δ, Yunan alfabesinin dördüncü sıradaki harfidir (tek başına Delta olarak okunur).
Delta (harf), Yunan alfabesinin dördüncü harfi. Delta (coğrafya), bir ırmağın çatallanarak denize döküldüğü yer.
Matematikte sonlu fark, ters matrisin determinantı gibi işlemlerin yapılmasında delta işareti kullanılır. Bu simge Yunanca D harfini gösterir. Fizik alanında ise hızı ifade eder. Astronomik birimde de dünyaya olan uzaklığı ifade etmek için yine delta işareti tercih edilir.
İki yazı sisteminin zamanları arasındaki dönem, Yunan Karanlık Çağı olarak anılır. Karanlık çağın bitiminde Fenike alfabesi, beş sesli harf eklenerek kullanılmaya başlanmıştır. Yunan Alfabesi, Antik Yunan'dan günümüze Yunanistan'da kullanılmaktadır.
Λ.λ : Türkçe L harfinin okunuşu ile aynıdır. Μ.μ : Türkçe M harfinin okunuşu ile aynıdır.
İlgili 15 soru bulundu
Kelime ortasında ve başında (küçük harfte) σ, sonunda ise ς olarak yazılır, büyük harf düzeninde her ikisi de Σ olarak yazılır. Türkçedeki S sesi gibidir. Fakat kendinden sonra Ββ, Υυ, Δδ, Λλ, Μμ, Νν, Ρρ harflerinden biri gelirse, ses Z'ye dönüşür, yani yazılışta s, okunuşta z olur.
Üçgen (∆), geometrideki temel şekillerden biri.
Psi (Ψ ψ) (Yunanca:Ψι, Psi), Yunan alfabesinin yirmi üçüncü harfidir. Tam olarak bir harf değil, harf bileşimidir. P (Hi) ve S harflerinden oluşur; fakat söylenirken harfler, Türkçedekinin aksine belirgin olarak vurgulu bir şekilde söylenmez.
Ѱ, ѱ (Psi, Rusça: пси), Yunan alfabesinden alıntı bir Kiril harfidir ve ps olarak telaffuz edilir. 1708'e kadar Rusçada kullanılmıştır. Kiril harf numarası 700'dür.
İta (Η η) (Yunanca: Ήτα, İta), Yunan alfabesinin yedinci harfidir. Eta olarak da bilinir. Yunancadaki sesletimi i'dir. Fenike alfabesinin heth harfinden gelmektedir.
ΔT (Delta T), evrensel zaman ve dinamik zaman arasındaki farkı ifade eden zaman standardı.
Δx, yer değiştirmeyi temsil etmek için kullanılan bir semboldür. Yer değiştirme aslında bir vektördür. Bu, yer değiştirmenin hem yönü hem de büyüklüğü olduğu ve görsel olarak da başlangıç konumundan bitiş konumuna doğru bir vektörle temsil edildiği anlamına gelir.
İkinci dereceden denklem (delta) formülü her türlü ikinci dereceden denklemi çözmemize yardımcı olur. Bu formülü kullanmak için önce, denklemi a,b ve c katsayılar olmak üzere ax²+bx+c=0 formuna getiririz. Sonra da, bu katsayıları (-b±√(b²-4ac))/(2a) formülündeki yerlerine yazarız.
Çin alfabesi; dünyada her 5 insandan birinin konuştuğu bir dil olarak dikkat çeken Çincenin kâğıda dökülmesini sağlayan yazı sistemidir. Belirlene göre 3500 yıllık bir geçmişe sahip olan bu alfabede, harfler Latin alfabesinde olduğu gibi yan yana gelmezler ve bir kelime oluşturmazlar.
Kiril alfabesi (Bulgarca: кирилица (kirilitsa); Makedonca: кирилица (kirilitsa); Boşnakça: ћирилица (ćirilitsa); Rusça: кириллица (kirillitsa); Sırpça: ћирилица (ćirilitsa)), Avrasya'da çeşitli dillerin yazımı için kullanılan alfabedir.
Buna delta E (ayrıca DE veya ΔE olarak da yazılır) denir. Delta E 1.0, genellikle insan gözünün görebileceği en küçük renk farkı olarak kabul edilir.
π sayısı, matematik dünyasının en gözde sayılarından biridir. π sayısı, matematik dünyasının en gözde sayılarından biridir. Adını, Yunanca περίμετρον (çevre) sözcüğünün ilk harfi ve Yunan alfabesinin 16. harfi olan π den alır. Bir dairenin çevresinin, çapına bölümünden elde edilen irrasyonel bir sayıdır.
P harfi aslen Türkçede bulunmaz, içinde p sesi geçen sözcüklerin birçoğu B sesinin değişmesi ile oluşmuştur. Bir kısmı ise yabancı dillerden Türkçeye girmiştir.
Öö, Türk alfabesinin on dokuzuncu harfidir. Türkçenin dışında Almanca, Macarca, Fince, İsveççe, İzlandaca, Azerice, Türkmence, Moğolca, Estonca, Tatarca gibi dillerde kullanılır.
Omega (Ω ω) (Yunanca: Ωμέγα, Omega), yirmi dört harfli Yunan alfabesinin sonuncu harfidir. Türkçedeki O sesi gibidir, ancak genellikle Ö sesine yakın bir ses verir.
Fi (Φ φ) (Yunanca:Φι, Fi), Yunan alfabesinin yirmibirinci harfidir. Harfin kökeni tam olarak bilinmemektedir. Eski Yunanca'daki kopa'dan geldiği düşünülmektedir.
Kümede bir elemanın o kümeye ait olduğunu belirtmek için “∈” sembolü kullanılır. Eğer bir eleman kümeye ait değilse “∉” sembolü kullanılır.
Yaklaşık eşittir işareti (≈), iki değerin tam olarak eşit olmasa da birbirine çok yakın olduğunu belirtmek için kullanılan bir matematiksel semboldür.
Kahve falında ters H harfi görmek; fal sahibinin yakın bir arkadaş ortamında yaşayacağı değişiklikler olarak yorumlanır. Bilhassa son dönemlerde anlaşmakta zorluk çekilen bazı arkadaşlarla aranın açılması mümkün olup, yolları ayırma kararı alınabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri