Hem yüzerken hem de güneşlenirken tercih edilen mayo su geçirmez malzemeden yapılmış bir kıyafettir. Genellikle plaj ve havuz etkinliklerinde giyilir. Mayolar genellikle spandeks, neopren veya poliüretan gibi su geçirmez malzemelerden üretilir.
Özellikle profesyonel sporcuların antrenmanlar için tercih ettiği mayo çeşitleri, yüzerken performansı arttıran en önemli ekipmanların başında gelir. Yüzerken tercih edilen mayonun kumaşı ve vücuttaki etkinliği, yüzme hızını ve konforunu etkileyen en önemli detayların başında gelir.
Havuza girmek için kullanılan mayonun içine iç çamaşırı giymeyiniz. Dışarıda kullanılan ayakkabılarla havuz çevresine girmeyiniz. Havuza bonesiz girmek kesinlikle yasaktır. Yüzme bilmeyenlerin havuza girmesi kesinlikle yasaktır.
Uzun kollu mayolar, daha çok yüzücü tipi dediğimiz mayo tasarımları arasında yer alıyor. Bu tip mayoların, güneşlenme için çok elverişli modeller olmadığı aşikâr… Uzun kollu mayolar, uzun yüzme performanslarında suda kalınan süre içerisinde ısıyı daha fazla cilt üzerinde tutmasıyla avantaj sağlıyor.
Havuz Mayosunun Kumaş Özelliği
Kumaşa esneklik özelliğini veren elastan, mayo veya bikininin içerisindeyken rahat etmenizi sağlar. Fakat bu elastan kumaşa sahip mayo veya bikiniler, klora karşı son derece hassastır. Ara sıra hobi olarak yüzüyorsanız elastan kumaştan üretilmiş mayo veya bikiniler sizin için uygundur.
İlgili 40 soru bulundu
Basenli kadınlar nasıl mayo giymeli sorusuna şort kesimlerin uygun olacağı şeklinde cevap verilebilir. Bunun yanı sıra yuvarlak kesim üst bikini seçenekleri göğüs kısmını ortaya çıkararak basene olan vurguyu azaltır.
HAVUZ VE HAMAMLARI KULLANIRKEN UYULMASI GEREKEN KURALLAR
Havuza girmeden önce sabunla duş alınız. Özellikle krem kullananların mutlaka sabunla yıkandıktan sonra havuza girmeleri gerekmektedir. Mayosuz/şortsuz, bonesiz ve iç çamaşırı ile hamam ve havuzları kullanmak sağlık açısından sakıncalı ve yasaktır.
Owli SwimWarm mayolar Neopren kumaşı ile bebek ve çocukları hem suyun içinde hem de suyun dışında üşütmemek için tasarlanmıştır. Neopren, yapısı gereği ten ve su arasında ince bir bariyer oluşturur. Bu bariyer vücut ısısını muhafaza ederken soğuk su veya soğuk havanın vücuda nüfuz etmesini engeller.
Peki Haşema Nedir? Tesettürlü hanımların kavurucu yaz sıcaklarında havuz, deniz ve sahillerde giydikleri plaj elbisesidir. Bir nevi tesettürlü kadınların mayosudur. Vücut hatlarını belli etmemesi, bol ve su tutmaması ortak özelliğidir.
Mayo, yüzme sırasında giyilen ve bu amaca özel tasarlanmış olan kıyafetlerdir. Mayolar vücudu tamamen ve sıkıca saran veya daha geniş modeller de olur. Burada yüzme sırasındaki rahatlık yanı sıra çıplaklıkla ilgili kaygılar belirleyicidir.
En sağlıklı erkek iç çamaşırı pamuklu boxerlardır. Naylon ve sentetik kumaştan üretilen ürünlere kıyasla daha sağlıklı ve konforlu olan pamuklu boxerlar, kişinin gün boyu rahat hissetmesini sağlar. Havayı geçirdiği için cildin nefes almasına yardımcı olur. Egzama, alerji, pişik ve kaşıntı gibi rahatsızlıkları engeller.
Uzmanlar uyarıyor, uyurken iç çamaşırınızı çıkarın!
Uzmanlara göre aslında iç çamaşırıyla uyumak hiç de sağlıklı değil. Özellikle de vajinanız hassas ise… Michigan Eyalet Üniversitesinden Nancy Herta iç çamaşırı uyuma ile ilgili yaptığı açıklama ise şöyle: “Uyurken, ter ve havasızlık yüzünden vajinanız nemleniyor.
Hekimlere göre; iç çamaşırıyla uyumak, erkeklerde kasık bölgesinin geceleri aşırı ısınmasına yola açıyor ve bu da sperm kalitesini olumsuz yönde etkiliyor. Steixner, “Sperm üretimini en uygun hale getirmek için genital bölge ısısının doğru seviyede kalması gerektiğini” vurguladı..
1907'de Avustralyalı yüzücü Annette Kellerman Amerika'daki gösteride mayosunun açıklığından dolayı tutuklandı ve bunun üzerine tepki olarak kendi mayo modelini üretti. Bu, modern mayoların ilk örneklerindendir.
Genel olarak karşılaştırmak gerekirse madde madde gitmekte fayda var: –Denizde veya plajda yüzerken şort giyerseniz daha rahat edersiniz. -Havuzda yüzme dersi veren bir eğitmenseniz şort ile daha rahat edersiniz. -Havuzda antrenman yapan yüzücüler mayo giymeyi tercih eder.
Mayo ve şort mayolar çamaşır makinesinde yıkanmamalıdır, bunun yerine soğuk musluk suyu ile elde ve hassas çamaşırlar için uygun olan deterjan ile yıkanması tavsiye edilmektedir. Mayo ve şort mayolar doğrudan güneş ışığı alan yerlere asılmamalı veya kurutucuda kurutulmamalıdır.
Adet dönemlerinde denize girmenin sakıncalı olduğuna dair yaygın inancın tıbbi bir temeli bulunmamaktadır. Adetliyken denize girmek mümkündür. Yüzerek adetten “kesilmezsiniz”, “kanınız pıhtılaşmaz” ya da karnınız ağrımaz. Ayrıca, bu dönemde tampon kullanarak mayonuzun lekelenmesini engelleyebilirsiniz.
İbrahim Sözen, "Adetliyken denize girmek mümkündür. Bunun istisnası adetin en yoğun geldiği 1. veya 2. gün olabilir. Bu günlerde denize girmek sakıncalı olabilir. Adetin diğer günlerinde ise, cinsel olarak aktif olmuş kadınlar vajen içine tampon yerleştirmek suretiyle denize girebilirler" dedi.
Ancak regl döneminde denize girmek için tampon kullanılması gerekir. Bununla beraber tamponun doğru şekilde kullanımı da oldukça önemli. ADETLİYKEN DENİZE VEYA HAVUZA GİRMEK ZARARLI MI? Regl döneminde denize veya havuza girerken tampon kullanımın gerekebilir.
Regl mayo ve regl bikinisi, özel olarak tasarlanmış teknolojisi sayesinde sızıntıları önler. Bu nedenle, ped takmana gerek kalmaz. Regl mayosunun iç astarı, sıvıyı emerek güvenli bir şekilde tutar. Ped kullanman, iç astarın etkisini azaltabilir ve sızıntı riskini artırabilir.
Deterjanlar içerdikleri kimyasal maddeler sebebiyle mayo ve bikini temizliğinde tavsiye edilmezler. Sadece suyla yıkamak içinize sinmiyor ise bir miktar beyaz kalıp sabun kullanabilirsiniz. Kullanacağınız yıkama suyunun soğuk olması, mayo kumaşının yapısını koruyacaktır.
Plaj ve sahillerde bele dolanmasıyla bilinen pareo, günümüzde kadınlar tarafından gündelik hayatta da kullanılır. Yaz akşamlarının vazgeçilmez aksesuarı olan ürün, etek ve bluz gibi amaçlarla da tercih edilir. Bunun yanı sıra özel davetlerde elbise olarak giyildiği de görülmüştür.
Ayrıca tahrişe neden olur; bazen aşırı havuz kokusu yaratır ve gözleriniz yanar. Siyanojen klorid de tahriş edici bir maddedir ve vücudun oksijen kullanma yeteneğini gerçekten etkileyebilir. Ne kadar idrarla dolu olursa olsun, bir havuzda bundan dolayı ölünmez- fakat kesinlikle bunu solumanız sizin için iyi değil.
“Havuza işemek yüzücüler için normal bir durum; bütün yüzücüler havuza işerler. İki saat havuzda kaldığımızda işemek için dışarı çıkmayız. Klor mikropları öldürüyor yani işemek zararlı bir şey değil.”
Ancak tampon kullanılmasa da mutlaka havuz/deniz pedi kullanılması gerekmektedir. Aksi halde havuza girilmemelidir. Çünkü havuz pedi kullanmadan havuzun içerisinde yüzerken ilk etapta su basıncı ile kan su ile karışmasa da kanama devam ettiği için kısa sürede kan havuzda/denizde su ile karışır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri