Vücut içerisindeki yağ yakımını destekleyecek olan besinler; elma, kuru baklagiller, armut, esmer pirinç, brokoli gibi besinlerdir. Bunların yanı sıra; badem, kinoa, yulaf, greyfurt, enginar, ahududu, bezelye, böğürtlen ve çilek gibi besinler bacak inceltme diyetinde yer alması gereken besinlerdir.
Koşu, yürüyüş, pilates, kick boks gibi sporlar bacaklarda sıkılaşma sağlar ve incelme etkisi oluşturur. Her gün kardiyo yapabilir, kondisyon bisikleti veya doğa bisikleti ile çalışabilir, tempolu yürüyüş veya koşuyu tercih edebilirsin.
Bacak kaslarını çalıştıran en etkili sporlar arasında koşu, tempolu yürüyüş, yüzme ve aerobik yer alıyor. Özellikle haftada en az dört gün yapılan tempolu koşu ve yürüyüş hem kalori yakmanızı sağlar hem de bacak kaslarınızı sıkılaştırır. Yüzme ise bacak kaslarınızı uzatarak sıkılaşmalarına yardımcı olur.
Bacaklarda kalınlığa yol açabildiğinden mümkün olduğunca tuzdan ve diğer iki beyazdan yani şeker ve rafine undan uzak durun. C vitamininden zengin beslenme de damar duvarlarını ve özellikle toplar damarları koruduğu için bacaklarda varis oluşumunu önler. Böylelikle hem ince hem de sağlıklı bacaklara kavuşursunuz.
Hiçbir uzmanın kalça, basen veya bacak incelten özel bir diyet uygulayarak sizi inceltebileceğini düşünmeyin. Bacaklarınız ve kalçanızdaki incelme yalnızca vücudunuzdaki genel incelmenin bir parçası olabilir. Yani karın, basen veya bacak incelten özel diyetler yoktur.
İlgili 27 soru bulundu
Aslına bakarsanız "Gece Aç Uyumak Kilo Verdirir mi?" sorusunun cevabı koca bir "HAYIR"dır. Akşam saat 8den sonra , yatmadan birkaç saat önce veya ne zaman olursa olsun , yemek yeme kesintileri sizin daha fazla yağ yakmanızı veya yağ depolamanızı sağlamayacaktır.
Çoğu zaman kalın bacakların doğal yollar ile eritilmesi pek mümkün değildir. Normal kiloda olup kalın bacakların eritilmesi çabası diğer bölgelerde gevşeme, sarkma ancak bacak kısmında dirençli kalınlık ile sonuçlanabilir.
İyi haber şu ki başarılı bir kilo kaybı programı ile vücut genelinde görülen yağ kaybı, doğru işlendiğinde yağ kaybının önemli oranı büyük kas gruplarının yer aldığı bacaklarınızdan gerçekleşir.
Vücut içerisindeki yağ yakımını destekleyecek olan besinler; elma, kuru baklagiller, armut, esmer pirinç, brokoli gibi besinlerdir. Bunların yanı sıra; badem, kinoa, yulaf, greyfurt, enginar, ahududu, bezelye, böğürtlen ve çilek gibi besinler bacak inceltme diyetinde yer alması gereken besinlerdir.
Örneğin, yürüyüş ve koşu arasında geçiş yapabilirsiniz (her biri beş dakika, toplam 30 – 60 dakika boyunca tekrarlanır) veya koşu ve koşu arasında geçiş yapabilirsiniz. Aralıklı egzersizler yapmak daha fazla kalori ve böylece daha fazla yağ yakar. Total yağ oranı düştüğünde iç bacak bölgesi de şekillenir.
Her neyse bu iş için öncelikle çok sabırlı olmanız gerekiyor. Çünkü bacak kasları sürekli kullanılan kaslar olduğu için inceltmek gerçekten çok zor. Eğer bacaklarınızda yağ miktarı biraz fazlaysa bunu normal cardio ile vücuttaki genel yağı yaktıkça bacaklarınız incelmeye başlayacaktır.
İncelmeye başlamak için günde 5 gün, 30 dakika orta tempolu kardiyo egzersizi yapmayı dene. Orta tempolu kardiyo egzersizlerine örnek olarak hafif tempolu koşu ya da tempolu yürüyüş, eşli danslar, tenis, eliptik bisiklet ya da saatte 15 km'den daha yavaş bir hızda bisiklet sürmek verilebilir.
1 ayda böyle olamaz. Sadece bacak hareketleri yapman da sadece bacaktan inceleceğini göstermez. Bacakların böyleyse ideal kilonun çok üzerindesin demek. ''Cardio'' adını verdiğimiz yağ yakıcı hareketler yapman, kilo verdikten sonra da ''squat'' ile bacakları sıkılaştırman gerek.
Bacak kalınlaştırma işlemi için günümüzde en çok tercih edilen yöntemler; “silikon protez ile bacak kalınlaştırma (baldır protezi)” ve “yağ enjeksiyonu ile bacak kalınlaştırma” ameliyatlarıdır.
Alt Bacak İnceltme (Baldir İnceltme) Yöntemleri
Uzun süreli uygulamada baldır kasını inceltmek amacı ile kullanılan bir yöntem olup etkisi 4-6 ay sürer. Enjeksiyonlar kesildiğinde kas eski haline dönecektir.
1 haftada basen inceltmek için öncelikle diyetinizi değiştirmeniz gerek. Dolayısıyla günlük 500-750 kalori arasında kalori açığı yaratmalısınız. Yağ yakımına yardımcı besinleri tüketmek bu süreçte çok önemli. Örneğin; pul biber, sumak ve nane gibi baharatlar, yeşil çay, limonlu su bu konuda çok etkilidir.
Çok hızlı ve çok fazla kilo verme sonrası; ritim bozuklukları, elektrolit bozuklukları, safra taşları, depresyon, yeme bozuklukları gibi sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Sağlıklı bir kilo kaybı haftada 0.5 kg-1 kg arasında olmalıdır. Yani ayda ortalama 2-4 kilo vermelisiniz.
Kilo verme sürecine baktığımızda gene olarak vücutta zayıflama görüldüğü gibi yüzde de zayıflama görülür. Yüzdeki yağ dokusunda giden kilolar, yüzü ne kadar hoş ve ince gösterse de kayıp yüzün yağ dokusunda gerçekleştiği için çökmeler oluşur.
Uygulayacağınız diyet her yerde kolayca bulup tüketeceğiniz gıdalardan oluşuyor. En önemlisi de oldukça ekonomik oluşu. Diyetin birinci dereceden etkilediği bölüm kalça ve basen, ardından da bacaklar geliyor. Kalça ve diz kapağı bölgesinde fazla kilo problemi olan kişiler, 6 hafta içinde etkili çözüme kavuşabiliyor.
Kalın bacaklı olmanın lenfödem liöpedem nedenleri ile olmaktadır. Bu nedenlere bakacak olursak, lipödem adı verilen durum deri altında bulunan yağ dokusunun fazla olmasından kaynaklıdır. Lipöedem ise alışılmışın dışında kalan yağlanmaya denilmektedir. Bacaklarda şişlikler genelde ergenlik dönemlerinde başlamaktadır.
Bacak yağlarını eritmek için haftada iki ve ya üç kere koşmak gerekir. Belli aralıklar ile günde 30 dakika yürümek bacak yağlarının da hızla erimesini sağlar. Özellikle yokuş yukarı koşmak çok faydalı olacaktır. Yokuş yukarı koşmak bacakların arkasını güçlendirerek şekillenmesini sağlar.
Bacak inceltmek teknik olarak bazı hastalarda mümkündür. Bu inceltme işlemi, çoğu zaman yağ birikmesine bağlı olarak meydana gelen kalınlıkları inceltme amaçlı liposuction yöntemiyle yapılabilmektedir. Liposuction yöntemi dışında, ciltte iz bırakmadan sarkıklıkları ya da birikimleri almak çok mümkün olamamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri