Türk Dil Kurumu nasihat kelimesi için 'Öğüt' sözcüğünü eş anlamlı olarak karşımıza çıkarıyor. Aynı zamanda alternatif olarak vaaz kelimesi de kullanılabilmektedir.
Vakit kelimesi Türk Dil Kurumu üzerinden eş anlamlı olarak, 'zaman' sözcüğü ile beraber karşılık buluyor.
Gayret, Çaba ile eş anlamlı olan bir kelimedir.
Öğüt kelimesinin Türk Dil Kurumu'na göre eş anlamlısı 'nasihat' sözcüğü üzerinden ifade edilmektedir. Aynı anlamı ile beraber yazılışları ve okunuşları farklı olsa dahi amaca uygun cümlede kullanılabilir.
Son kelimesinin eş anlamlısı 'Nihayet' sözcüğü olarak öne çıkar. Her ikisi de birçok farklı olay ya da durumun bitmesini anlatan bir karşılık ile ifade edilmektedir.
İlgili 33 soru bulundu
Anne kelimesinin eş anlamlısı ana veya validedir.
Zor kelimesi için Türk Dil Kurumu açısından ele alınan eş anlamlı sözcük 'güçlük' ya da 'sıkıntı' şeklinde geçmektedir. Okunuşları ve yazılışları farklı olan bu kelimeleri aynı anlam üzerinden amaca uygun kullanabilirsiniz.
Beyaz eş anlamlısı olan sözcük ak sözcüğüdür.
Yemin kelimesinin, birçok kaynağa göre en sık kullanılan eş anlamı 'ant' kelimesidir. Eş anlamlı tek karşılığı olmasına rağmen, yerini tam olarak tutmasa da, benzer olma özelliği taşıyan bir kelime olarak 'ahit' kullanılabilir.
Aynı anlama gelen iki kelimenin diğeri ise yabancı kelimenin Türkçe karşılığıdır. Bu kelimelerden birisi de önder kelimesidir. Önder kelimesinin eş anlamlı kelimeleri başçı, imam, lider, öncü, rehber, şef, yol başçı kelimeleridir.
Ev ve hane kelimeleri eş anlamlıdır. Bu iki kelime cümle içerisinde birbirinin yerine kullanılabilir.
1- Değerli:
Değerli ve kıymetli sözcükler cümle içerisinde birbirinin yerine kullanılabilir.
Güven kelimesinin en yaygın bilinen eş anlamlısı itimattır. İtimat dışında güven yerine kullanılabilecek eş anlamlı kelimeler ise şunlardır: Emniyet, asayiş ve güvençtir.
Sabahın Eş Anlamlısı Olan Sözcükler
Seher, sabahın ilk saatleri anlamına gelir. Bu kelime, ülkemizde kadın ismi olarak da kullanılmaktadır. Fecir kelimesinin sözlük anlamı kuşluk vaktidir. Duha kelimesi kuşluk vakti demektir.
Hediye kelimesinin eş anlamlısı 'armağan' olarak karşımıza çıkıyor. Her iki kelime de bir insana maddi manevi bir mutluluk sunmak anlamı taşımaktadır. Amaca uygun olarak armağan kelimesini hediye sözcüğünün yerine cümle içerisinde geçirebilirsiniz.
Kolay kelimesinin eş anlamlıları basit, hafif, emeksiz, asan, zahmetsiz kelimeleri olarak öne çıkıyor.
Sami gönül kelimesini “insan duygularının merkezi, yüreğin manevi yönü, duygu, his, tesir, şefkat, sevgi, aşk, alaka, istek, arzu, heves, meyil” olarak tanımlar ve “kalp, dil, fuad” kelimeleri ile eşanlamlı olduğunu belirtir.
Herhangi bir kısıtlama olmaksızın serbest, hür anlamlarına gelmektedir. Zıt anlamlısı, tutsak, köle olmakla beraber, eş anlamlısı da, azat, bağımsız ve hürdür.
Şeref, fazilet, erdem ve onur kelimeleriyle eş anlamlıdır.
Doktor kelimesinin eş anlamlısı tabip kelimesidir. Bir diğer eş anlamlı kelimesi ise hekim kelimesidir.
Öğretmen Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Öğretmen kelimesinin eş anlamlı kelimesi muallimdir. Bu sebeple cümle içerisinde aynı anlam barındırdığından öğretmen ve muallim kelimeleri birbirlerinin yerlerine kullanılabilir.
Güç kelimesinin eş anlamlı kelimeleri birden fazladır. Bu kelimeler ağır, bilek, can, çetin, derman, fer, hâl, hız, kudret, kuvvet, mecal, meşkül, sarp, takat, zor, efor kelimeleridir.
Temiz kelimesinin eş anlamlısı olarak 'pak' sözcü genelde Türkçe içerisinde kullanılmaktadır. Ancak alternatif olarak birden fazla sözcükler yine eş anlamlı şekilde temiz kelimesini karşılamaktadır. Bunlar arasında 'hijyen, arı ve nezih' gibi kelimeler yer alıyor.
Yıllar sonra bu sırt dayanan taşın ismi "arka-taş" iken arkadaş şeklinde yerleşmiş, bugün de iletişim içinde olunan ve samimiyetine güvenilen kişilere verilen isimdir. Arkadaşın eş anlamlıları ise bacanak, dost, eş, tomdaş, yoldaş sözcükleridir.
Sınav kelimesinin eş anlamlısı olarak genellikle imtihan kelimesi de kullanılır. Bu kelimenin bir diğer eş anlamlısı da testtir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri