7 rakamı kimi için şans, kimisi için de şansızlık anlamına gelir. Hemen hemen her büyük dinde 7 sayısı karşımıza çıkar. İnanışa göre Eski Ahit'te dünya altı günde yaratıldı ve Tanrı yedinci günde dinlendi. Yeni Ahit ise yedi sayısı, Dünyanın dört köşesinin, Kutsal Üçlü ile birliği biçiminde sembolize eder.
Eski Ahit'te dünya altı günde yaratıldı ve Tanrı yedinci güne dayanarak bugüne kadar kullandığımız yedi günlük haftanın temelini oluşturdu. Yeni Ahit'te yedi numara, Dünya'nın dört köşesinin Kutsal Üçlü ile birliğini simgeliyor.
Çünkü 7 bu dünyanın dışından gibidir. Ana rakamlar içinde, hiçbiri yediye tam bölünemiyor, sonuç her zaman sonsuz tekrarlardan oluşan ondalık sayılar oluyor. 7'nin bölünememesi ve diğer rakamlarla herhangi bir işleme girememesi bakire halinin oluşumunu sağlayan nedenlerden sadece biri...
7 sayısı şans ve mutluluk veren bir sayıdır.
Eğer çok sık 7 sayısını görürseniz maddi olarak da iyi bir döneme gireceksiniz demektir.
Yedi Kapı'nın meleklerinin ölümlülerin beynine ektiği tohumların filizleridir. Zaman içinde, meleklerin gözetimindeki bu kapılardan pek çok hükümdar ve din adamı geçti, pek çoğu da bunu iyilik için kullandı.
İlgili 15 soru bulundu
7 (yedi) tamlık ve mükemmelliğin (hem fiziksel hem de ruhsal) sayısıdır. Anlamının çoğunu doğrudan Tanrı'nın her şeyi yaratmasına bağlı olmaktan alır. Söz insanın icadıdır lakin rakamlar kutsal kabul edilir. Matematik her ne kadar insan yapımı gibi dursa da hep vardı, tıpkı rakamlar gibi.
Bir iyilik yapınca da Cennetin kapısını açtın deniyor. Cennetin kapısı kapalı da, biz mi açıyoruz? Biz açmıyoruz, amelimize göre açılıyor. İman edip salih amel işleyenlere Cennetin kapıları açılır, kâfirlere ise Cehennem kapıları açılır.
Rakamlar sayıların yazılı bir şekilde gösterilmesi amacı ile kullanılmaktadır. 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 rakam olarak ifade edilmektedir. Bir sayı yazılırken basamaklarının alacağı değerler sayma sisteminin rakamlarını oluşturmaktadır. Farklı rakamların hepsi bir sayıdır.
Rakam ile sayının arasındaki fark, birçok kişi tarafından merak ediliyor. 0'dan 9'a kadar tek basamaklı sayılara rakam denir. Sayılar ise 10'dan başlar ve sonsuza kadar gider.
Çarpma işlemine göre terslerinin toplamı 1 e eşit olan doğal sayıların toplamına şanslı sayı denir. Örneğin; 2, 3, 6 sayılarının çarpma işlemine göre terslerinin toplamı 1 e eşittir. Bu durumda 2+3+6=11 sayısı bir şanslı sayıdır.
Peki 777 ne demek? Bu sayı, bütünlüğü, ruhsal uyanışı, ilahi müdahaleyi ve bazı durumlarda şansı temsil eder. Bu sayı hayatınızda sürekli karşınıza çıktığında, meleklerin size yolculuğunuzda yanınızda olduklarını söylemeye çalıştıkları ve size doğru yönde rehberlik etmek istedikleri anlamına geldiği düşünülür.
En çok kullanılan ve sosyal medyada sıkça görülen 777 şans olarak nitelendirilir. Ayrıca bu sayı kumar makinelerinde de yer alır. Şans getirdiğine inanılan bu sayı aşk ve ilişkiler konusunda da kısmetinizin açılacağını söyleyebilir.
777 sayısını görmek iyi bir servet ya da finansal refahın size geldiğini göstermektedir. 777 sayısı şans ve bollukla ilgili olduğu için finansal rahatlık demektir.
Fakat Avrupa'da Okültizm'in ortaya çıkışından çok önce, Mısır'ı ziyaret eden Pisagor bu sayının önemini öğrenmiş bulunuyordu. Nitekim Pisagor matematikteki ünlü “pi” sayısını 22'yi 7'ye bölerek bulmuştur. Bu sayının daha sonra Dante'nin İlâhî Komedya eserinde kullanmış olduğu görülür.
Numerolojide 77 sayısının enerjisi nedir? Melekleriniz, aydınlanmaya doğru doğru yolda olduğunuzu gösterir. Dünyadaki yüksek amacınızı gerçekleştirme gücüne ve potansiyeline sahip olduğunuzu size bildirir.
Ruhani açıdan önemli bir yere sahip olan 11 sayısı, ilahi bir sayı olarak da değerlendirilir. 11, genellikle 'ruhsal haberci' olarak anılan güçlü bir sayıdır. İçinde geçen ilk sayısının tekrarı güçlü ve yeni başlangıçları temsil eder.
Yani doğal sayılar içerisinde 0 rakamı da yer almaktadır. Söz konusu en büyük doğal sayı olduğu zaman ise, bu konuda en büyük doğal sayı yoktur. Çünkü sayılar sınırsızdır ve sonsuza kadar gider. Bu doğrultuda en küçük doğal sayı 0 iken, en büyük doğal sayı bulunmaz.
Kabın üstüne, madalyonların tür ve sayısını işaretleyen Sümerler ilk “rakamları” geliştirmeye başladı.
Günümüze kadar isimlendirilmiş en büyük sayılar "Googolplexianth" (1'in yanında yüz tane 0) ve Graham sayılarıdır. Ancak "en büyük sayı" diyebileceğimiz bir sayı yoktur. Günümüzde sayıların bir sonu olduğunu belirtmek mümkün değildir.
Birler basamağındaki 7'nin basamak değeri 7'dir.
Örneğin 6 sayısını ele alalım: 1, 2, 3 ve 6 bu sayının bölenleridir ve tüm bu bölenlerin toplamı, yani 1+2+3+6, sayının iki katı olan 12'ye eşittir. Bu yüzden 6 ilk mükemmel sayıdır. Aynı şekilde 28 de mükemmel bir sayıdır çünkü bölenleri toplamı, yani 1+2+4+7+14+28, sayının iki katı olan 56'ya eşittir.
Yani kısaca sayı doğrusunun ortasında bulunan sıfır sayısının sağında bulunan bütün sayılar pozitif tam sayılardır. Pozitif tam sayılar kümesi “Z+” ile gösteriliyor. Buna göre; Z+ = {1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, …..., ∞} şeklinde gösterilebilir.
- Âdem (a.s) cennetten çıkarıldığında, bu isim hürmetine mi affolmuştur? - “Ben, cennetin kapısında 'Lâ ilâhe illallah, Muhammedün rasûlüllah' yazısını gördüm. İsmi, senin İsm-i Şerifi'nin yanında anılan biri, senin yanında en kıymetli olmalıdır.” şeklinde cevap vermiştir.
Atasözü Cennetin kapısını cömertler açar Cennetin kapısını cömertler açar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri