Doğal bir peeling etkisi sunan bal, ciltteki ölü hücreleri arındırıyor ve cildi taze bir görünüme kavuşturuyor. Ayrıca gözenekleri de temizleyen bal, siyah nokta oluşumunu da engelliyor. Ciltte sivilce ve akne oluşumunu önlüyor. Antiseptik özelliği sayesinde ciltteki yaraların hızlıca iyileşmesine yardımcı oluyor.
Ballı badem yüz maskenizi yapmak için iki yemek kaşığı balı iki yemek kaşığı badem tozu ile karıştırmanız yeterlidir. İyice karıştırın ve cildi iyice pul pul dökmek için küçük daireler halinde yüze uygulayın. Durulamadan önce 10 dakika bekletin. Haftada bir yüzünüze bal ve yeşil kil maskesi uygulayabilirsiniz.
Bal maskesi yüze uygularken zaten yoğun bir formda olduğu için pek akma yapmayacaktır ama yine omuzlarınızı örtecek bir koruyucu koymanız iyi olur. Yaklaşık 15 dakika boyunca cildinizde kalmasını sağlayın. Maskeyi temizlerken ılık su kullanarak daha rahat yıkayabilirsiniz.
Bal, doğanın bizlere sunduğu şifa dolu bir besindir. Sağlığa sayısız yararı olan bu leziz besinin cilt için de etkileri bir hayli fazla. Uzmanlar bal için "Cildinizi korumanın, nemlendirmenin ve ışıltılı olmasını sağlamanın en doğal yolu" diyor. Ancak yüzünüze sürmek için herhangi bir balı kullanmamalısınız.
Cildin parlak ve sağlıklı gözükmesini sağlıyor. Ciltteki yaraların hızla iyileşmesine yardımcı oluyor, cildin kendini yenilemesini hızlandırıyor. Cilt lekelerine iyi geliyor.
İlgili 37 soru bulundu
Yüze ve boyun bölgesine masaj yaparak bal sürmek, cilde iyi gelir ve dolaşımı hızlandırarak emilimi artırır. Bir süre bekledikten sonra ılık su ile yıkayarak ve bu işlemi düzenli tekrar ederek, pürüzsüz bir cilde kavuşmak mümkündür. Benzer şekilde, aynı formül çatlak dudaklar için de uygulanabilir.
Yağlı ciltler için bal maskesi
Bal ve yumurta akı, yağlı ciltteki kusurların kurumasına ve daha az belirgin olmasına yardımcı olur. Bal ve yumurta akı maskesini ılık suyla duruladığında cildinin daha sıkı, parlak ve pürüzsüz göründüğünü fark edersin. Yağlı ciltler için bal maskesini haftada iki kere uygulamalısın.
Bal; içerisindeki antioksidanlar ve vitaminler sayesinde cildi besler, temizler. Bu sayede yaşlanma belirtilerini geciktirir, cildi sıkılaştırır ve cilde parlaklık verir. Siz de cilt bakımınız için bal kullanarak olduğunuzdan daha genç görünebilirsiniz.
Bal, vitamin bakımından oldukça zengindir, antiseptik özelliğe sahip olması nedeniyle de cildin güzelleşmesine büyük katkı sağlar. İçerdiği hidrojen peroksit ise cilt lekelerine karşı mücadele edenlere yardımcı olur. Bal, cilt hücrelerini yenileyerek cilde daha canlı ve dengeli bir görünüm kazandırır.
2.Tatlı Badem Yağı ve Bal
Bu maske göz çevrenizi nemlendirmeye ve koyu kalkaların giderilmesine yardımcı olacaktır. 1 çay kaşığı tatlı badem yağı ve 1 çay kaşığı balı karıştırın. Bu karışımı göz altına sürün ve 10-15 dakika bekletin. Ilık suyla durulayın.
Günümüzde bal en sık sivilce, cilt lekeleri, güneş lekeleri, sivilce izleri, doğum lekeleri ve siyah noktalara kullanılan ve çok etkili olan bir besindir. Ayrıca balın var olan nemlendirici özelliği de cildin yumuşamasına ve de gençleşmesine katkı sağlar.
Aynı zamanda iltihapları hafifletebilir. Hassas veya tahriş olmuş ciltleri yatıştırmak için bal kullanılabilir. Ciltteki kızarıklık ve rahatsızlık hissini hafifletebilir. Balın içeriğindeki enzimler, cildin doğal yenilenme süreçlerini destekleyebilir.
Bal ve limonla yapılan maske cilt için oldukça yararlı birçok özelliği bulunmaktadır. Özellikle de sivilce kurutucu ve gözenekleri küçülten bu maske aynı zamanda nemlendirici olarak da kullanılabilir. Cilt eşitsizlerine iyi gelen bal ve limon karışımlı maske güneş lekelerinin de rengini de açmaktadır.
Gül suyu, limon suyu, Hindistan cevizi yağı, karbonat, elma sirkesi ve yeşil çay tonikleri sivilceye iyi gelen doğal yöntemlerdir.
Bal maskesi: Bir miktar balı bir kaba koyup sıcak su içerisine oturtun. Ilınan fakat fazla ısınmayan balı, siyah noktaların üzerine sürün. Daha iyi sonuçlar almak için gece bu şekilde yatabilirsiniz. Bal doğal bir antiseptik olduğu için noktaların içerisindeki bakterilerden kurtulmanızı sağlayacaktır.
Bal ve badem ikisi birlikte maske olarak hazırlandığında, cilt beyazlatmada süper etkidir. Cildinizi nemlendirip beyazlatır. Yapmanız gereken yalnızca 1 tatlı kaşığı süt tozu, yarım tatlı kaşığı badem tozu veya yağı ve 1 tatlı kaşığı balı karıştırıp maske yapmak.
Yoğurdun Cilde Faydaları
Yoğurdun içerisinde çok sayıda yararlı bakteri bulunur. Bu yararlı bakteriler ciltte görülen kızarıklıklara karşı oldukça etkilidir. Bu bakterilerin bir diğer yararı ise sivilcelere iyi gelmesi... Yoğurtun yüksek proteinli yapısı da cilt sağlığına önemli katkılar sağlar.
Bal asitliği ve ozmolaritesi sayesinde infeksiyon gelişimini önleyici etki oluşturmaktadır. Balın antibakteriyel, anti- inflamatuar, antioksidan etkilerinin yanı sıra beslenme ve fiziksel özellikleri, yara alanında nem sağlama ve debridman etkisi ile yara sargısı için mantıklı ve kabul görmüş bir doğal ajandır.
Alerjinizin şiddetine bağlı olarak belirtiler değişebilir. Bal yemek veya balla temas etmek ciltte alerjik reaksiyonu tetikleyebilir.
Bal, içerdiği antioksidan sayesinde vücudu iltihaptan korur. Vücutta oluşan iltihap, kanser, kalp sağlığı, otoimmün bozukluklara sebep olarak çeşitli hastalıkları beraberinde getirebilir.
Yüzün daha gergin ve genç görünümü için bal kullanımı tercih edilmektedir. Bu faydalar da yüzün daha dolgun görünmesini sağlar. Süt kullanılarak yapılan yüz masajları da bitkisel çözümlerden bir tanesidir. Yüz kasları için uygulanan süt masajı kasların çalıştırılmasında etkili olur.
Yağlı ciltlerin en favori bakım ürünlerinden olan beyaz kil özellikle ciltteki fazla yağı emmek adına oldukça etkilidir. Elma sirkesi ise antibakteriyel etkisiyle ciltte sivilce oluşumunu önler. Yarım salatalığı rendeleyin ve tüm malzemelerle birlikte karıştırın. Temiz cilde uygulayarak 20 dakika kadar bekletin.
Genel olarak açık hatları ile bal birçok farklı faydası üzerinde önemli bir besin kaynağıdır. Aynı zamanda bir doğal tatlandırıcı olarak tüketilir. Dengeli ele alındığı ve abartı olmadığı takdirde bal kilo aldırmaz.
Bal üst solunum yolu enfeksiyonlarında yararlanabileceğimiz, kabızlığa yardımcı olan ancak su ile birlikte alındığında yağ yakma özelliği bulunmayan bir besin öğesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri