Bu durumu neo fonksiyonalist teorinin terminolojisine bağlı kalarak özetlersek "negatif entegrasyon", yani devletler aras ındaki işbirliğinde engelleri kaldırmak yönünde başarı, "pozitif entegrasyon" yani Topluluğun karar verme mekanizmalarının üst politik seviyelere yükselerek ortak politikalar üretilmesinde ...
Entegrasyon sözcüğü, bütünleşme ve uyum gibi anlamlara gelmektedir. İşletmelerde farklı operasyonların bütün hale gelmesi ve tek kaynak üzerinden uyumlu şekilde çalıştırılabilmesi amacı ile tasarlanan sistemlere ise entegrasyon sistemleri adı verilmektedir.
Bu bağlamda, Entegrasyon, "etnik geçmişleri, dinleri, dilleri vb. temellerde ayırt edilebilen bireylerin veya grupların sosyal ve siyasal aidiyete dahil edilmesi için politik ve sosyolojik bir atama" olarak tanımlanmaktadır”. (Klaus Schubert/Martina Klein 2016).
Günlük yaşamda en yaygın kabul gören ifade ile entegrasyon; “azınlıkların çoğunluk içindeki yaşamını, kendi özünden uzaklaştırmadan veya değiştirmeden, o toplum içinde uyumlu yaşamasını sağlamak. “ olarak açıklanmaktadır.
Bölgesel entegrasyon, komşu ülkelerin ortak kurallar çerçevesinde bir araya gelmesidir. II. Dünya Savaşı'ndan sonra Avrupa Birliği'nin başarısıyla diğer bölgelere de yayılmıştır. Bir bölgenin belli alanlarda sınırları kaldırması ile tüm bölgenin kalkınacağı/gelişeceği varsayımına dayanır.
İlgili 16 soru bulundu
Entegrasyon, birbirleriyle ilişkili birden çok sistem veya uygulama arasındaki etkileşimlerin sağlanması ve veri alışverişi yapılması sürecidir.
Entegrasyon : Fransızca integration. Son zamanlarda insanların bir toplumla bütünleşmesini, uyumunu anlatmak için sık kullanılan bu söz için teklif edilen karşılıklar: bütünleşme, uyum. Örnek: Türk işçilerinin alman toplumuyla bütünleşmesi (uyumu) kolay olmuyor.
Entegrasyon Türleri Nelerdir? Entegrasyon türleri 5'e ayrılır. Entegrasyon türleri şunlardır: pazar yeri entegrasyonları, muhasebe entegrasyonları, ödeme sistemi entegrasyonları, geliştirici araç entegrasyonları ve son olarak kargo ve lojistik entegrasyonlarıdır.
Etno-kültürel ve dinsel açılardan farklı grupların bir arada yaşadığı toplumlarda bütünleşme sürecini ifade eder. Göç çalışmalarında ise göçmenlerin hem birey hem grup olarak toplumun bir parçası olarak kabul edildiği süreci karşılamaktadır.
Entegrasyon: Dış ticaretin önündeki engelleri kaldırarak, Üye ülkelerin ekonomilerinin yapılarını yakınlaştıran, Bu ekonomilerin koordinasyonunu güçlendiren bir süreçtir.
Kurumsal entegrasyon, tüm uygulamalar gerçek zamanlı olarak birlikte çalışmak için ortak bir veri modeli kullanan bu bağlı olmayan bileşenleri konsolide eder. Bu model bütünsel olarak entegrasyona yaklaşır ve her ölçekten işletmeye hizmet edebilir.
Entegrasyon en yalın hali ile 'bütünleşmek, uyum sağlamak' anlamına gelmektedir. Fakat teknik anlamda teknolojilerin, yazılımların, sistemlerin birbirleriyle uyumlu, birbirlerine bağlı ve anlaşılır bir halde otomatik olarak haberleşmesi, veri alışverişi (Data Exchange) yapabilmesi demektir.
Entegre eğitim, özel gereksinimli bireyler ile tipik gelişim gösteren akranları ile fiziksel, sosyal ve bilişsel yönden bireyselleştirilmiş eğitim programları aracılığı ile bütünleşmeleridir (Göksu ve Çevik, 2004).
Entegrasyon, iyi işleyen bir bütün elde etmek için farklı öğelerin birbirine bağlanmasıdır. Aynı şekilde beynimizin iyi bir performans göstermesi de, farklı bölümlerinin bir koordinasyon içinde ve dengeli bir şekilde birlikte çalışmasına bağlıdır.
Sosyal medya entegrasyonu; pazaryerlerinde açtığınız mağazalarınızdaki ürünlerinizi sosyal medyada açtığınız mağazalarınıza otomatik şekilde gönderme imkanı tanıyan hizmettir. Dijital çağın etkisiyle birlikte piyasaya çıkarılan bu entegrasyon modeli ile e-ticaret satış ağınızı güçlendirerek son vuruşu yapıyorsunuz.
Ekonomik bütünleşme sürecinin aşamaları şu şekilde sıralanabilir: Serbest Ticaret Bölgesi-Gümrük Birliği-Ortak Pazar-İktisadi Birlik-Ekonomik ve Parasal Birlik(Siyasi Birlik).
Pasif Entegrasyon: Bu modelde ürünün bahsi geçmez, ürün dekordadır ve sahnelerde kullanılmaz. Senaryoda yoktur. Aktif Entegrasyon: Bu modelde ürün kullanılır.Dekorda da olsa oyuncu ürüne temas eder.
Çoklu banka entegrasyonu, farklı finansal kurumların uygulama programlama arayüzleri (API'ler) aracılığıyla birbirleriyle iletişim kurmasını sağlayan bir sistemdir. Bu sistem sayesinde müşteriler, aynı platform üzerinden farklı bankalara ait hesapları yönetebilirler.
İşletmeyi ürettiği malı kullananlara doğru bir adım daha yaklaştıran genişleme ileriye doğru entegrasyon adını alır. Daha çok satış ve dağıtım kanallarının kontrolünü amaçlar. Dengeli entegrasyon çeşidinde ise firmalar hem girdi kaynaklarına yönelik olarak hem de pazarlama kısmı ile birleşir.
Entegrasyon yönetimi, proje hedeflerine ulaşmanın en uygun yolunu belirler ve süreç grupları içindeki çeşitli süreçler ve proje yönetimi faaliyetleri arasındaki karşılıklı bağımlılıkları yönetmek için sistemler kurar.
API Entegrasyonu, firmaların API servisleri aracılığıyla Trendyol mağazalarını kendi e-ticaret sistemlerine bağlayarak ürün aktarımı, stok ve fiyat güncellemesi, sipariş işlemleri, fatura gönderimi, müşteri soruları ve muhasebe işlemleri gibi bir çok işlemi yapmasına olanak sağlayan entegrasyon biçimidir.
Ekonomik birleşme, birleşmeye giden ekonomilerde mal ve hizmet akımlarına serbesti sağlayıp, ticarete engel olan kısıtlamaları kaldırarak, bir ortak pazar yaratmak şeklinde tanımlamaktadır.
Tüm ekip üyelerini birbiri ile uyumlu bir bütün halinde bir araya getirmek.
Sistem Entegrasyon birden fazla sistemin bir araya getirilerek tek bir sistem olarak çalışmalarını sağlamaktadır. Sistem entegratörler bilgisayar ağları, kurumsal uygulama entegrasyonu, iş süreç yönetimi veya programlama gibi çeşitli teknikleri kullanarak ayrık sistemleri bir araya getirirler.
Entegrasyon, basitçe, bir firmanın mevcut faaliyeti ile ilgili faaliyetlerin birleştirilmesi anlamına gelir. Şirketler birleştiklerinde her şeyi yerine koymak çok güçleşebilir, çünkü bazı durumlarda zarar geri döndürülemez olabilir. Bütünleşme stratejisinin resme geldiği yer burasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri