Nane limon çayı soluduğumuzda sinüzitlerin açılmasını sağladığından baş ağrısını hafifletmeye yardımcı olur. Grip, nezle, soğuk algınlığı gibi durumlarda limonla yapılan nane karışımı akciğeri ve bronşları rahatlatır, öksürüğün azalmasını sağlar. Diş ağrısını ve ağız kokusunu giderir. Sinirsel iktidarsızlığa iyi gelir.
Nane limon bağışıklık sistemini güçlendirici etkisiyle soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkların tedavisinde tercih edilen bir bitki çayıdır. Ayrıca, içerisindeki C vitamini sayesinde hastalıkların süresini kısaltır ve semptomları hafifletir. Nane limonun iyi geldiği konulardan biri de sindirim sorunlarıdır.
Mide bulantısı için ya da kış mevsiminde soğuk algınlığının etkilerini azaltmak için nane limon çayı sıklıkla tüketilir. Limonda bulunan C vitamini desteği ve anti bakteriyel içerikli nane ile oluşan karışım kafein bulundurmaması nedeniyle günün her saati kolaylıkla tüketilebilir.
Reflüsü olan kişilerin nane limon tüketmesi sakıncalıdır. Ülser ve gastriti olan kişilerin nane limon tüketmesi önerilmemektedir. Siroz veya karaciğer yetmezliği olan kişilerin ve interferon tedavisinde olan kişilerin nane limon tüketmesi kesinlikle önerilmemektedir.
Nane limon aç mı tok mu içilir diyorsanız bunun içme nedenine ve sizin bünyenizin yapısına göre değiştiğini söyleyebiliriz. Örneğin gaz için tüketiliyorsa bu çayı aç karnına içmeniz daha iyidir ama mideniz hassas ise aç karnına limon siz de olumsuz etki yapabilir.
İlgili 35 soru bulundu
Bu kür tarifi hem karaciğeri temizliyor hem de yağ yakımı desteği vererek dümdüz bir karına sahip olmanıza yardımcı oluyor. İçeriğinde bulunan nane ve limon aynı zamanda organlarda biriken toksik maddeleri de dışarı atmanızı sağlar.
Nane limon çayınızı kuru nane ile yapabileceğiniz gibi dilerseniz taze nane ile de hazırlayabilirsiniz. Nane limonunuzu hazırlarken kısık ateşte kaynatmaya özen göstermelisiniz.
Bir çaydanlıkta suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra bir avuç taze nane yaprağı (yaklaşık 10-15 yaprak) ve yarım limonun suyunu ekleyin. Çayın 3-5 dakika demlenmesine izin verin. Çayı süzün ve tat vermek için dilerseniz bal ekleyin.
Salatalık nane limon detoksu faydaları
- Metabolizmayı hızlandırır. Bu detoks, sindirim sistemini uyarır ve kalori yakımını arttırır. Böylece kilo vermeye yardımcı olur. - Ödemi azaltır.
Nane limon çayı soluduğumuzda sinüzitlerin açılmasını sağladığından baş ağrısını hafifletmeye yardımcı olur. Grip, nezle, soğuk algınlığı gibi durumlarda limonla yapılan nane karışımı akciğeri ve bronşları rahatlatır, öksürüğün azalmasını sağlar. Diş ağrısını ve ağız kokusunu giderir. Sinirsel iktidarsızlığa iyi gelir.
Evde Boğaz İltihabı Tedavisi
Özellikle bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerin tüketilmesine önem verilmesi gerekmektedir. Bu besinlerin tüketimi ile birlikte kişi kendini daha iyi hissedebilmektedir. Tavuk suyu çorba, kuşburnu çayı, nane limon çayları oldukça faydalıdır.
Limonlu naneli suyun bunun gibi daha birçok faydası var. Nasıl hazırlandığına gelecek olursak 1litre soğuk içme suyunuzun içerisine 1 adet limon, 7-8 yaprak nane atın. Sağlıklı ve dengeli beslenerek 1 hafta boyunca bu suyu günde içmeniz gereken su miktarı kadar tüketin.
Nane çayı neye yarar, sağlık açısından faydaları nelerdir diye merak edenler için gribal enfeksiyonlara ve regl düzensizliğine iyi gelen nane çayı oldukça faydalıdır. Özellikle soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklar sırasında tüketildiğinde faydalı olabilir.
Bunlardan ön planda olanlar şöyle: - Kışın sıklıkla karşılaştığımız boğaz kuruluğunu giderici etki gösterir. - Kalp çarpıntısına iyi gelir. - Erkeklerin korkulu rüyası olan prostat kanseri ve damar tıkanıklığını önler.
Bazı sebzelerde de yine kanı inceltici maddeler bulunuyor. Bu sebzeleri sınıflamak gerekirse zerdeçal, zencefil, kekik, nane...
Annelerin sevgisini içine katarak biraz balla servis ettiği sıcacık nane limon... Kendisi soğuk havalarda hem boğaz ağrısına hem de soğuk algınlığına iyi gelen bir şifa kaynağı. Ayrıca mideye de iyi geldiği söylenir.
Nane limon yapmak kolay bir uygulamadır. Hem de sık tüketilebilir. 2 çorba kaşığı nane ve 1,5 su bardağı su ile bir cezveye konarak içerisine kabuğuyla beraber küçük parçalara ayrılmış yarım limon ile bir güzel kaynatılır. Kaynayınca süzülerek bardağa boşaltılır sıcak olarak tüketilir.
Limonla karıştırarak içeceğiniz nane çayı midenizi rahatlatır, bulantıyı ilaç içmeye gerek kalmadan kısa sürede geçirir. Nane, hafif acı tadı ve kokusuyla iştah açar, sindirim sistemini rahatlatır, hazmı kolaylaştırır, mide ve bağırsak gazlarını giderir, mide ağrılarına karşı fayda sağlar.
Nane çayı günde kaç bardak içilmeli? Nane Çayı: 1 ya da 2 tatlı kaşığı nane 1 bardak kaynar suyla haşlandıktan sonra üstü kapalı olacak şekilde 10 dakika demlenir süzülerek ve tatlandırılmadan içilir. Günde 2 - 3 bardak içilebilir.
Nane limon çayının yağ yakıcı özelliği sayesinde zayıflamak isteyen kişilerin listesinde bulunan en kuvvetli bitkisel çayların başında yer alır. Sindirim sistemini düzenlemesi sebebiyle metabolizmayı olduğundan daha hızlı çalıştırır. Genel olarak aç karna tüketilmesinin yağ yakımı için daha doğru olduğu bilinir.
Çayınızı limonlu içtiğinizde limonun içerisindeki antioksidanlardan ve vitaminlerden de faydalanırsınız. Vücut ağrısı ve balgam gibi rahatsızlık belirtilerini hafifletmeye yardımcı olur. Limonlu çay, ölü deri hücrelerini yok etmeye ve yüzünüzü gençleştirmeye yarayan büzücü özelliklerle doludur.
Nane limon çayını tüketmeden önce isteğe bağlı olarak acılığı gidermek amacıyla bir şeker çay kaşığı şeker eklenebilir. Şeker kullanmak istemeyenler de bir tatlı kaşığı bal ile tatlı hale getirebilir. Nane limon soğuması beklenmeden genelde ılık olarak içilen bir bitki çayıdır.
Nane limon, mevsimsel olarak meydana gelen boğaz ağrısına ve şiddetli öksürüğe iyi gelerek soğuk algınlığı gibi hastalıkların daha kısa sürede iyileşmesine yardımcı olur.
Nane çayı ağız kokusunu dindirir. Stres azaltıcı ve sakinleştirici etkisi vardır. Soğuk algınlığına iyi gelir ve kas ağrılarını hafifletir. Mide ekşimesine iyi gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri