NFC ya da Near Field Communication, yakın alan iletişimi anlamına gelmektedir. NFC sayesinde pek çok cihaz, yakın mesafeden veri paylaşımı yapabilir. Bu veri paylaşımı kablosuz bir şekilde gerçekleşir. Cihazlar arasında basit komut bilgileri NFC aracılığı ile sağlanır.
“Yakın Alan İletişimi” anlamına gelen “Near Field Communication” kelimelerinin kısaltması olan NFC, NFC özellikli cihazların birbirleriyle iletişim kurmalarını sağlayan kısa mesafeli bir kablosuz bağlantı teknolojisidir.
Kartın, telefonunuzun NFC sensörüne temas edecek şekilde yerleştirildiğinden emin olun. Telefonunuzun arkasında üst kısımda veya arka kameranın yanında bulunur.
Telefonunuzda NFC yoksa mobil ve finans sektöründe kullanılan "mobil cüzdan" ile "dijital cüzdan" seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Dijital cüzdan" PayPal” telefon gibi herhangi bir cihaza bağlı olmuyor. Aksine iPad, ultrabook, hatta Xbox gibi cihazlar aracılığı ile dijital cüzdana ulaşılabiliyor.
İlgili 41 soru bulundu
Öncelikle “Ayarlar” menüsüne giriş yapmanız ardından da “Bağlantı Tercihleri” ya da “Diğer Bağlantılar” seçeneklerinden birine dokunmalısınız. Sahip olduğunuz marka ya da modele göre karşınıza bu iki seçenekten biri çıkacaktır. Bu menü içerisinden “NFC” kısmına giderek NFC özelliğini açabilirsiniz.
“NFC Easy Connect” uygulamasını Android akıllı telefonunuza indirip yükleyin. Google Play™ Mağazasında “NFC Easy Connect”i arayın. Uygulama bazı ülke/bölgelerde indirilemeyebilir. “NFC Easy Connect” uygulamasını, ekran talimatlarını uygulayarak akıllı telefona yükleyin.
NFC özellikli tüm Android cihazlara Google Play üzerinden anında ücretsiz indirilebilir.
1. Eşleştirilmiş olan her iki cihazın kilidinin açık olduğundan emin olun ve NFC ve Android Beam özelliğini etkinleştirin. (NFC nasıl kullanılır?) 2. Kullanmak istediğiniz aygıtın NFC işlevini destekleyip desteklemediğini kontrol edin. 3. NFC algılama alanının tarama aralığı içinde olup olmadığını kontrol edin.
NFC kullanımı sadece akıllı telefonlarla sınırlı değildir. Cihazlar arası iletişimi mümkün kıldığı için farklı yapıda cihazlarda da bu teknoloji kullanılabilir. Bu cihazlardan biri ise pos makineleridir. NFC ile ödeme yapmak özellikle pandeminin ardından yaygın olarak tercih edilen bir kullanım seçeneğidir.
Yakın Alan İletişimi (NFC), iki akıllı telefon arasında yakın mesafeden bilgi (dosyalar gibi) aktarmak için kullanılan yerleşik bir işlevdir. Bu özellik aynı zamanda hızlı temassız ödemeler ve uygulama paylaşımını mümkün kılar ve günümüzde iPhone 11 ve diğer serilerde olduğu gibi çoğu telefon tarafından desteklenir.
NFC özelliği Android ya da Apple telefonlarda kullanılabilmektedir. Fakat bazı ürünler NFC'yi desteklemektedir. Telefonda NFC var mı sorusunun cevabı için ayarlar-kablosuz ağlar-diğer bağlantılar sekmesinden NFC özelliğinin olup olmadığını görebilirsiniz.
Kimlik bilgilerini doğru girdiğinize emin olunuz. Taratma esnasında kimlik kartını ve cihazı hareket ettirmediğinize emin olunuz. İşlemi başlattığınız e-Devlet Kapısı hesap sahibinin kimlik kartı ile doğrulama yaptığınıza emin olunuz. Cihazların NFC algılama alanı marka ve modele bağlı olarak değişebilmektedir.
Kartınıza Mobil Temassız Ödeme özelliğini tanımlamak için;
Bankkart Mobil' de Ödemeler veya Ziraat Mobil'de Kartlarım menüsünden Mobil Temassız Ödeme Tanımlama>Kredi Kartlarım seçilmelidir. Açılan menüde özelliğin aktifleştirilmesi için uygun kartlarınız listelenecektir.
Öncelikle yapılması gereken kimlik belgenizin MRZ bilgilerinizin bulunduğu bölümü çevirin (arka yüz) ve Android telefon kamerasını kullanarak ekranda görüntüleyin. Kimlik MRZ bilgi ekranında tarama işlemi bittikten sonra tarama yapılan alanda bulunan MRZ bilgileri uygulamada görüntülenecektir.
Akıllı telefonunuza aldığınız yeni SIM kartı taktıktan sonra NFC yönetim uygulamasını telefonunuza indirin ardından banka hesaplarınızı veya kredi kartınızı bağlayarak NFC özelliğini aktif edebilirsiniz.
Samsung, Apple, Xiaomi ve Oppo, NFC özelliğine sahip olan birçok telefon modeli sunmaktadır.
İstanbulkart Mobil «işlemler» alanına gir, NFC ile. talimat etkinleştirme bölümüne tıkla, fiziksel. İstanbulkart'ını telefon kamerana dokundur ve. talimatın aktifleşsin!
10u göstermeye çalışıcam. öncelikle ayarlar bölümüne giriş yapıyoruz. buradan bağlantı paylaşım. buradan nfc özelliğini bu şekilde. aktif hale getirebiliyoruz. ya da şu şekilde üst paneli kaydırıp buradan. sağa doğru kaydırdığımız zaman şu şekilde. nfc özelliğini bu şekilde de açabiliyoruz.
9. NFC mobil ödeme uygulama örnekleri nelerdir? En popüler olanlar; Apple Pay, Android Pay ve Samsung Pay'dir.
Bazı NFC etiket türleri, belirli bir Android veya iOS sürümünde desteklenmeyebilir. Bu nedenle, cihazınızı güncellemek, bu hatanın nedeni olabilir. Cihazınızın NFC okuyucusunun kirli veya hasarlı olması da “NFC etiket tipi desteklenmiyor” hatasına neden olabilir.
Akıllı telefonun (N İşareti) işaretine ve kameranın yanındaki (N İşareti) işaretine dokunun. e-wallet özelliği olan akıllı telefonların bazıları NFC destekler. Ayrıntılı bilgi için akıllı telefonunuzla birlikte verilen çalışma kılavuzlarına bakın.
Cihaz sistemine NFC özelliği dahil edilmez.
PayPOS Nasıl Çalışır? PayPOS'u NFC özelliği bulunan Android işletim sistemine sahip cihazlarına yükleyen Paynet üye iş yerleri, uygulamayı aktif hale getirip NFC özelliğini ayarlardan açtıktan sonra ödeme alabiliyor. Ödeme, tıpkı POS cihazlarında olduğu gibi kart yaklaştırıldığı anda gerçekleşiyor.
Bunun dışında bir hafıza kartı takıp Xiaomi Redmi Note 12 kullanabilir ve alanı artırabilirsiniz. Kulaklık girişi standarttır, 3,5 mm çıkışlı herhangi bir kulaklığı adaptör olmadan bağlayabilirsiniz. NFC özelliğini çinde barındırmaz, bu nedenle onunla yapılan alışverişler için ödeme yapamazsınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri