Kilo aldırıcı protein içeren et, tavuk, balık ya da kuru baklagil yemekleri kilo aldırıcı programın olmazsa olmaz protein kaynaklarıdır. Ceviz, fındık, badem, kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir gibi kilo aldırıcı gıdalar ara öğünlerde önerilen miktarlarda tüketilmelidir.
Diyet içinde 1 haftada 5 kilo almak için sık öğünler ile öğün içinde az yemek yenilmesi gerekmektedir. Bu süreçte iyi bir öğle yemeği ve kahvaltı yapılmalı ardından ara öğünlerde besleyici olan ve yağ barındıran ürünler tercih edilmektedir. Sonrasında akşam yemeği içinde hafif yiyecekler tercih edilmelidir.
İlgili 40 soru bulundu
Yüksek yağ ve enerji içeren bir öğün size kilo aldırabilir. Ayrıca düzenli egzersiz yapmak kilo almak için faydalı olabilir. Egzersiz ile birlikte kişi, protein gereksinimini tam olarak karşılamalıdır. Yeterli alınan protein, yağ kütlesi ile birlikte kas kütlesinin de artırılmasını sağlar.
Yetersiz ve düzensiz beslenme, iştahsızlık, öğün aralarında uzun boşlukların olması da kilo alamama nedenleri arasındadır. Kişinin yaşadığı psikolojik sorunlar, stres, depresyon hali de neden kilo alamıyorum sorusunun cevabıdır. Zayıflık nedenleri olarak sindirim ve dolaşım bozuklukları da gösterilebilir.
Protein bar gibi lif ve protein oranı yüksek gıdaların tüketimi yüzü dolgunlaştırır. Yüksek oranda protein ve lif alınırsa kasların gelişebilmesi mümkün olur. Buna ek olarak karbonhidrat tüketimi de yüzün kilo almasını sağlar. Ancak karbonhidrat tüketimine dikkat edilmelidir.
Ancak aşırı zayıf olan kişiler gece yatmadan 2 saat önce, bir bardak ılık ballı süt, haşlanmış sebze veya peynir gibi hafif şeyler yiyebilirler. Bu sayede öğün sayısı da artacağından alınan kalori miktarı da artacaktır.
Bacaklardan kilo almak için beslenme şeklinizi besin değeri yüksek gıdalar ile sağlamanız gerekmektedir. Öncelikle bacaklarınızın kilo alması için diyet programınızda protein ağırlıklı besinlere, süt ve süt ürünlerine yer verebilirsiniz. Diyet ile birlikte bacak egzersizleriyle kaslarınızı güçlendirebilirsiniz.
Glikojen depolarını doldurulduktan ve vücudun enerji ihtiyacı da karşılandıktan sonra, aldığın fazladan enerjiler ise yağ olarak depolanacaktır. Yani 1 kilo alabilmek için ortalama 7000 kalori daha fazla alman gerekiyor ve bunu da bir gecede yapman neredeyse imkansız.
Yüksek kalorili olmaları ile bilinen muz, ananas, avokado ve mango gibi tropikal meyveler hızlı kilo aldırır. Kuru olarak tüketilme özelliğine sahip üzüm, incir ve kayısı gibi meyveler yüksek kaloriye sahiptir.
Üzüm pekmezinin 100 gramlık bir porsiyonunda 240 kalori, bir kaşığında 30 kalori ve de bir tatlı kaşığında 20 kalori vardır. Pekmez, yüksek oranda şeker içerdiğinden kilo aldıran besinler arasında yer almaktadır.
Kahvaltıda yenilen yumurta, peynir, tereyağı, sucuk gibi besinler, kilo almanıza yardımcı olur. Pekmez ve bal tüketimini asla ihmal etmeyin. Bu iki besin, sağlıklı bir şekilde kilo almanıza etki edecektir. Düzenli ve aşırıya kaçmadan kilo almaya çalışın.
Cici Bebe Zararları
Sürekli ve aşırı tüketimde kilo artışına neden olur.
Yüzden kilo aldıran yiyecekler arasında bulunan bal, yanak bölgesinde günde 10- 15 dakika bekletilirse yanaklarda dolgunlaşmaya yardımcı olur. Süt:Tıpkı bal gibi günde 10 dakikalık süt masajı yanakları dolgunlaştırır, yumuşak bir cilde sahip olmayı sağlar.
Çökük yanaklar için en çok uyguladığımız yöntem dolgu işlemleridir. Yanak dolgu malzemesinin enjekte edilmesi ile yanağın yüzeyi geriye doğru dengelenir, yanak bölgesi hafifçe kaldırılır ve yuvarlak bir hale getirilir. Çevre doku yüzün açısının genişlemesi kontrol altına alınarak sıkılaştırılır.
Süt ve bebe bisküvileri ile hazırladığınız karışımlar size bir tatlı seçeneği olabilir. Süt veya kefir + 1 tatlı kaşığı bal + 1 muz + 1 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi veya fındık veya badem'i birlikte blendırdan geçirerek kalorisi yüksek bir içecek hazırlayabilirsiniz.
Çikolata da bulunan yağlar da diğer yağlar gibi kalorili olduğundan, tüketiminde aşırıya kaçılırsa kilo aldırabilir. Sağlıklı olan, en az %60-70 kakao içeren çikolataları tüketmektir. Örneğin, %72 kakao içeren bir çikolatanın 100 gramı 24 gram şeker içerir.
Eğer anoreksiya, bulimia, tıkanırcasına yemek yemek gibi bir durum varsa, bu konuda psikiyatrist desteği almak gerekmektedir.
Share: Aşırı zayıflığın (Anoreksiya nervoza veya Anoreksi) tipik özelliği aşırı kilo eksikliğidir. Beden kitle indeksinin(boya göre olması gereken ağırlık) 18,5'un altında olması durumuna zayıflık denir. Başka bir deyişle boya göre ağırlığın %15-20 altında olması durumuna zayıflık denir.
Zayıflık problemi yaşayan kişiler, ilk önce hastanelerin dahiliye ( iç hastalıkları) bölümüne gitmeleri gerekir. Bu bölümde bazı kan değerlerine bakılarak teşhis koyulmaya çalışılır. Eğer uzman doktor gerek görürse gastroenteroloji bölümüne yönlendirebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri