Denetim Merkezi'ni açın, simgesini basılı tutun, sonra Koyu Mod'u açmak veya kapatmak için. simgesine dokunun. Ayarlar > Ekran ve Parlaklık'a gidin, sonra Koyu Modu açmak için Koyu'yu veya kapatmak için Açık'ı seçin.
Renk Filtreleri'ni açma
Ayarlar uygulamasını açın ve ardından Erişilebilirlik > Ekran ve Metin Puntosu > Renk Filtreleri'ne dokunun. İhtiyacınıza uygun bir seçeneği belirlemenize yardımcı olacak üç renk alanı örneği göreceksiniz.
NightShift: Bildiğiniz üzere iOS 9.3 ile gelen gece modu iPhone'dan kurtulup gece uyumak için yatağa yattığınızda daha rahat uyumanız için tasarlandı. Detaylı bilgi için bkz. Ama nightshift daha rahat uyumamızı sağlasada ekrana filtre uygulayıp daha fazla işlemci tükettiği için daha fazla pil tüketiyor.
İlgili 25 soru bulundu
Aynı şekilde %20'nin altında iken şarja taktıysanız ve henüz pil doluluk oranınız %20 seviyesini aşmadıysa, lütfen telefonunuzu şarjdan çekmeyin. Telefonunuz şarja takılı iken %0 - %20 arasında aynı şekilde %80 - %100 arasında optimizasyon sağlamaktadır.
iPhone'unuzu %100'e kadar şarj etmek veya bataryanın bitip kapanmasını beklemek pilinize çok büyük bir zarar vermese de zamanla ömrünü azaltıyor. Bu durumda Apple, telefonunuzu %40 ile %80 arasında şarj etmenizi öneriyor.
Night Shift1, bulunduğunuz yerde gün batımının ne zaman gerçekleştiğini belirlemek için aygıtınızın saat ve coğrafi konum ayarlarını kullanır. Ardından, gün batımıyla birlikte ekranınızın renklerini otomatik olarak daha sıcak renklere doğru kaydırır. Sabah olduğunda, ekranı normal ayarlarına geri döndürür.
Güç ve Ses düğmeleri yanlışlıkla basılı tutulmuş olabilir. Telefonunuzu zorla yeniden başlatarak onarmak için Güç düğmesini 15 saniyeden uzun bir süre boyunca basılı tutun.
Telefonunuzun açılırken siyah ekranda takılı kalmasının en önemli nedenlerinden biri, fark etmeden tamamen dolan hafızası olabilir. iPhone'ların hafızası tamamen dolu olduğunda, sistem hafızası çalışacak yer bulamaz ve telefonunuz kapanıp tekrar açılamaz. Kullanıcıların çoğunun gözden kaçırdığı nokta budur.
Cihazınızda ekran kararması sorunu yaşıyorsanız bu sorun, ekran veya anakart üzerinde meydana gelmiş olabilir. Her iki durumda da sorunun meydana gelme kaynağı aynıdır. Bunlar; düşme, darbe ve sıvı temasıdır. iPhone 7, 8, XR ve 11 modellerinde, backlight sorunu genellikle sıvı teması kaynaklıdır.
Telefonun aşırı ısınması, nem ve sıvı teması gibi durumlar, ekranın işlevini kaybetmesine ve dolayısıyla kararmasına neden olabilir. Son olarak, kullanıcı hataları da unutulmamalıdır. Telefonun düşürülmesi veya aşırı zorlanması, ekranın zarar görmesine ve kararmasına yol açabilir.
Sağ alttaki Göz At'a dokunun, sonra Uyku'ya dokunun. Uyku Planınız'a doğru aşağı kaydırın. Ayrıntılı Plan ve Seçenekler'e dokunun, sonra Uyku Planı'nı (ekranın en üstünde) kapatın. Daha sonra bunların tümünü yeniden açabilirsiniz.
Ayarlar > Ekran bölümüne gidin ve otomatik parlaklık ayarını etkinleştirin (veya devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirin). Karanlık ortamlardaki ortam ışığı seviyesi ışık sensörü tarafından doğru tespit edilemeyebilir ve bu da ekranın çok parlak veya karanlık olduğunu hissetmenize neden olur.
True Tone ile bulunduğunuz ortamdaki ışığa göre sensörler yardımıyla beyaz dengesi ayarlanıyor ve ekran bu şekilde gözünüzü yormuyor. Yani gün ışığındaki beyaz dengesi ile kapalı ortamda bulunduğunuz andaki beyaz dengesi aynı olmuyor.
Siyah ekran hatasına neden olan problemler aşağıdaki gibi listelenebilir. Monitör ile ilgili oluşabilecek bağlantı problemleri veya hataları. Görüntü bağdaştırıcısı denilen Görüntü İşleme Aygıtları (Ekran Kartları) ile ilgili sürücü güncelleme sorunları ve hataları. Sistem güncellemesiyle ilgili sorunlar.
eKitap modu etkinleştirildiğinde ekran siyah ve beyaz renkleri gösterir. eKitap modu özelliğini devre dışı bırakmak için Ayarlar uygulamasını açın ve eKitap modu için arama yaparak buna dokunun. eKitap modu seçeneği bulunmuyorsa bu özellik telefonunuzda desteklenmiyor demektir.
Ayarlar > Ekran ve hareketler kısmına gidin. Parlaklık Seviyesi üzerine dokunun. Parlaklık Seviyesi kaydırma çubuğunu kullanarak ayarları belirleyin. Otomatik Parlaklık seçeneğini işaretleyin veya işareti kaldırın.
Night Shift, bilgisayarınızın saatinden ve coğrafi konumundan yararlanarak, bulunduğunuz yerdeki gün batımı zamanını belirler. Ardından, ekranınızın renklerini otomatik olarak renk tayfının daha sıcak tonlarına doğru kaydırır. Sabah olduğunda ekranı normal ayarlarına geri döndürür.
True Tone'u kapatırsanız ekran, ortam ışığındaki değişikliklerden bağımsız olarak rengi ve yoğunluğu sabit tutar. Ayrıca, gözlerinizin rahatsız olmaması için ekranınızın renklerini otomatik olarak renk tayfının daha sıcak kısmına ayarlayan Night Shift'i de açabilirsiniz.
nightshift ile benzer bir özellik olsada,ekran beyaz dengesini otomatik ayarladığı için nightshiftten farklıdır. bunun için ekran ön panelde bir adet truetone sensörü barındırır. gün ışığında ekran otomatik olarak renk tonu değiştirir. gece daha sarımtırak olur,güneşte ve gölgede renk tonunu otomatik ayarlar.
Bu bilgilerden hareketle akıllı telefonların şarjının, yüzde 40 ile yüzde 80 arasında bulunması ve telefonu şarja takacağımız zamanı bu aralıklara göre belirlememiz, en ideal batarya performansını ortaya koyuyor. Özellikle yüzde 20'nin altına düşmesine izin verilen batarya kapasitesi, ileride sorunlara yol açabiliyor.
Bu durumu zaten Apple'ın telefon pillerine sadece iki sene garanti vermesinden anlayabilirsiniz. Eğer telefonunuzun pili iki sene içerisinde %80 seviyesinin altına inerse Apple garanti kapsamında pilinizi değiştirmektedir.
iPhone 15 modellerindeki %80 Sınırı hakkında
%80 Sınırını seçtiğinizde iPhone, yaklaşık yüzde 80 düzeyine kadar şarj olduktan sonra şarjı durdurur. Pilin şarj düzeyi yüzde 75'e düşerse pil şarj düzeyiniz yaklaşık yüzde 80'e ulaşana kadar şarj devam eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri