sindirim sistemi mukozası bozukluğuna bağlı diyarelerde destek olarak, poliensefalomalazi oluşturan hastalıklar, rumen asidozu ve alkolozu, gastro intestinal sisteme bağlı bozukluk ve enfeksiyonların tedavisinde destek amaçlı kullanılır.
İlaç kalıntı arınma süresi (i.k.a.s.): Et ve süt için “0” sıfır gündür. Kullanmadan önce ve beklenmeyen bir etki görüldüğünde veteriner hekime danışınız. Çocukların ulaşamayacağı yerde bulundurunuz.
NEROVİTAVET Enjeksiyonluk Çözelti: sığır, koyun, keçi, at, kedi ve köpeklerde Vitamin B1 (Tiamin HCl) ve Vitamin B6 (Piridoksin HCl) eksikliklerinde ya da tedaviye yardımcı olarak kullanılır.
sindirim sistemi mukozası bozukluğuna bağlı diyarelerde destek olarak, poliensefalomalazi oluşturan hastalıklar, rumen asidozu ve alkolozu, gastro intestinal sisteme bağlı bozukluk ve enfeksiyonların tedavisinde destek amaçlı kullanılır.
Ürün özelliğine göre hayvanlara enerji sağlarlar. Elbette hayvanların bir biçimi ile yeterli düzeyde alamadığı vitamin ve mineralleri, en sağlıklı, en katkısız biçimde almasını sağlarlar. Hayvanların bağışıklık sistemini güçlendirirler.
İlgili 19 soru bulundu
Emzirme döneminde aşırı tuz tüketimi, tuzlanıp saklanan sebze ve balık gibi besinler, aşırı tuzlu salamura yapılan gıdalar anne sütünü azaltıcı etkiye sahiptir. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar nikotin ve alkolün anne sütünün üretimini ve kalitesini azalttığı yönündedir.
Emziren annenin kemik sağlığı için D vitamini ihmal edilmemelidir. Tüm bunlara ek olarak folik asit, B12, B6, iyot vitamin ve mineralleri de ihmal edilmemelidir. Burada öncelikli olarak dikkat edilmesi gereken durum annenin beslenme düzenidir.
Bileşiminde bulunan vitaminler (A, B1, B6, B12, C ve K) proteinler ve mineraller (silisyum, çinko, manganez) anne sütü için gerekli olan temel besleyici elementleri sağlayarak faydalı oluyor. Günde 2 kez ısırgan otu içeren çaylar içerek anne sütünü artırıcı etkisinden faydalanabilirsiniz.
Bu nedenle annenin bol su içmesi, sıvı besinler tüketmesi, proteinden zengin beslenmesi, uykusunu alabilmesi ve stresten uzak olması gerekli. Büyüklerin de sıklıkla tavsiye ettiği hoşaf, ayran, şerbet gibi sıvıların da sütü artırmada olumlu etkisi var. Ayrıca ılık bir duş da annenin sütünü arttırabiliyor.
Ispanak, ısırgan, karalahana, dereotu, marul, maydanoz, roka, semizotu gibi yeşil yaprak sebzeler bol miktarda vitamin ve mineral barındırırlar. Anneye ihtiyaç duyulan kaloriyi sağlarlar. Aynı zamanda fitoöstrojen içeren bu sebzeler süt üretimini arttıran hormonların salgılanmasına katkı sağlar.
Anne sütünün kalitesi için proteince zengin beslenmek, bolca yeşil yapraklı sebze tüketmek de tavsiye edilenler arasında. Anne sütünün kalitesi için kuru incir, hurma, badem, ceviz, fındık gibi besin değeri yüksek gıdaların alınması ve bol sıvı tüketimi de çok değerli.
Hamilelikte günlük magnezyum ihtiyacı 350 mg iken emzirme döneminde günde 320-360 mg'dır. Gebelikte magnezyum takviyesi rutin olarak önerilmez.
Emzirme sırasında DEVİT-3 kullanılabilir. D3 vitamini anne sütüne geçer. Emzirilen çocuğa ilave D vitamini alımı bu durumda göz önünde bulundurulmalıdır. Tedavi edici (terapötik) dozlarda D vitamini alan emziren annelerin bebeklerinde kanda kalsiyum seviyesinde artış (hiperkalsemi) riski vardır.
Çiğ sarımsak, soğan, yeşil soğan, çiğ kabak, kavun gibi çok gaz yapan yiyecekler de mümkün olduğunca az tüketilmeli. Çok fazla çay, kahve içmek de sütün kalitesine olumsuz etki edebileceğinden ve annenin uyku kalitesini düşüreceğinden tercih edilmemeli. Bu süreçte sigara alkol gibi ürünlerden de mutlaka kaçınmalı.
Araştırmalar göre kısa süreli yememe durumunda anne sütü azalmıyor, ancak kısa süreli sıvı kaybı sütü azaltıyor. 2-5 ay arasında bebeği olup emziren kadınlar arasında yapılan bir çalışma, oruç sırasında anne sütünün içeriğinde bir miktar değişim olduğunu gösteriyor.
Anne sütü alan bebeklerin ayda en az 500 gr alması anne sütünün yeterli olduğunu gösterir. Bebeklerin gün içerisinde sık idrar yapması, sabahları idrarla dolu bezin olması veya beslenme sonrası az miktarda kusmanın olması anne sütünün yeterli olduğunu gösterir.
Çay ve Kahveyi Azaltın
Aynı zamanda aşırı çay ve kahve tüketimi kalsiyum, magnezyum, demir, B12 gibi besin ögelerinin emilimini azaltacak anne sütünün bileşimi etkilenecektir.
Emziren annenin normal dönemde tükettiği su miktarından daha fazla su tüketmesi gerekmektedir. Bu nedenle günde 2 litre su içebilirsiniz. Bol miktarda sıvı tüketimi anne sütünün artmasına yardımcı olur. Sıvı alımını sadece su ile değil meyve suları, komposto ve bitki çayları ile de alabilirsiniz.
Öncelikle belirtmek gerekir ki oje kullanımının bebeğinize ve hamileliğinize herhangi bir zararı yoktur. Benzer şekilde hamilelikte süresince manikür ve pedikür yaptırılmasının da gösterilmiş herhangi bir sakınca yoktur.
Bol sıvı alımı ve bolca su içmek emziren annenin bağışıklık sistemine olumlu etki eder. Kuru baklagil tüketimi de bağışıklık sistemi için değerlidir. Soğan, sarımsak, zerdeçal gibi bazı besinlerin bağışıklık sistemine olumlu etki ettiği biliniyor. Balık yemek de oldukça önemli.
Pediatrik popülasyon: DECAVİT PRONATAL 18 yaşından küçük hamilelerde ve emziren annelerde kullanılabilir.
Veganlar, diyetlerinde B12'yi doğal olarak sağlayan hayvan ürünleri bulundurmadığı için, B12 eksikliğini önlemek üzere takviye alabilirler. Bu özellikle hamilelik ve emzirme döneminde önemlidir.
Bebeklerde Magnezyum Eksikliği Belirtileri
Hipomagnezemi olgularında sıklıkla iştahsızlık, mide bulantısı ve kusma, yorgunluk ve halsizlik, uyuşukluk, el ve ayaklarda uyuşma şeklinde semptomlar görülebilir.
Göğüslerin yumuşak olması sütün yetersizliğini göstermez.
Yorgun Süt Ne Demek? Annenin iyi beslenemediği, stresli olduğu ya da dinlenemediği durumda süt laktik asitten zengin olacak şekilde üretilir ve bu yorgun süttür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri