Net Web Api ise farklı türde sayısız client (browsers, mobile phones, tablets, pc, etc.) tarafından consume edilebilen HTTP protokolü üzerinden haberleşebilen servisler oluşturmak için kullanılan bir framework şeklinde tanımlayabiliriz.
API (Application Programming Interface), özellikle web tabanlı sistemlerde farklı uygulamalar ve platformlar arasındaki veri alışverişi ve işlevsellik için kullanılır. REST API, belirli standartlara ve prensiplere dayanarak istemciler ve sunucular arasında HTTP protokolü kullanarak kaynaklara erişim sağlar.
Rest ve Rest API Nedir? Rest (Representational State Transfer), Server (Sunucu) ve Client (İstemci) arasında veri alışverişini sağlayan bir mimari modeldir. Rest API de Rest mimarisinin kullanımıyla web hizmetleri arasında veri alışverişini sağlayan uygulama ara birimidir.
NET 7 sürümüne bakın. Minimum API'ler, en az bağımlılıkla HTTP API'leri oluşturmak için tasarlanır. Bunlar, ASP.NET Core'da yalnızca en düşük dosyaları, özellikleri ve bağımlılıkları dahil etmek isteyen mikro hizmetler ve uygulamalar için idealdir.
API'nin açılımı olan Application Programming Interface, Uygulama Programlama Arabirimi anlamına gelir. API'ler bağlamında Uygulama sözcüğü, ayrı bir işlevi bulunan her türlü yazılımı ifade eder. Arabirim, iki uygulama arasındaki hizmet sözleşmesi gibi düşünülebilir.
İlgili 21 soru bulundu
API, iki uygulamanın birbiriyle konuşmasına olanak tanıyan bir yazılım aracısı olan Uygulama Programlama Arayüzü'nün kısaltmasıdır. WhatsApp gibi bir uygulamayı her kullandığınızda, her anlık mesaj gönderdiğinizde veya telefonunuzda hava durumunu her kontrol ettiğinizde bir API kullanıyorsunuz.
API'lar genellikle HTTP (Hypertext Transfer Protocol) üzerinden iletişim kurarlar. Bu, API isteklerinin ve yanıtlarının web sunucuları arasında aktarılmasını sağlar. API istekleri, HTTP metodları (GET, POST, PUT, DELETE vb.) kullanılarak yapılır.
Uygulama Programlama Arabirimi anlamına gelen API, iki uygulamanın belirli tanımlar aracılığıyla birbiriyle iletişim kurmasına olanak tanıyan bir yazılım aracıdır. API nedir sorusuna kısaca; bir uygulamanın verilere, sunucu yazılımına veya diğer programlara ulaşabilmek için kullandığı bağlantı arayüzüdür denilebilir.
API, yani uygulama programlama arayüzü, uygulama yazılımları arasında verilerin biçimlendirilmiş şekilde aktarılmasını sağlar. Birçok servis, tüm kullanıcıların servisle içerik alışverişi yapmasını sağlayan herkese açık API'lar sunar. http:// URL'lerini kullanarak İnternet üzerinden çalışan API'lara web API denir.
JSON API, istemciler ve sunucular arasındaki istek sayısının ve giden/gelen veri boyutunun azaltılması için tasarlanmıştır. JSON API, oluşturulacak veri değiş-tokuşu için JSON API medya türünün (application/vnd. api+json) kullanımını gerektirir.
Hangi Dil ve Framework
Bir API projesi için programlama dili tercihim PHP veya Python olur.
Amazon API Gateway, yazılım geliştiriciler tarafından istenen ölçekte API yayımlanmasını, API'lerin izlenmesini, bakımının yapılmasını, güvenliğinin sağlanmasını ve çalıştırılmasını mümkün kılan, tam olarak yönetilen bir hizmettir.
API olarak da bilinen bir Application Programming Interface, yazılımın diğer yazılımlarla iletişim kurmasını sağlayan bir dizi programlama talimatıdır.
REST ,servis yönelimli mimari üzerine oluşturulan yazılımlarda kullanılan bir transfer yöntemidir.İstemci ve sunucu arasında XML ve JSON verilerini taşıyarak uygulamanın haberleşmesini sağlar. REST mimarisini kullanan servislere ise RESTful servis denir.
API testinin en kolay yolu tek bir request (istek) veya bir response (cevap) ya da response setini tek bir endpoint üzerinden test edebilmektir. Integration Testing (Entegrasyon Testi): Entegrasyon testi, API'lerin dahili veya üçüncü taraf sunucuların merkezinde olduğu durumlarda, en sık gerçekleştirilen testlerdendir.
Postman, herhangi bir HTTP API'sine yönelik API istekleri gönderebilen bir masaüstü uygulamasıdır. Genellikle API'leri test edip keşfetmek için kullanılır.
Grafik API'leri: Grafik API'leri, veri görselleştirme için kullanılır. Grafik API'leri, verileri grafiklere, tablolara ve diğer görsel öğelere dönüştürmek için kullanılabilir. Sosyal Medya API'leri: Sosyal medya API'leri, sosyal medya platformlarına erişim sağlamak için kullanılır.
API(Application Programming Interface) bizim dilimizde “Uygulama Programlama Arayüzü”, bir uygulamanın işlevlerine dışarıdan veya uzaktan erişilip bu işlevlerin kullanılmasını sağlayan arayüzdür. API, bir sunucunun üzerindeki uygulamaya farklı platformlardan ulaşılmasını ve response dönmesine olanak sağlar.
Business Profile Application Programming Interface (API), büyük ve teknoloji hakkında bilgi sahibi işletmeler ile üçüncü tarafları temsil eden geliştiriciler için tasarlanmıştır. İşletme Profili verilerini yönetmek üzere uygulama yazmak isteyen geliştiricilerin Business Profile API için kaydolması önerilir.
Hedef API düzeyi, uygulamanızın farklı Android sürümlerinde nasıl çalışacağını belirtir. Uygulamanızın yeni bir API düzeyini hedeflemek üzere yapılandırılması, kullanıcıların önemli güvenlik, gizlilik ve performans iyileştirmelerinden yararlanmalarını sağlar.
Öncelikle bir proje olusturmaniz istenecektir. Proje adini girip olustur tusuna bastiktan sonra Menü -> API ve Hizmetler -> Kimlik Bilgileri seçimleri ile devam edin. Açilan ekrandan Kimlik Bilgisi Olustur -> API Anahtari seçimi yapiniz. Olusturulan API anahtari herkese açik olarak gelir.
Sohbet aracı kurulum sayfasından API key'inizi öğrenebilirsiniz. API key, her sohbet aracı için üretilen benzersiz bir değerdir. Infoset, sohbet aracınızı bu key sayesinde diğerlerinden ayırt eder. Sohbet aracınızın API key değerini sohbet aracı kurulumu penceresindeki kurulum kodundan öğrenebilirsiniz.
API aslında, (Application Programming Interface) Uygulama Programlama Arayüzü 'nün kısaltmasıdır. Bir API, iki uygulamanın birbiriyle konuşmasına izin veren bir yazılım aracısıdır. Diğer bir deyişle, size ait isteği, sağlayıcınıza talep eden ve ardından size yanıt gönderen habercidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri