Kısaca bulut bilişim çok daha ucuza, kurulum gerektirmeden, her yerden çalışmayı destekler. Esasında bu faydaları elde etmek için bulut bilişimin yaptığı oldukça basit; yazılım, donanım ve veri barındırma gibi hizmetleri bizden uzakta çoğu zaman da internette tek bir noktaya taşımak.
Bulut depolama verilere hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşmanın yolunu açar. Dolayısıyla her an her yerden verilere ulaşılabilir. Güvenlik sistemleri sayesinde içerisine attığınız her bilgi güvenli bir şekilde saklanır. Sisteminize yüklediğiniz hemen her veri otomatik olarak bulutta yedeklenir.
Ücretsiz ve kullanıcıya 10 GB alan sunmaktadır. •Dosyaların her yerden ve her zaman ulaşılabilir olması, •Buluta yüklenen dosyaların bilgisayarda yer kaplamaması, •Birçok hizmetin ücretsiz olması, •Bilgisayarın bozulması, çökmesi durumunda dosyaların zarar görmemesi gibi kolaylıklar sağlamaktadır.
Bulut teknolojisi, çeşitli yazılımlar aracılığıyla internet üzerinden depolama yapmanızı sağlar. Sanal depolama ile de verileriniz internet üzerinde depolanır. Böylece sabit disk gibi fiziksel depolama alanlarına ihtiyacınız kalmaz. Ayrıca istediğiniz anda da verilerinize erişebilirsiniz.
Bulut depolama hizmetlerinin de her zaman güvenli olmadığı biliniyor, ancak bu durum giderek iyileşiyor ve gelişmiş şifreleme standartları sayesinde dosyalarınız güvenli biçimde saklanıyor. Avrupa'daki sunucular, dosyalarınızı sadece sizin okuyabileceğiniz biçimde şifreliyor.
İlgili 26 soru bulundu
Google Drive, az miktarda içerik depolayan kullanıcılar için daha iyidir. OneDrive ise yüksek ve yoğun depolama yapan işletmeler ve ekipler için daha anlamlıdır.
eğer bulutlar olmasaydı yağış olmazdı yağış olmasaydı ise kuraklık olurdu ve sonucunda da ekonomi çökerdi. bulut nedir ? yağış gibi hava olayı oluşumu sağlayan maddeye bulut adı verilir. Genellikle güneş tarafndan olan havanın sıcaklığı ile oluşurlar.
Bulut teknolojisiyle gün geçtikçe çoğalan verilerin takibi, saklanması ve kullanıcı yetkilendirilmesi gibi alt yapı sorunları ortadan kalkar. Bilgi işlem kaynaklarına dakikalar hatta saniyeler içinde erişim sağlanabilir, dolayısıyla iş süreçleri hız ve çeviklik kazanır. Sınırsız veriden faydalanma imkanı sağlar.
Bulut, serbest bir hava kütlesinde toplanmış, gözle görülebilir su damlacıkları, buz kristalleri veya her ikisinin karışımından oluşan yapıdır. Bulutlar yer seviyesinden yüksekte bulunur. Yer seviyesinde oluşan sığ bulut katmanları ise sis olarak adlandırılır.
Bulut dosya depolama, buluttaki sunucularda çalıştırdığınız işletim sistemlerine kendi veri merkezinizde çalışabilecek ağ dosya paylaşımlarına benzer şekilde standart bir ağ dosya paylaşımı sunar. Bu işletim sistemleri dosya sistemini o sanal makinede çalışan uygulama yazılımlarına sunar.
Bulut depolamaya ek olarak çevrimiçi yedekleme seçeneklerine ihtiyacınız varsa, IDrive'ı kullanabilirsiniz. Ancak belge işbirliğiyle daha fazla ilgileniyorsanız; Dropbox, Google Drive veya OneDrive gibi daha büyük bulut depolama servis sağlayıcıları ile çalışmanız gerekir.
Android tabanlı bir cihaz kullanıyorsanız Google Drive, One Drive, Dropbox, Yandex.Disk, iCloud, Flickr, Lifebox gibi bulut servisler depolama için ücretli veya limitli ücretsiz birçok çözüm sunuyor. Bunların arasında en yaygın kullanılan ise Google'ın sunduğu bir bulut depolama çözümü olan Google Drive.
Üye olmadan önce bulut depolama sistemi sağlayıcıları hakkında araştırma yapmanız oldukça önemli. Bu aşamadan sonra ise üye olmanızın dışında bulut depolamaya dosya aktarabilmek için mutlaka internet gerekmektedir. Bu internet mobil veri ya da wifi olabilir.
Maliyetlerinizi düşürmenizi sağlar. Altyapı karmaşasını ortadan kaldırır. Çalışma alanını genişletir. Verilerinizi yüksek güvenlik bulut sunucularda korur.
Kısaca bulut bilişim çok daha ucuza, kurulum gerektirmeden, her yerden çalışmayı destekler. Esasında bu faydaları elde etmek için bulut bilişimin yaptığı oldukça basit; yazılım, donanım ve veri barındırma gibi hizmetleri bizden uzakta çoğu zaman da internette tek bir noktaya taşımak.
Bulut depolama, verilerinizi internet veya bir başka ağ üzerinden herhangi bir şirketin deposuna aktarmanızı sağlayan bir hizmettir. Çok farklı formatta (video, pdf, fotoğraf vb.) verinin sanal bir ortamda muhafaza edildiği alan diyebiliriz. Bulut depolamada tutulan veriler 3. Kişilerin erişimine kapalıdır.
Özellikle Android işletim sistemine sahip cihaz kullanıcıları görecektir ki, cihazda yüklü mobil uygulamalar Google Drive bulut depolama hizmetini kullanarak uygulamanın önbelleğini ve gereksiz dosyalarını bu alan üzerinde depolarlar.
Ortalama bir bulut metreküp başına sadece 0,5 gram su içerir. Bu su küçük zerrecikler halinde kaldığı sürece yerden yükselen sıcak hava ile bulut gökyüzünde kalmaya devam eder. Zerrecikler birleşip yeterli büyüklüğe ulaştığında ise yerçekiminin etkisiyle yağmur halinde yere düşer.
Bulutların gökyüzünde homojen olarak dağılmak yerine yığınlar şeklinde bir arada bulunmasının, atmosferdeki sıcaklık ve nem dengesizliğinden kaynaklandığı düşünülüyor. Güneş'ten gelen enerjinin gün içinde değişmesi atmosferin sıcaklığında kısa mesafelerde farklılar ortaya çıkmasına neden olur.
Sonuç olarak; bulut depolama servislerinin tamamı kullanıcıya belirli bir alanı ücretsiz olarak sunmakta. Seçim yaparken ücretsiz depolama alanının yanında depolama alanı artırma fiyatlarını da gözden geçirmeniz gerekiyor. Android kullanıcıları için en iyi seçenek Google Drive görünebilir.
Her iki platform da çok faktörlü kimlik doğrulama gibi güçlü güvenlik özellikleri sunarken, iCloud genellikle daha güvenli platform olarak kabul edilir. Genel olarak, paranızın karşılığını en iyi özelliklere, esnekliğe ve değere sahip bir bulut depolama platformu arıyorsunuz. Bu durumda, Google Drive açık ara kazanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri