Buna ek olarak özellikle mevsim dönemlerinde saç dökülmesi sorunuyla yüzleşmek zorunda kalıyoruz. Oysa tüm bu sorunlardan hemen kurtulmanızı sağlayacak çok doğal ve kolay bir yöntem var. Bu yöntem yıkandıktan sonra son durulama suyunda organik elma sirkesi kullanmak.
Saçlarınızı yıkadıktan sonra, bir çay kaşığı elma sirkesini bir su bardağı suyla karıştırın ve saçınızı durulayın. 1-2 dakika masaj yaparak saç derinize temas etmesini sağlayın. Elma sirkesi saçlarınızın pH seviyesini dengeler ve saçlarınızı daha yumuşak ve parlak yapar.
Bunun için duştan hemen önce bir kova ılık suya bir miktar sirke ekleyebilirsiniz. Burada kullanılacak ölçü genelde 1/1'dir ancak hassas bir cildiniz varsa bunu 1/2 ya da 1/3 olarak belirleyebilirsiniz. Şampuanlanıp iyice masaj yapılan saç bu su ile durulanır.
Cildin onarılmasını ve ciltteki yararlı hücrelerin çoğalmasını sağlar. Üzüm sirkesi aynı zamanda saç dökülmesine de oldukça iyi gelmektedir. Saç dökülmelerini önemli ölçüde engeller.
Yemeklerde kullanılan beyaz sirke saç bakımında da tercih ediliyor. Pek çok kişinin yaşadığı saç dökülmesi, matlaşma ve cansızlık sorunlarında beyaz sirkeyi kullanabilirsiniz. Su ile beyaz sirkeyi seyrelterek saçlarınızda kullanabilirsiniz. Beyaz sirke zayıflayan saçların toparlanmasına yardımcı olur.
İlgili 33 soru bulundu
Saça sirkeyle masaj yapılır, uygulamadan sonra saç havluyla sarılıp 10 dakika kadar bekletilir. Sirke kokusunu gidermek için saçı durulayın ve ardından normal şekilde yıkanmalıdır. Bu uygulama da 2-3 gün tekrarlanmalıdır.
Türkiye'de diğer sirke çeşitleri kadar yaygın olmayan beyaz sirkenin, dünya genelinde çeşitli amaçlarla kullanımı oldukça yaygındır. Diğer bir adı da “sirke ruhu” olan, beyaz sirke adını saydamlığından almıştır. İngilizce'de beyaz sirkenin diğer adı tam bu yüzden 'damıtık sirke' olarak ifade edilmektedir.
Üzüm Sirkesi ile Elma Sirkesi Arasındaki Farklar
Üzüm sirkesinin protein değeri, elma sirkesine göre daha yüksektir. Elma sirkesi besin değeri çok düşükken; üzüm sirkesinin besin değeri daha yüksektir. Üzüm sirkesi mide problemlerine iyi gelirken; elma sirkesi mide hassasiyeti olanlara çok tavsiye edilmez.
Elma sirkesi ya da üzüm sirkesi kullanırsanız; saçların daha hızlı beslenmesine yardım edersiniz. Böylece uzaması için saçların uyarılmasını sağlamış olursunuz. 10 dakika kadar saçlarınızı sirkeli suyla beklettikten sonra, saçların durulanmasını sağlayın. Dilerseniz ılık ya da sıcak suyla saçlarınızı yıkayabilirsiniz.
Başınızın üstünden tüm saça eşit olarak dağılması için kafa derinize masaj yaparak uygulayın. Saçların sirkeyi emebilmesi için 15 dakika bekleyin ve durulamaya geçin. Sirkeyi arındırmak için saçlarınızı bol soğuk su ile bir dakika boyunca durulayın. Etkili sonuçlar için haftada bir kez düzenli olarak uygulayın.
Buna ek olarak özellikle mevsim dönemlerinde saç dökülmesi sorunuyla yüzleşmek zorunda kalıyoruz. Oysa tüm bu sorunlardan hemen kurtulmanızı sağlayacak çok doğal ve kolay bir yöntem var. Bu yöntem yıkandıktan sonra son durulama suyunda organik elma sirkesi kullanmak. Bu şekilde saçlarınızda mucizeler yaratabilirsiniz.
Kısa sürede etkisini görmek ve kepeklenme sorunundan kurtulmak için kullanıyorsanız sirkeli suyu saçınıza uyguladıktan sonra parmak uçlarınızla saç derinize biraz masaj yapın. Ardından bu şekilde yaklaşık bir 8-10 dakika bekleyin.
Elma sirkesi saçlarınızı canlı gösterir. Saçların hızlı ve güçlü uzamasına destek olur. Saç dibindeki yağ, kir gibi artıkları arındırır. Ayrıca saç derisindeki kaşıntıyı hafifletebilir.
Elma sirkesi ve üzüm sirkesinin içeriğinde maya, antiseptik bileşenler ve meyvelerden gelen vitaminler bulunuyor. Elma sirkesi A, B, C ve E vitaminleri bakımından güçlü bir besin kaynağı olurken; üzüm sirkesi de A ve C vitaminleri bakımından zengin bir sirke çeşidini oluşturuyor.
Ciltteki akne ve sivilcelerle savaşıyor, gözenek görünümünü azaltıyor, cildin mat görünmesini önlüyor. Saça olan etkileri ise adeta mucizeler yaratıyor. Saçınızı yıkadıktan sonra son durulamadan önce saçınızı sirkeyle yıkayabileceğiniz gibi şampuanınıza da sirke ekleyebilirsiniz.
Beyaz sirke, asetik asit ve sudan oluşan fermente bir sıvıdır. Genellikle yemek hazırlama sürecinde, turşu-konserve yapımında, ev temizliğinde ve tarımsal faaliyetlerde kullanılır. Beyaz sirke, uygun olarak ölçeklendiriliğinde bazı tıbbi durumların tedavisine yardımcı olarak da kullanılabilir.
Elma sirkesini saçınıza direkt uygulamamalı, hazırlarken suyla olan ölçüsüne dikkat etmelisiniz. 1/1 ölçü kullanabilirsiniz; yani ne kadar su kullanıyorsanız o kadar elma sirkesi ekleyin. Ancak cildiniz hassassa bu oranı 3 su 2 elma sirkesi şeklinde dengeleyin.
Saç köklerini güçlendirerek ve saç derisini besleyerek saç dökülmesini azaltabilir. Saçların Nem Dengesini Sağlar: Sirke, saçların doğal nem dengesini korumaya yardımcı olur. Aşırı kuru saçları nemlendirirken, aşırı yağlı saçlardaki yağlanmayı dengeleyerek saçların daha sağlıklı görünmesini sağlar.
Elma sirkesini saçınıza uygulamadan önce mutlaka suyla seyreltmeniz gerekiyor. Sirkeyi tek başına saçınıza uygulamanız durumunda sorunuzdaki gibi bir dökülme problemiyle karşılaşabilirsiniz. Kullanmadan önce suyla seyreltmeniz ve haftada 1 ya da 2 kez uygulamanız durumunda saçlarınıza hiçbir zararı olmayacaktır.
Sirkenin içerisinde bulunan asit bitleri olumsuz şekilde etkiler ve saçlardan bitleri arındırır. Bunun için sirke ve su karıştırılır. Daha sonra saç diplerine sürülür.
Elma Sirkesi ve Yüze Faydaları
Hem yağlı cilde hem de kuru cilde sahip kişiler elma sirkesinin şifasından faydalanabilir. Cildin normal pH dengesine ulaşmasını sağlayan elma sirkesi, sivilce tedavisi yerine değil, destek olarak kullanılabilir.
Kan Şekeri Seviyesini Düşürmeye Yardımcı Olabilir
Yapılan başka bir çalışma ise uyumadan önce içilen iki kaşık elma sirkesinin ertesi sabah ölçülen açlık şekerini %4 azalttığını belirtmektedir. Dolayısıyla gece yatarken sirkeli su içmek açlık şekeri seviyesini düşürmeye yardımcı olabilir6.
Tuz, elma sirkesi ve limon karışımını yaparak, kötü enerjilerden uzaklaşabilirsiniz. Bu karışımı yapmak için; bir su bardağının için su, bir çay kaşığı elma sirkesi ve bir çay kaşığı tuz koyun. Bu karışımı karıştırmadan yattığınız odada, yatağın altına koyun.
Beyaz sirkenin tadı ve kokusu keskin olduğu için her yemekte tercih edilmez. Daha çok salatanın üstüne dökülür ve et ürünlerinde sos şeklinde tüketilir. Beyaz sirke tarz yemeklerde kullanılsa bile miktarı oldukça az kullanılır. Peynir yapımı, unlu mamuller ve turşu yapımında da kullanılmaktadır.
Renkleri benzeyebildiği için iki sirkenin de aynı olduğu düşünülebilmektedir; ama elma sirkesi elmadan yapılır, beyaz sirke ise farklıdır. Mısır ya da şeker pancarının fermente edilmesi sonucu elde edilen beyaz sirkenin alkol oranı yüksektir ve bu nedenle dezenfektan olarak da kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri