilgili meslekte sigortalı veya Bağ-Kur'lu çalıştığını belgelendirmeleri halinde ustalık sınavlarına alınırlar.)
Ustalık belgesi başvurusu Mesleki Eğitim Merkezlerine yapılır. Merkezi Eğitim Merkezlerine giderek başvuru yapılabileceği gibi online olarak internet üzerinden de ustalık belgesi başvurusu yapılabilir.
MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi nereden alınır? Bireyler Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından ilgili ulusal yeterlikte yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarında teorik ve uygulamalı sınavlara girerek başarılı olmaları halinde MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanırlar.
Taşınmaz ticareti ile ilgili işletmelerde çalışmak isteyen kişilerin mesleki yeterliliğe sahip olup olmadığını ölçmek için sınava tabi tutulmaktadır. Bu sınavlar öncesinde kişilere gerekli olan dersler verilmektedir. seviye 5 mesleki yeterlilik belgesi sayesinde emlak ofisi açılabilmektedir.
Mesleki yeterlilik sınavlarına girerek belge alan kişiler; 5 yıllık belge geçerlilik süresi boyunca fiili olarak toplam 18 ay çalıştığını belgelendirdiğinde, belgenin süresi 5 yıl daha uzatılmaktadır.
-Mesleki Açık Öğretim Lisesi Yüz Yüze Eğitimi Tamamlama Belgesi, Dördüncü Seviye Yaygın Eğitim Kurs Bitirme Belgesi Veya Kurs / Kurslar Süresi Toplamı En Az 756 Saat Olan Yaygın Eğitim Kurs Bitirme Belgelerine Sahip Olup Ek-1 Form İle Başvuru Yapanlar, İlgili Alan / Daldan Ustalık Beceri Sınavına Alınırlar.
Emlak Mesleki Yeterlilik Belgesi Seviye 5
Şahıs işletmeleri söz konusu olduğunda işletme sahibinin sahip olması gereken belgelerden biri de Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 olmaktadır. Bunun yanı sıra sermaye şirketlerinde yetkili kişiler ve şubelerde ise şube müdürü bu belgeyi almış olmalıdır.
Kuaförlük MEB Onaylı 4.
MEB onaylı 4. Seviye Kuaförlük sertifikası alarak Ustalık Belgesi sınavına direk giriş hakkı kazanırsınız. Böylelikle, 5 yıl süren ustalık eğitim sistemi ile değil, 6 aylık yoğunlaştırılmış eğitim programı ile bu süreci en verimli şekilde tamamlamış olursunuz.
Kuaförlük belgesi; meslek liselerinden, halk eğitim merkezlerinden ya da üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olunarak alınabilir. Ancak tüm bu yöntemlerin tamamı uzun yıllar süren eğitimlerdir. Bunlara ek olarak kuaförlük belgesi almak için online eğitim merkezlerinden de yararlanılabilmektedir.
Ustalık belgesine sahip olanlar Türkiye'nin prestijli kuaför salonlarında, tiyatro kulisleri ve film yapımları gibi alanlarda çalışma olanağına sahip oluyor. Ayrıca isteyenler kendi kuaför salonlarını da açabiliyor.
MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi kişiler artık kendi işyerlerini açabilecek.
Kuaför olmak için meslek liselerinin ilgili programlarından ve üniversitelerin 2 yıllık ön lisans programlarından eğitim alınabilir. Bu eğitim programlarından alınan diplomalar ile iş başvurularında bulunulabilir. Kuaför olabilmek için mevcut olan diğer bir eğitim seçeneği ise özel kurslardan eğitim almaktır.
Üç yıl süreli mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu veya mesleki ve teknik eğitim merkezi mezunlarından, alanlarında bakanlığımıza bağlı olgunlaşma enstitülerinden iki yıllık kurs belgesi alanlara, aldığı kurs belgesi ile ilgili daldan kanunun Maddesi kapsamında doğrudan ustalık belgesi verilir.
(MYK) Mesleki Yeterlilik Belgesi, ülkemiz ile diğer ülkeler arasında karşılıklı tanıma anlaşması imzalamış ülkelerde geçerlidir.
Mesleki yeterlilik belgesi; metal, inşaat, otomotiv, elektrik/elektronik, enerji, ulaştırma, lojistik ve haberleşme, hazır giyim, deri gibi sektörlerdeki meslekleri icra edebilmek için zorunlu hale gelen bir tür sertifikadır. Bu sertifikanın MYK tarafından onaylanmış olması gerekmektedir.
MEB onaylı kurslar, MEB onaylı sertifika verebiliyor ancak mesleki yeterlilik belgesi veremiyor maalesef.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri