İlimizde kurulumu tamamlanan Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) 18 Ocak 2023 Çarşamba günü itibariyle faaliyete geçecek olup, Vatandaşlarımızın trafik kurallarına riayet etmelerini, özellikle hız kurallarına uymalarını rica ederiz' denildi.
EDS'nin başlıca belirtileri;
Eklemlerde aşırı oynaklık-hipermobilite. Deride elastikiyet artışı Deride kolay hasar gelişeme riski.
EDS'LER AKTİF EDİLDİ
EDS sistemlerini kurduklarını hatırlatan Başkan Büyükakın konuyla ilgili, “EDS sistemini kente kurduk. Şu anda bunlar kentin tamamında aktif vaziyette. Tabi belki trafik cezası gelenler için bu kötü bir şey ama trafik düzeni aşısından iyi bir şey.
Emniyet Genel Müdürlüğü EDS kullanan şehirleri tek tek açıkladı. Açıklamaya göre Türkiye'de; Amasya, Bilecek, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Elazığ, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kırıkkale, Konya, Sivas, Tekirdağ, Uşak EDS'yi aktif olarak kullanan şehirler arasında yer aldı.
Artık Elektronik Denetleme Sistemi, saatte 70 kilometre hızla giden binek otomobillere ceza kesemeyecek. Aynı yolda binek otomobil dışında kalan tüm araçlarda ise hız limiti 50 kilometre olarak kalacak. Diğer taraftan, 50 kilometreyi geçen araçlara EDS'nin flaş çakmasına rağmen ceza uygulanmayacağı öğrenildi.
İlgili 20 soru bulundu
Emniyet genel Müdürlüğü sitesinden araç plakasına yazılmış olan radar cezasını sorgulayabilirsiniz. Bu adresten çıkan ekranda araç plakasına yazılan ceza sorgulama https://onlineislemler.egm.gov.tr/Sayfalar/TrafikCezaSorgulama.aspx işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
Trafik cezası tebligatı ne zaman gelir? Ceza kesinleştikten sonra 10 iş günü içerisinde tebligat gelmektedir.
Çünkü EDS kameraları 0.50 saniye dahi geçse hemen ceza kesiyorlar. -Mecbur kaldığınız hallerde emniyet şeridine girerek bekleme yaparken mutlaka dörtlü sinyallerinizi yakınız. Aracınızın önüne ve arkasına üçgen reflektör yerleştirin.
2023 yılı için 51/2-a yani hız sınırı %10'dan %30 (otuz dâhil) kadar aşmanın cezası 951 TL, 15 gün içerisinde ödenirse %25 indirimle 713,25 TL'dir. 51/2-b yani hız sınırı %30'dan %50'ye (elli dâhil) kadar aşmanın cezası 1.979 TL, 15 gün içerisinde ödenirse %25 indirimle 1.484,25 TL'dir. 51/2-c yani hız sınırı %50'den ...
Park, duraklama, emniyet şeridi, hız ihlali tespitleri ve olay yönetimi gibi birçok işlevi bir arada gerçekleştirebilen Mobil EDS teknolojisi hizmete sunuluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile koordineli yürütülen çalışmalar başlıyor.
E-Devlet Üzerinden Trafik Cezası Sorgulama
T.C. kimlik numaran ve e-Devlet şifren ile Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama sekmesine ulaşarak trafik cezası sorgulama işlemini tamamlayabilirsin.
EDS sistemi trafikte yapılan ihlaller konusunda caydırıcı elbette. Bu sistem beyaz ışık teknolojisiyle çalışıyor. Bu şu demek; bu sayede gece karanlığında bile net görüntü elde etmek ve plaka tespiti yapmak mümkün.
Araçların fotoğraflarının ön cepheden çekildiği sistemde, hız ihlali yapan bir sürücüye, emniyet kemeri takmadığı ya da telefonla konuştuğu için de ayrıca ceza verilebilecek.
Hız sınırının %10'una kadar olan aşımlarda ceza kesilmemekte. Ceza kesilmesi için hız sınırının %10'dan fazla ihlal edilmesi gerekmektedir.
Konumlandırıldığı noktalarda, kırmızı ışık ihlallerini otomatik olarak tespit eder ve ihlal anının dijital kanıtlarını oluşturur. Yüksek çözünürlüklü kameralar sayesinde düşük ışık koşullarında bile ihlalin net görüntüsü alınır.
Bir Günde 2 Defa Trafik Cezası Yazılır Mı? Bir günde 2 defa trafik cezası alınması mümkündür.
Kırmızı ışık cezası 2023 yılı için 951 TL'dir. Kırmızı ışıkta geçmenin cezası sadece para ödeme ile sınırlı değildir. Birden fazla kez de kırmızı ışıkta geçilirse ceza puanı olarak da yaptırım uygulanabilir. Sürücünün kırmızı ışıkta geçme ceza puanı 20'dir.
Hız Sınırı Ne Kadar Aşılabilir? Belirlenen maksimum hızın %10'una kadar tolerans gösterilebiliyor.
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü Hk
Fahri müfettiş tarafından 72 kodlu (72.'İnci maddesi gereğince sürücülerin araçlarında müzik, ses sistemi, haberleşme gibi cihazları kanuna uygun olmayan bir biçimde bulundurmaları yasal değildir.
Tüm EDS uygulamaları tek merkezden yönetilebilir, otomatik ihlal algılama özelliğine sahip olması, Plaka, ihlal, zaman, bölge bilgilerine göre sorgulama yapılabilmesi, İhlal kaydı gerçekleşen tüm verilerin güvenli ortamda tutulması ve raporlanması.
Eds sistemi 90 ve üstü araçlara flash patlatıp sisteme alsa dahi kameralardan eleme yapılıyor ve hızınız (otomobil için) 110KM altı ise ceza gelmiyor.
Yani motorları arkadan görüyor. Benim tespit edebildiklerim bunlar, mutlaka başka ters kameralar da vardır. Emniyet şeridindeki kameraların çoğu geliş istikametine bakıyor. Yani motorları önden görüyor.
Trafik elektronik denetleme kurulu sistemi tarafından tespit edilen bir ihlaliniz varsa, adresinize gönderilen tutanak 10 ila 30 gün içerisinde adresinize ulaşır.
Ceza tebliğinden itibaren 15 gün içerisinde ilgili yerlere başvurulması ve dava sonucunda haklı olunması durumunda iptal gerçekleşebilir. Durum hem trafik denetim ekipleri hem de EDS tarafından yazılan ceza için geçerlidir.
Ülkemizde ve dünyanın bazı kısımlarında hız aşımı için belirli bir oranla aşım oranı tanımlanmaktadır. Hız tespitindeki hataları tolere etmek adına %10'a kadar bir açık hakkı her sürücüye tanınır. Bu matematik üzerine 90 km hız sınırı yüzde %10 geçilerek en fazla 99 km/s'ye kadar aşılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri