O yüzden valizinizi titizlikle hazırlayın. Cezaevine gönderilecek kıyafet ve iç çamaşırlarının lacivert ve yeşil (özellikle haki) renklerde olmaması gerekir. Bazı cezaevlerine bermuda pantolon, şort, kırmızı renkteki giysi ve iç çamaşırı da alınmamaktadır. Şalvar ve deri eşyalar da alınmamaktadır.
Her türlü yiyecek, içerek, lacivert veya yeşil renkteki eşyalar, deri niteliği taşıyan eşyalar, kuruma kabul edilmemektedir.
Güvenlik bahanesiyle "gardiyan mavisi" ve "asker yeşili" giysilerin yasak olduğu cezaevine artık siyah ve beyaz dışındaki renkleri taşıyan giysiler "gerekçesiz" olarak içeriye sokulmuyor.
Örneğin, açık renkli, açık kıyafetler veya dar kıyafetler gibi bazı kıyafetler yasak olabilir. Bu nedenle, cezaevi ziyaretine giderken uygun bir şekilde giyinmeniz önemlidir. Örneğin, rahat ve bol giysiler tercih edebilirsiniz. Başörtüsü giyiyorsanız, başörtünüzün sade ve renksiz olması gerekebilir.
Mavi renkli bir giysi giymek mümkün değil. Çünkü yasak. Yasağın nedeni ise infaz koruma kemurlarının giysilerinin de mavi olması. Silivri'de yönetim, tutuklu ve hükümlülerin mavi giysilerle kaçabileceği düşüncesiyle bu renkteki gömlek, elbise ve montu içeriye sokmuyor.
İlgili 38 soru bulundu
Müh. 4207 sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanunda değişiklik yapan 5727 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun, TBMM'de 3.1.2008 tarihinde kabul edilmiştir. Bu kanunla beraber kapalı mekânlarda tütün ürünlerinin tüketilmesi yasaklanmıştır.
Gerekçe olarak, 'eşya yönetmeliğinde mont var ama kapşonlu mont yer almıyor. Kapşonlu mont, hükümlü ve tutukluların yüzünün tanınmasına engel olabileceği ve güvenlik açısından uygun değildir' gösteriliyor. Yönetmelikte belirtilen giyim eşyalarının hiçbirinin niteliğine dair bir hüküm yoktur.
Ayakkabı, Terlik, Kemer, İç Çamaşırı ve Çorap dışındaki aynı tür eşyadan en fazla 6 adeti geçmeyecek ve toplamda 30 parçayı aşmayacak şekilde bulundurulmasına izin verilir.
(12) Üniformalı kadın cezaevi personeli dikkat çekici ve aşırı olmamak koşulu ile makyaj yapabilirler. Yüze kahverengi tonda, hafif fondöten ve pudra sürülebilir, göz için hafif olmak koşulu ile siyah, gri ve beyaz renklerde göz farı ve eyeliner kullanılabilir, yapay kirpik takılması yasaktır.
Hakkındaki soruşturma veya kovuşturma devam etmekle birlikte, kaçma veya delilleri karatma şüphesi gibi nedenlerle tutukevine konularak hürriyeti kısıtlanan kişiye “tutuklu” denir. Tutukluluk, soruşturma aşamasında şüpheli veya kovuşturma aşamasında sanık hakkında uygulanan geçici bir tedbirdir.
Hapishane pembe oda eş ziyareti, mahpusların genellikle resmi nikahlı eşleriyle belirli aralıklarla birkaç saat veya gün boyunca özel bir yerde yalnız kalabilmelerine ve cinsel ilişki kurabilmelerine imkan tanıyan özel bir ziyaret türüdür.
Çorap ve iç çamaşırı, Şalvar, içerisinde demir bulunan ayakkabı, kapşonlu kıyafet, Mavi, Lacivert, Yeşil ve Haki tonlarında giyim eşyası, yazılı, baskılı kıyafet ve deri grubu giyim eşyası alınmaz.
Hapishanelerde tutulan mahpuslar kendilerine verilen 3 öğün yemek ve koğuş aydınlatması dışında temizlik, giyim, sigara, çay gibi bütün ihtiyaçlarını kendileri karşılamak zorunda.
Bu kapsamda; hasta hükümlü ve tutukluların yemekleri için özel bir bütçe ayrılmamakta ancak, raporu bulunanlar için günlük verilen yemeklerinde mevzuat kapsamında zorunlu hale geldiğinde mama ve vitamin vb. ilaçları gibi ihtiyaçları günlük iaşe miktarına bağlı kalınmaksızın kendilerine ayrıca verilmektedir. 4.
Çocuk ve kadın hükümlülerin bulunduğu odalarda çamaşır makinesi ve kurutma makinesi bulundurulmasına izin verilebilir. Her hükümlü, kurum kantininden satın almak kaydıyla bir adet sadece FM bantlı, USB ve benzeri veri depolama, aktarma özelliği olmayan kulaklıklı küçük el radyosu bulundurabilir.
'Turuncu tulumlar'
Özellikle 11 Eylül 2001 saldırılarının ardından "terörle bağlantılı" olduğundan kuşkulanılan kişilere mahkumiyet dönemlerinde "turuncu tulumlar" giydirildi. Giyim-kuşamın hayatta "başarılı" olma üzerine etkilerine dair 1975 yılında yazdığı kitapla tanınan John T.
Tedavi Nedeni ile Hastaneye Sevk
5275 sayılı yasanın 57/1, 2 ve 3. fıkraları uyarınca, hastaneye sevki kurum hekimi tarafından uygun görülen hükümlü, bulunduğu yere en yakın Devlet veya üniversite hastanesine sevk edilir.
Madde 7 — Hükümlülerin koğuş, oda ve eklentilerinde (Değişik ibare:RG-31/1/2023-32090) üç çift ayakkabı, bir çift terlik, bir adet kemer ve gerektiği kadar iç çamaşırı ve çorap ile aynı tür eşyadan 6 adedi geçmeyecek ve toplamda 30 parçayı aşmayacak şekilde; başörtüsü, fular, içlik, havlu, bornoz, palto, manto, mont, ...
f) Bu Yönetmelikte belirtilen, tip ve model dışında bot giymek yasaktır. g) İnfaz ve koruma başmemurları ve memurları ile infaz ve koruma memurluğu öğrencilerinin sakal ve bıyık bırakması yasaktır. Her gün sakal ve bıyık tıraşı olunması zorunlu olup, saçlar kep giyildiğinde dışarı taşmayacak uzunlukta kesilir.
Açık cezaevlerinde güvenlik önlemleri daha hafiftir. Hükümlülerin firar etmeyecekleri, topluma zarar vermeyecekleri ve adapte olacakları anlaşıldığında açık cezaevlerine sevkleri gerçekleşmektedir. Bu kapsamda açık cezaevleri oldukça rahat seçeneklerden bir tanesidir.
Adil Yaşam Derneği Başkanı Muhammed Haluk Çavuşoğlu, tutuklu ve hükümlülerin aileleri ile görüntülü görüşmelerine olanak tanındığını ancak bu hizmet için 200 TL ücret alındığını belirtti.
Bu maddeye göre, infaz kurumuna veya tutukevine silah, uyuşturucu veya uyarıcı madde veya elektronik haberleşme aracı sokulması yasak olup, bu sayılanların dışındaki eşyalarla ceza ve infaz kurumlarına girilmesinde yasal olarak bir engel bulunmamaktadır.
Cezalarının toplamı 10 yıldan az olan hükümlüler, cezalarının sadece 1 ayını kapalı cezaevinde geçirmek, “iyi halli” olmak ve koşullu salıverilme süresine 7 yıl veya daha az kalması kaydıyla açık cezaevine ayrılma hakkına sahiptirler.
Muhtaç durumdaki mahpusların iki seçeneği var. Ya günde 5-6 liraya başkalarının çamaşırlarını yıkamak, temizliğini yapmak ya da günde 6-7 liraya hapishanenin çöp, mutfak işlerinde veya atölyelerinde çalışmak. * Mahpuslar, kendi istekleri dışında ve devletin güvencesinde oldukları iddiasıyla hapishanelerde tutuluyor.
Ülkemiz cezaevlerinde cezalarını infaz eden mahkumlar yedikleri yemeklerin ücretlerini tahliye olduklarında devlete geri öderler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri