Temizlik işleminden sonra ise nemlendirici uygulanır. Nemlendiriciden sonra güneş kremi uygulamak için ise en az 15-20 dakika beklemek gerekmektedir.
Nemlendiricilerin amacı cilde nüfus ederek nem dengesi oluşturmak, güneş kremlerinin amacı ise cildin üstünde bir bariyer oluşturarak zararlı ışınlardan korumaktır. Bu yüzden öncelikli nemlendirici ürünler cilde sürülmeli 10-20 dakikalık bekleme süresinin ardındansa güneş kremi cilde yayılmalıdır.
Emilimi diğer likit ürünlere göre daha geç olan güneş kremleri makyaj bazından önce uygulanmalı. Güneş kreminin doğru kullanımı için öncelikle nemlendirici, ardından güneş kremi ve tüm bu bakım ürünleri emildikten sonra da makyaj bazı kullanabilirsin.
Güneşten Korunmanın En Kolay Yolu Güneş Kremleri
Cilt bakım rutininde yüz temizleyici, tonik ve peeling gibi cilt bakım ürünlerinin kullanılmasının ardından serum ve nemlendirici kremler ile bakıma devam edilir. Bu adımlardan sonra gündüz cilt bakım rutini güneş kremi uygulaması ile sonlandırılır.
Güneş kremlerinin ciltte etkisinin görülebilmesi ve cildin kremi emebilmesi için 30 dakika gerekmektedir. Bu sebeple güneş koruyucuları dışarı çıkmadan 30 dakika önce sürülmeli ve etkisi 2-3 saatte kaybolduğu için 2-3 saatte bir yenilenmelidir.
İlgili 23 soru bulundu
Güneş kremlerinin belirli ölçüde nemlendirme etkisi olsa da çok kuru ciltler için bu etki yeterli olmayacaktır. Bu nedenle eğer kimyasal güneş koruyucular tercih ediliyorsa güneş kremi sürüldükten sonra yaklaşık 20 dakika beklenmeli ve ardından nemlendirici kullanılmalıdır.
Yağ ve su bazlı ürünler birbirine karışmaz ve birbirini tutmazlar. Eğer su bazlı bir nemlendirici üzerine yağ bazlı bir güneş koruyucu (yada tam tersini) uygularsanız birbirini tutmaz ve topaklanırlar.
Eğer kreminizin kimyasal güneş koruyucu içeriği bulunuyorsa, önce güneş kreminizi, arkasından nemlendiriciyi veya makyajı uyguluyoruz. Unutmayın, kimyasal güneş koruma ürünlerinin güneşe karşı tam koruma sağlaması, cilde uygulanıp emilmesinden 15 ile 30 dakika sonra başlıyor.
Nemlendiricinizi serumu uyguladıktan sonra, serum iyice emildikten sonra sürebilirsiniz. Cilt tipinize göre seçeceğiniz nemlendiriciniz, serumun da verdiği destek ile gün içinde sürekli olarak cildinizi nemli tutacaktır. Cilt, her daim neme ihtiyaç duyduğu için bu işlem cildinizi korumanızda önemli bir adımdır.
Bu nedenle bir yandan güneşlenirken diğer yandan cildinizi de etkin bir şekilde koruyabilmek adına, güneş kreminizi bir ila iki saatte bir yenilemeniz gerekiyor.
Normalde güneşte 10 dakika kaldıktan sonra kızarmaya başlıyorsanız, SPF15 değerinde bir güneş kremi bu süreyi sizin için 15 kat uzatır ve 150 dakika boyunca (10x15=150) kızarmadan durabilirsiniz. Bu hesaba göre 50 faktörlü bir güneş koruyucu da 500 dakikaya kadar koruma sağlayabilir.
ABD Gıda ve İlaç Dairesi'ne göre güneş kremleri tere ve suya dayanıklı olmadığından, gün içinde sık sık tazelemek gerekir. Özellikle yüzdükten sonra mutlaka yüzünüze ve tüm vücudunuza tekrar uygulamanız önerilir. Ayrıca terlediğinizde de minimum iki saatte bir tazelemeniz gerekir.
Pudra ile güneş kremini sür
Makyajının bozulmaması için güneş kremini tampon hareketlerle dikkatlice uygulamalısın. Makyaj üzerine güneş kremi sürerken kullandığın güneş kreminin beyaz iz bırakmamasına ve cildi yağlandırmamasına dikkat etmelisin. Yoksa tüm makyajın bozulabilir.
Oysaki uzmanlar, güneş koruyucu kremlerin güneşe çıkmadan 30 dakika önce sürülmesi gerektiğini söylüyor. Bu sayede cilt, güneş kremini çok daha iyi emerek maksimum oranda koruma sağlıyor.
Güneş pencere camları filtre görevi görmez ve güneş ışınlarını rahatlıkla geçirir. Camlardan oluşacak ışın yansımaları sonucunda cilt güneş ışınlarına ve ışığa maruz kalacaktır. Bundan dolayı da evde, işte kısacası kapalı ortamlarda da güneş koruyucu ürünler mutlaka kullanılmalıdır.
Eğer kuru cilt tipine sahipseniz yüz serumunu kullandıktan 1 dakika sonrasında nemlendirici kreminizi sürebilirsiniz. Karma cilt tipine sahipseniz 2 dakika, yağlı cilt tipine sahipseniz ise serum sürüldükten üç dakika sonra nemlendirici kreminizi sürebilirsiniz.
Nemlendiricinizi sürdükten sonra birkaç dakika bekleyin, ardından fondöteni uygulayın. Fondöten uygularken cildinize olabildiğince hassas davranmaya dikkat edin.
Gün içinde nemlendirme rutininizi belirlemeniz gerek. Çok kuru ciltler gün içinde 3-4 saatte bir nemlendirilmeye ihtiyaç duyarken, karma ve yağlı ciltlerin günde 2 ya da 1 kez nemlendirilmeleri yeterli olacaktır. Cildinizi tanıyın, gerisi gelecek, cilt bakım alışkanlıklarınız zamanla oluşacaktır.
Kremlerin cilde işlemesi, emilmesi ve koruyucu bir tabaka oluşturabilmesi için güneşe çıkmadan en az 15 dakika önce sürülmeleri gerekir. Sadece dışarı çıkılacaksa tüm vücuda sürmek gerekmez, ama ister sadece dışarı çıkacak olun ister yüzecek olun, yüz bölgesine çok daha fazla dikkat etmek gerekir.
Bununla birlikte, nemlendirici çok fazla dolgu maddesi içeriyorsa zararlı olabilir. Ayrıca güneş korumalı günlük nemlendirici kullanılması tavsiye edilir. Cildinizi güneşin zararlı ultraviyole (UV) ışınlarından korumak için yüz nemlendiricinizin güneş koruma faktörü en az 15 olmalıdır.
UVA ışınları hava bulutlu dahi olsa cildin alt tabakasına ulaşabilir. UVB ise cildin üst tabakasına etki edip cilt yanıklarına neden olabilir. Bu sebeple güneş kremi sadece güneş açtığında değil her zaman günlük olarak kullanılması gereken bir koruma aracıdır.
Güneş kreminin kimyasal içeriği varsa, önce güneş kremi, ardından nemlendirici sürülmelidir. Güneş kremi günde 2-3 kez sürülebilir. Özellikle sürekli açık alandaysanız ve havalar sıcaksa 2 saatte bir güneş kremi yenilenmeli, aynı bölgelere tekrar sürülmelidir.
Uzmanlar kimyasal güneş koruma ürünlerinin temiz hiç bir şey sürülmemiş cilde nemlendiriciden önce uygulanmasını ve 20 dakika beklenmesi gerektiğini söylüyorlar.
Güneş kremini iki parmak kuralı ile işaret ve orta parmağınıza uzunlamasına iki şerit halinde uygulamanız gerekiyor. Bu miktar ile yüz ve boyun bölgeniz için tam koruma sağlayacaktır. Yazın giydikleriniz güneşten korunmak için alabileceğiniz en basit ve öncelikli önlemlerden birisidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri