NFC'yi (Near Field Communication) açma Telefonunuzun Ayarlar uygulamasını açın. NFC'ye dokunun. NFC'yi kullan seçeneğini etkinleştirin.
Kartın, telefonunuzun NFC sensörüne temas edecek şekilde yerleştirildiğinden emin olun. Telefonunuzun arkasında üst kısımda veya arka kameranın yanında bulunur.
Öncelikle “Ayarlar” menüsüne giriş yapmanız ardından da “Bağlantı Tercihleri” ya da “Diğer Bağlantılar” seçeneklerinden birine dokunmalısınız. Sahip olduğunuz marka ya da modele göre karşınıza bu iki seçenekten biri çıkacaktır. Bu menü içerisinden “NFC” kısmına giderek NFC özelliğini açabilirsiniz.
“NFC Easy Connect” uygulamasını Android akıllı telefonunuza indirip yükleyin. Google Play™ Mağazasında “NFC Easy Connect”i arayın. Uygulama bazı ülke/bölgelerde indirilemeyebilir. “NFC Easy Connect” uygulamasını, ekran talimatlarını uygulayarak akıllı telefona yükleyin.
NFC özelliği Android ya da Apple telefonlarda kullanılabilmektedir. Fakat bazı ürünler NFC'yi desteklemektedir. Telefonda NFC var mı sorusunun cevabı için ayarlar-kablosuz ağlar-diğer bağlantılar sekmesinden NFC özelliğinin olup olmadığını görebilirsiniz.
İlgili 44 soru bulundu
Telefonlarda bulunan NFC özelliğini kullanmak için ilk olarak bu özelliği açmak gerekir. Çoğu Android telefonda bu özellik olsa da bazı telefonlarda bulunmayabilmektedir. Bunu kontrol etmek için telefonların ayarlar bölümüne girmek gerekir. Burada bağlantılar ve diğer bağlantılar sekmesine tıklanması gerekir.
Ayarlar>Daha Fazla>NFC>NFC işlevini etkinleştir
Kullanmak istediğiniz aygıtın NFC işlevini destekleyip desteklemediğini kontrol edin.
Mümkün değildir. Telefonda NFC yongası olması gerekli.
10u göstermeye çalışıcam. öncelikle ayarlar bölümüne giriş yapıyoruz. buradan bağlantı paylaşım. buradan nfc özelliğini bu şekilde. aktif hale getirebiliyoruz. ya da şu şekilde üst paneli kaydırıp buradan. sağa doğru kaydırdığımız zaman şu şekilde. nfc özelliğini bu şekilde de açabiliyoruz.
Düzeltme: Cihazda NFC bulunmamaktadır.
Samsung, NFC teknolojisini telefonlarına entegre eden ilk şirketlerden biridir. Samsung Galaxy serisi, NFC özelliğine sahip olan modelleri içerir.
Kimlik bilgilerini doğru girdiğinize emin olunuz. Taratma esnasında kimlik kartını ve cihazı hareket ettirmediğinize emin olunuz. İşlemi başlattığınız e-Devlet Kapısı hesap sahibinin kimlik kartı ile doğrulama yaptığınıza emin olunuz. Cihazların NFC algılama alanı marka ve modele bağlı olarak değişebilmektedir.
Eğer bir NFC etiketinin bozuk olduğundan şüpheleniyorsanız, başka bir NFC etiketi kullanarak kontrol edebilirsiniz. Eğer diğer etiketler sorunsuz bir şekilde okunuyorsa, sorunlu etiketin bozuk olduğunu düşünebilirsiniz. Bazı NFC etiket türleri, belirli bir Android veya iOS sürümünde desteklenmeyebilir.
Öncelikle yapılması gereken kimlik belgenizin MRZ bilgilerinizin bulunduğu bölümü çevirin (arka yüz) ve Android telefon kamerasını kullanarak ekranda görüntüleyin. Kimlik MRZ bilgi ekranında tarama işlemi bittikten sonra tarama yapılan alanda bulunan MRZ bilgileri uygulamada görüntülenecektir.
Mobil telefonunuzdan temassız ödeme yapabilmek için önce kullandığınız mobil bankacılık uygulamasına ödeme yapacağınız kartı tanımlamanız ve telefonunuzun NFC özelliğini aktif hale getirmeniz gerekiyor. Bu ayarlamalardan sonra ödeme yapmak için telefonunuzu POS cihazına birkaç santimetre yaklaştırmanız yeterli oluyor.
NFC ya da Near Field Communication, yakın alan iletişimi anlamına gelmektedir. NFC sayesinde pek çok cihaz, yakın mesafeden veri paylaşımı yapabilir. Bu veri paylaşımı kablosuz bir şekilde gerçekleşir. Cihazlar arasında basit komut bilgileri NFC aracılığı ile sağlanır.
Yakın Alan İletişimi (NFC), iki akıllı telefon arasında yakın mesafeden bilgi (dosyalar gibi) aktarmak için kullanılan yerleşik bir işlevdir. Bu özellik aynı zamanda hızlı temassız ödemeler ve uygulama paylaşımını mümkün kılar ve günümüzde iPhone 11 ve diğer serilerde olduğu gibi çoğu telefon tarafından desteklenir.
Eğer akıllı telefonunuzda NFC sensör mevcutsa, çok büyük ihtimalle cihazınızın arka tarafında sol üst köşeye denk gelecek şekilde konumlandırılmıştır. Fakat bazı modellerde tasarımsal farklar nedeniyle arka tarafın orta üst ve sağ üst bölümlerinde de görebiliyoruz.
NFC, cihaza ait bir özellik olup, cihazın yakında bulunan başka bir cihaz ya da çiple iletişim kurmasını sağlayan bir teknolojidir. Bu teknolojiyi kullanan cihazlar veya kartlar birbirlerine dokundurularak veya yakın mesafeye getirilerek iki yönlü iletişim sağlanabilir.
Kartınıza Mobil Temassız Ödeme özelliğini tanımlamak için;
Bankkart Mobil' de Ödemeler veya Ziraat Mobil'de Kartlarım menüsünden Mobil Temassız Ödeme Tanımlama>Kredi Kartlarım seçilmelidir. Açılan menüde özelliğin aktifleştirilmesi için uygun kartlarınız listelenecektir.
Telefonunuzda NFC yoksa yukarıda yazdığımız seçeneklerden birini kullanarak NFC özelliği olmayan telefona NFC yükleyebilirsiniz. NFC etiketinin kullanımı son derece basittir. Etiketi telefonunuza yapıştırdıktan sonra etikete özel uygulamaları yükleyerek telefonunuza kolayca NFC özelliği kazandırabilirsiniz.
NFC genellikle telefonun arka kısmında bulunur. Yani, telefonunuzu ters çevirdiğinizde veya arka kapağını kaldırdığınızda, bu küçük, dikdörtgen şekilli bir alanı görebilirsiniz.
Hemen her telefon cihazında bulunan NFC, 'Near Field Communication' yani, Yakın Alan İletişim'inin kısaltımıdır. Bu özellik, telefonun yakınında bulunan bir cihazla temas etmeden iletişim kurmayı amaçlamıştır. Bu durumda NFC özelliğinde kablosuz internete ve mobil veri ağına gerek duyulmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri