NASA'nın amacı okyanusları araştırmak değil. Ancak NASA yine de keşiflere yardımcı olacak birçok okyanus araştırmasına dahil oldu. NASA, misyonlarından birinin doğal ve insan kaynaklı değişikliklerin küresel çevre üzerindeki etkileri hakkında bir anlayış geliştirmek olduğunu vurguluyor.
Son yıllarda okyanus araştırmalarına daha fazla dahil olan NASA'nın uzaydan okyanus hareketlerini ve tuzluluk oranını incelemek için halihazırda the Gravity Recovery and Climate Experiment (GRACE) ve the Aquarius projeleri bulunuyor.
Hayır, TikTok Videolarında İddia Edildiği Gibi Gizemli Bir Gerçek Yok!
Okyanusların Dünya'nın yaklaşık %71'ini oluşturduğunu biliyoruz. Beş ana okyanus olan Pasifik, Atlantik, Hint, Arktik ve Güney Okyanusları vahşi yaşamın tam olarak %94'ünü barındırıyor. Okyanusların yaklaşık %5'inin keşfedildiğini söyleyebiliriz.
NASA başlangıçta uzay ve havacılık çalışmalarını ilerletmek amacıyla kurulmuş olsa da ilerleyen dönemlerde farklı alanlarda projeler yürütmeye başladı. NASA'nın resmi sayfasında yer alan bilgiye göre NASA okyanuslar üzerindeki ilk çalışmasını 1978 yılında başlattı.
İlgili 26 soru bulundu
Günümüzde NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu'nu desteklemekte ve yeni Ares I ve Ares V iniş araçlarını geliştirmektedir. Uzay programı çalışmalarının yanı sıra uzun vadeli sivil ve askerî roket çalışmaları da NASA'nın çalışma alanlarının arasındadır.
NASA'nın amacı okyanusları araştırmak değil.
NASA, misyonlarından birinin doğal ve insan kaynaklı değişikliklerin küresel çevre üzerindeki etkileri hakkında bir anlayış geliştirmek olduğunu vurguluyor. Kurum bazı okyanus araştırmaları ve uzay çalışmalarını da destekliyor.
Denizin bittiği yer ufuktur aynı zamanda. Ufuk da umut.
Dünyadaki okyanusların altında 20 milyon ton altın. rezervi vardır. Fotoğraf Galerisi.
Mariana Çukuru (Challenger Çukuru), Dünya üzerinde bilinen en derin noktadır. Büyük Okyanus'ta, Guam Adası'nın güney batısında, Japonya ve Endonezya arasında, iki ülkeye de aşağı yukarı eşit uzaklıkta yer alır. Yapılan son ölçümlere göre en derin noktası yaklaşık 10.994 metredir.
NASA okyanus araştırmalarına 1978 yılında dahil olmuş. Seasat adı verilen yapay uydu ile NASA ilk defa okyanusları incelemeye başlamış.
Okyanuslar ile ilgili araştırmalar yapan bilim insanlarına ise okyanus bilimci denir. Okyanus bilimciler farklı uzmanlık alanlarında çalışmalarını sürdürürler. Bu alanlar biyolojik oşinografi, kimyasal oşinografi, fiziksel oşinografi ve jeolojik (yer bilimi) oşinografidir.
Okyanusun dibinde, mikroorganizmalardan denizanalarına, balıklardan deniz memelilerine kadar çeşitli yaşam formları bulunur. Okyanusun dibinde yaşayan mikroorganizmalar, genellikle bakteri ve arkeler olarak bilinir. Bu mikroorganizmalar, okyanusun dibindeki kayalarda, çökeltilerde ve su sütununda bulunur.
Türkiye'nin uzay bilimleri programı ile genel havacılık ve uzay araştırmalarından sorumlu devlet kurumudur.
Nullarbor ovasının denizle birleştiği yerde Nullarbor Uçurumları yer almaktadır. Denizden metrelerce yükseklikte olduğunuz bu manzara gerçekten nefes kesici görünmektedir. Denize paralel şekilde uzanan bu görüntü nedeniyle dünyanın bittiği nokta olarak adlandırılmıştır.
Kuzeyinde Avrupa, güneyinde Afrika, doğusunda Asya'nın yer alır. Çanakkale Boğazı ile Marmara Denizine buradan İstanbul Boğazı ile Karadeniz'e, Cebelitarık Boğazı ile Atlas Okyanusuna, Süveyş Kanalı ile Kızıldeniz'e, dolayısıyla Hint Okyanusuna bağlanır. Yüzölçümü 2.971.000 km2'dir.
Selamlar. Bunun sebebi suyun derinliği ve güneş ışınlarının geliş açısıdır. Su ne kadar derin ise deniz veya okyanus da o kadar karanlık olur. Sebebi şu, güneş ışınları suyun derinliklerine ulaşamaz yada çok az ulaşır ve bizler suyu daha karanlık görürüz.
Doğum gününüzde çekilen uzay görüntülerine ulaşabilmek için öncelikle sayfanın en altında yer alan linke tıklayınız. Ardından karşınıza çıkacak olan sayfadan "Select Month" alanına doğduğunuz ayı, "Select Date" alanına ise doğduğunuz günü yazınız. İstenilen bilgileri girdikten sonra "submit" tuşuna basınız.
Bilim tarafından okyanusların sadece yüzde 5'i keşfedildi. Bir dalgacın rekreasyon tüp ile okyanusta ulaşabileceği maksimum derinlik 40 metredir. Peki, sonsuz mavilikler hala keşfedilememişken gerçekte ne kadar derindir?
Size bi tebessüm vermek isterim: Biz şuan okyanusların sadece %5'ini biliyoruz. Sizin şuan "okyanus" deyince aklınıza gelen balıklar, çukurlar, bitkiler tüm insanlığın bildiklerinin çeyreği bile değil eğer bir ilginiz yoksa. İşte gerçekte şuan sizin bildiğiniz hayatın 76 katı sadece bizim yaşamadığımız su altında var.
En derinde yaşayan canlılardan biri de Pseudoliparis amblystomopsis. 7.700 ile 8.145 metrede yaşayabilen bu canlılar gruplar halinde yaşıyorlar.
Derin okyanus çukurları, binlerce km uzunluğunda dar alanlardır ve okyanusların en derin kesimlerini oluştururlar. Bunlara denizaltı vadileri de denir.
Mariana Çukuru, bırakın gizli bir popülasyonu, bir megalodonu bile besleyemeyecek mikroskobik yaşama sahip.” Megalodon (Carcharodon carcharias), yaklaşık 18 metre uzunluğa ulaşan, şimdiye kadar yaşayan en büyük köpekbalığıydı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri