Yumurta sarısı ile birlikte kahvaltı öğünü olarak tuzsuz beyaz peynir, tuzsuz zeytin ve isteğe göre 1 çay kaşığı üzüm veya keçiboynuzu pekmezi de kahvaltı öğününe eklenebilir. Peynir olarak özellikle kendinizin de yapabileceği lor veya labne peynirini tercih edebilirsiniz.
7 aylık bebek neler yiyebilir? Patates, havuç, bezelye, iki kez çekilmiş kuzu kıyması, pekmez, tuzsuz lor peyniri, yumurta sarısı, turunçgiller ve çilek dışındaki meyveler, kabak, ev yoğurdu gibi besinleri tüketebilir.
6. aydan itibaren katı gıdalara başlanabilir. Daha az alerjik olması nedeniyle sütlü pirinçli mamalar tercih edilebilir. Bu aydan sonra kahvaltı başlanabilir. Ayrıca ekmek ve çorbalar da verilebilir.
Ek gıdaya geçişte verilen muhallebi, yoğurt ve meyvelerin yanı sıra en sağlıklı ve en hafiflerinden bir tanesi de kahvaltı olmaktadır. Aynı zamanda yapılan sebze çorbaları da bebeklerin sağlığı açısından oldukça önemlidir. Bebeklere yemek yedirme konusunda ısrarcı ya da aceleci olmak onlarda ters tepki yaratabilir.
İlgili 17 soru bulundu
Bebeğiniz 7 aylık olduğunda beslenme düzeninize sabah kahvaltı öğünü ekliyoruz. Yine 3 gün kuralıyla, minik minik tattırarak bunu yapmalısınız. Bebek kahvaltısına tuzsuz lor peyniri ya da akşamdan suya koyduğunuz beyaz peynir, yumurta sarısının dörtte biri ve bir tatlı kaşığı pekmez ile başlıyoruz.
Bebeğiniz bu ay da 450 ila 560 gram kilo alabilir. Peki 7 aylık bebeğin kilosu ne kadar olmalı? Yedi aylık kız bebekler ortalama 7.6 kg, erkek bebekler ise 8.3 kg olabilir.
Yedinci ve dokuzuncu aylarda pilav, makarna gibi nişastalı besinlerle tarhana çorbası verilmeye başlanır. Bebekler için pilav ve makarna başlangıçta haşlanıp suyu çektirilerek hazırlanmalı, üzerine zeytinyağı gezdirilmelidir.
Bebekler için mercimek çorbası, en az biz yetişkinler kadar çok sevilebilecek bir çorba türü olduğundan 9 aylık dönemde bebeklerde tüketilebilir.
Pekmez, demir içeriği yönünden oldukça zengindir. Pekmez türleri arasından keçiboynuzu ve dut pekmezi 6 aydan sonra beslenme düzeninde bulundurulabilir. Bebeklere pekmez verirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise süt ile birlikte verilmemesidir.
Bebeklere; 6 ila 12 ay arasında anne sütüne ek olarak günde yaklaşık 100-120 ml su, 1 ila 3 yaş arasında ise 1 litre su verilmesi önerilmektedir4, 5.
Bebekler 6 ila 9 ay arasındaki süreçte emeklemeye başlar. Katı gıda ile beslenmeye başlayan bebekler yavaşca fiziksel olarak güçlenmeye başlar.
Bebeğinize günde ½ küçük kavanoz kadar sebze çorbası verebilirsiniz. Patates, havuç, pirinç, kabak, brokoli, taze fasulye gibi sebzeleri haşlayıp, püre kıvamına getirerek hazırlayabilirsiniz.
Bebekler sıklıkla 9-16 ay arasında yürür.
Yani 9 ay kadar erken yürüyen bebekler olduğu gibi 16 hatta 18 ay kadar geç yürüyen bebekler de olabilir. Bu bebeklerin genetik yapısına, kilosu ve boyuna, anne babanın tutumu ve kendi mizacına bağlı olarak değişir.
Yapısındaki B1 vitaminleri minik gurmelerin gelişmekte olan sinir ve sindirim sisteminin güçlenmesinde önemli rol oynar. Bulgur pilavı tüm bebek ve çocukların da severek tükettiği bir tam tahıl yemeğidir. Gurme Bebek'in tüm bulgur tarifleri için tıklayın. Bebeklerin 6. aydan itibaren tam tahıllar tüketmesi gerekir.
Siz sade yapmak istiyorsanız 6 aylık bir bebek için ilk başlarda önerimiz, şehriyeleri biraz tereyağı ya da zeytinyağı kullanarak, yeteri kadar suda haşlayın iyice şişmiş ve pişmiş olmasına dikkat edin.
Bebekler Ne Zaman Tarhana Yiyebilir? Uzmanlara göre bebeklerde anne sütünü tamamlayıcı en iyi ek besin olan tarhana çorbasına en erken 4 aylık, en geç ise 6 aylıkken başlanması gerektiği belirtilmiştir.
6. aydan itibaren bebekleriniz için hazırladığımız Yoğurt Çorbası tarifini yaparak verebilir ve ek besin sağlayabilirsiniz.
Bebeklerde salça tüketimi oldukça dikkatli olunması gereken bir konudur. Bebeklerin ilk ek gıdaları kesinlikle salça içermemelidir. Bildiğiniz üzere 1 yaşına kadar bebeklere tuz ve şeker kesinlikle yasaktır. Bu nedenden dolayı bebeklere normal salçalar verilmez, çünkü içeriğinde ilave tuzlar bulunur.
Doğal ve Sağlıklı Bebek İrmiği (6+ Ay) - 250 G
Protein değeri en yüksek olan durum buğdayı irmiğini, bebeklerin en kolay sindirebildiği en ince haliyle siz minik gurmelerimize sunuyoruz.
Fakat pekmez, kan yapmayı destekleyici özelliği ve hastalıklara karşı vücudun direncini artırması nedeniyle hem yetişkinler hem de bebekler için çok yararlıdır. Bu yararları nedeni ile 6 aylık bebeğe pekmez verilmesinde bir sakınca yoktur.
Etrafında olup bitene daha hızlı tepki veren 7 aylık bebek, onunla oyun oynanmasından keyif alır. Oyuncakları ebeveyniyle birlikte sırayla bir yere dizmek ya da toplamak en sevdiği aktivitelerden biridir. Memnuniyetini bazen kahkahalarla bazense kullanmayı öğrendiği mimikleriyle anlatabilir.
7 Aylık Bebek Kaç Saatte Bir Beslenmeli? Ortalama 2-3 saatte bir anne sütü / mama ana öğünleri olmak üzere beslenmeye ek gıdaları ara öğünler formunda devam edilebilir.
Genel olarak 4 aylıktan itibaren kullanılan yürüteçler bazı bebeklerde daha geç olabilmektedir. Bu sebeple bebeklerin yürütece binmeleri için gerekeli olan gereksinimlerinin bilinmesi oldukça önemlidir. Bir bebeğin yürüteç kullanabilmesi için başını sabit bir şekilde tutması gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri