Nakil Gidebilir: Öğrencinin kayıtlı olduğu okul müdürlüğü nakil işlemine onay vermeden öğrenci gidemez. Bu nedenle Nakil Gidebilir alanının seçilmesi gerekir. Daha sonra nakil yapılacak öğrenci için butonuna basılarak öğrenci için nakil başvuru işlemi tamamlanmış olur.
Merkezi sınav puanının naklen gitmek istediği okuldaki aynı sınıf seviyesinde yerleştirme sonucunda oluşan en düşük puanlı öğrencinin puanından az olmaması kaydıyla puan üstünlüğüne göre yapılır. Ortaöğretim kayıt alanı içindeki okullara tercihe bağlı olarak yapılır.
Yatay geçiş yapmak için aranan ilk şart yüksek not ortalaması. İstenen en düşük not ortalamasını üniversiteler kendisi belirler ve genelde en düşük ortalama 4.00 üzerinden 3.00 ile 3.50 arasında değişir. Öğrenciler en erken 1. öğretim yılını tamamladıklarında yatay geçiş başvurusu yapabilir. Hazırlık ilk yıl sayılmaz.
Öğrenciler LGS puanlarına göre bu tercihlerden birine nakil hakkı kazanırlar. Nakil işleminin onaylanması genellikle 2 iş günü sürer. Nakil onaylandıktan sonra öğrencinin bilgileri direkt olarak yeni okulun sistemine düşer ve eğitimine yeni okulunda devam edebilir.
Taşınma sonrasında yeni adres hangi okulun kayıt alanında ise çocuğun nakli de o okula yapılır. Nakil işleminin gerçekleştirilebilmesi için öncelikle yeni adresin nüfus müdürlüğüne bildirilmesi gerekir.
İlgili 24 soru bulundu
LİSE NAKİL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? LGS yerleştirmelerine esas nakiller, iki dönemde yapılacak. Her dönemde, merkezî sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.
Nakil sürecinde de yerleştirme işlemlerinde başvuranlar puan üstünlüğüne göre alınıyor. Ama burada geçerli olan artık taban puan. Yani okula nakil başvurusu yapabilmeniz için oluşan taban puana eşit ya da üzerinde olmanız gerekiyor.
Telefon ve internet nakil işlemleri müdürlüğün yoğunluğuna bağlı olarak 2 ile 7 iş günü içerisinde tamamlanmaktadır.
ÖĞRETMEN ÇOCUKLARINA KONTENJAN SINIRI OLMADAN NAKİL İMKÂNI
Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan yeni düzenlemeye göre, görev yeri değişikliği yapan öğretmenlerin öğrenci olan çocuklarının liselere nakil ve geçişlerinde gideceği okulda boş kontenjan kriteri aranmayacak.
3) Onay veya ret işleminin nakil istenilen okul müdürlüğünce e-Okul sistemi üzerinden ayın son iş günü çalışma saatleri içerisinde gerçekleştirilecektir. 4) Sonuç; a) Aynı gün okulda ilan edilecektir. b) e-Okul üzerinden öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne bildirilecektir.
Sistem kendisi onay verir.
Bizim zamanımızda 10. sınıfın ikici dönemi de dahil olmak üzere 10-11-12 de değişim olmuyor. Yalnız şimdi özel okul olması nedeniyle , istediği gibi özel okula geçiş yapabilmektedir. Altını çiziyorum, Devlet okullarına geçiş değil özele geçiş yapılıyor.
Merkezî sınav puanıyla öğrenci alan ortaöğretim kurumları arasında taban puan ve boş kontenjan şartına bağlı olarak yerel yerleştirmeyle öğrenci alan ortaöğretim kurumları arasında ise boş kontenjan ve başarı puanı üstünlüğüne göre 12. sınıfa kadar nakil veya geçiş olabilecek.
OKULDA BOŞ KONTENJAN VARSA NAKİL OLUR MU? Bu şartları sağlayan öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği takvim çerçevesinde nakil başvurusu yapabilirler.
Nakil için tercihler E-Okul üzerinden veya okul müdürlüklerinden yapılabilecek. Tercih işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesi veya E-Okul üzerinden yayınlanan tercih listelerine göre yapılacak. Geçen yıl olduğu gibi LGS yerleştirmelerine esas nakiller, bu yıl da iki dönemde yapılacak.
1. nakil işleminden sonra nakil işlemi onaylanmayan kişiler için 2. ve 3. nakil işlemi hakkı tanınmaktadır . Nakil işlem durumunuz onaylandı olarak gözüküyorsa da hayırlı olsun artık yeni okulunuza gidebilirsiniz demektir . Yeni okulunuzun istediği bir belge varsa e-devletten veya eski okulunuzda alıp götürmelisiniz .
Evet, ilk tercihlerde bir okula yerleşen öğrenciler de nakil tercihinde tekrar tercih yapabilecekler. Öğrenci nakil tercihinde yeni bir okul kazanırsa kaydı o okula geçer, nakillerde bir okul kazanamazsa ilk yerleştirmede kazandığı okulda kaydı devam eder.
Sıfır kontenjandan boş kontenjan kalmadığını, yani o sınıf veya bölüm artik öğrenci almayacaktır, o bölümün yada sınıfın/okulun kontenjanının dolduğu, ve artik öğrenci almayacağını göstermektedir.
Kıymetli Velilerimiz; Okul değişikliği veya Alan değişikliği için okula gitmek zorunda kalmadan e-devlet üzerinden başvuru yapıp nakil talebinde bulunabilirsiniz.
Geçen yıl olduğu gibi LGS yerleştirmelerine esas nakiller, bu yıl da iki dönemde yapılacak. Her dönemde, merkezî sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek. Şurada Paylaş!
Haftanın ilk 4 iş günü nakil başvuru, son iş günü (Cuma Günü) ise nakil kabul günü olacaktır.
MADDE 5 – (1) Bir sözleşmeli personel pozisyonundan diğer bir sözleşmeli personel pozisyonuna yer değiştirme veya unvan değişikliği suretiyle atanmak üzere yerleştirmeler yılda bir kez, ilk defa ve yeniden atanmak üzere sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirmeler ise yılda en fazla üç kez yapılabilir.
Görüldüğü üzere ikametgâh taşımanın ne denli hayati öneme sahip olduğu, ikametgâh nakil işlemlerinin gerçekleştirilmemesi halinde her türlü hukuki sorunla baş başa kalabileceğiniz ortadadır. Bu sebeple bulunduğunuz adresin Adres Kayıt Sistemi'nde kayıtlı adres olmasına mutlaka özen gösterilmesi gerekmektedir.
LGS nakil başvuruları sonuçların ilane ile başlamıştı. Her iki dönemde de merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar için en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek. Tüm gözler şimdi nakil sonuçlarının açıklanacağı tarihte.
Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri