Ayrıca
Ninmro Ni (patron, lord) ve Marad (şehir adı) kelimelerinin birleşiminden oluşmaktadır.
- Nemrud'un beynine giren sinek konusu: - Nemrud un burnuna sinek girip beynini yemesi hatta nemrudun kendi kafasına balyozla vurdurması olayı ve böylece Memrud'un ölmesi.
NEMRUT'UN SOYU
Tanah'a göre Nemrut, Nûh'un oğullarından Hâm'ın torunu ve Kuş'un (Cush) oğludur.
Nemrut'un Kızı Zozan!
İlgili 37 soru bulundu
Urfa balıklı göl yan tarafında, hz ıbrahim ateş e atılınca,mucize neticesinde olaya şahit olan nemrutun öz kızı Zeliha. Hz ıbrahim e inaninca o an,öz babası nemrut tarafından... Urfa balıklı göl yan tarafında, hz ıbrahim ateş e atılınca,mucize neticesinde olaya şahit olan nemrutun öz kızı Zeliha.
Evet, Nemrut, kurduğu sistemi sorgulayan ve sorgulatan, çıkarlarını baltalayan Hz. İbrahim'i (a.s), Nemrut beka tehdidi olarak gördü. O Nemrut ki, Hz. İbrahim'i sessizce öldürmek yerine büyük bir ateş hazırlanması ve o ateşe atılmasını istedi.
İbrahim'i Ateşe Atan Zalim Kral Nemrut ile ilgilidir. Türkü de geçen “Nemrud'un Kızı” sözü Hz. İbrahim'i Ateşe Atan hükümdar Nemrud'un zalimliğine atfen sevgiliye serzeniş olarak kullanılmıştır.
Yazıtlara göre M.Ö 69 - MÖ. 40 arasında hüküm süren I. Antiochos tarafından 2150 metre yükseklikteki Nemrut Dağı'nın tepesine devasa heykellerle süslü bir anıt mezar yaptırıldı.
Yani KOMAGENE diye bildiğimiz krallığın ismi Kürt fonetiğine göre “Kom-a gelı “dır, ama yabancıların telaffuzundan kaynaklı bir sapma ile Komagene olmuştur. Nemrut /Nemrud kelimesi de Kürtçe'deki “Na-mırit, Nemir” veya “Nemird” kelimesinin Türkçeleşmiş biçimidir ve Kürtçe'deki anlamı “ÖLÜMSÜZ” dür.
İBRAHİM PEYGAMBERİN Ateşe Atilmasini İstemeyen Zeliha Babasi Yani Zalim Nemruta Ağlayip Yalvarmasina Karşin Manciniklardan Ateşe Atilan Ve ALLAH 'UTEALANIN Mucizesini Gösterdiği Ateşin Balikli Göle Dönüştüğü Ve Kizinida Ateşe Atmasindan Adini Alan Ayn Zeliha Gölü Veya Pinari Oluşur.
Milattan Önce 1. Yüzyılda günümüz Adıyaman sınırları içinde Kral 1. Antiochus Kommagene Krallığı'nın lideriydi. MÖ 34 yılında öldüğünde Nemrut Dağı'nın Fırat Nehri'ne bakan rüzgarlı tepesinde taş yığınlarının içine gömüldü.
Nemrut Dağı, geçmişten günümüze gizemini korumayı başarmıştır. Uzaylıların gizli üssü olduğu iddiası bile yapılmıştır. Bilinen tek şey ise, dağda henüz keşfedilmemiş tünellerin ve Kral I. Antiochos'un kayıp mezarının olmasıdır. Dünyanın her yerinde mutlaka özgün bir yaşam veya mistik bir yaşam biçimi karşımıza çıkar.
Nemrut Dağı, Türkiye'nin Adıyaman ilinde yer alan 2.150 metre yüksekliğinde bir dağdır.
İbrahim ismi İbraniceden dilimize geçen bir isimdir. Yapılan bir araştırmaya göre Türkiye'de yaklaşık 570.000 kişi İbrahim adını kullanmaktadır. İsmin farklı anlamları olmakla beraber bu isim ülkemizde erkek çocuklar için tercih edilen bir isimdir.
Tevrat'ta ''Nimrod'' olarak geçen Nemrut kelimesi, İbranice kökenli bir özel isimdir. Bu kelime genellikle zalim ve asık suratlı kişiler için kullanılır.
Urfa'da yüzyıllar önce Nemrut isminde bir hükümdâr yaşarmış. Nemrut çok zalim ve Allah'a isyan eden biriymiş. Allah, Nemrut'un zayıf bir kul olduğunu göstermek için en aciz mahluklarından sivrisinekleri kendisine göndereceğini bildirir.
Nemrut Dağı'nda bulunan devasa kafa heykellerinin, tüm dinleri ve kültürleri tek bir bayrak altında toplamak amacıyla tasarlandığı düşünülüyor. Tarihi belgelerin ve çevresel etmenlerin ışığında, burada bulunan kafa heykellerinin o dönem inanılan tanrıları simgelediğini biliyoruz.
Nemrut, uyuyan aktif bir yanardağdır ve 1441 yılında son kez lav çıkışı olmuştur. Tepesindeki kraterde Nemrut Gölü yer alır. Krater etrafında, en yüksek tepe olan Sivritepe 2935 m, Doğu Nemrut Tepesi 2625 m, güneydeki Tursuktepe 2828 m ve batıda Nemrut Dağı Tepesi 2801 m yüksekliktedir.
İbrahim, devrinin siyasi otoritesi olan Nemrûd'un baskı ve zulümlerine rağmen inandığı kutsal değerlerden asla taviz verme- miştir. Bu durum, onun ateşe atılmasına sebep olmuştur.
Kur'an'da Yûsuf sûresinde Mısır azizinin eşi ve Yûsuf'a âşık olan kadın olarak yer almasına rağmen Züleyhâ'nın (Zelîhâ) adı geçmez. Tevrat'ta da Mısır azizinden Potifar adıyla söz edilirken eşinin adı verilmez, sadece İslâm sonrası bir yahudi literatüründe (Yashar wa-Yesheb) Züleyha diye anılır.
Zeliha'nın düştüğü yerde bir göl ve bu gölün içinde balıklar oluşur. O günden bu güne Zeliha'nın düştüğü yere Zeliha'nın Pınarı ya da Zeliha'nın Gözyaşı anlamına gelen Aynzeliha denmektedir.
Nemrut dağı´ndaki horoskop şekli
Commageneler´in Mitraik inancı, doğudan batıya doğru bir yelpaze gibi yayılırken, kesin olarak Hıristiyanlığın temelini oluşturmuştur yani Hıristiyanlığın kökeni Mitraizm dolayısı ile de Kral I. Antiochos´un katıldığı gizemli Kardeşlik Dini´dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri