Çınlamayı azaltmak için en sık başvurulan yöntem ilaç tedavisidir. Çınlama eğer hastanın günlük yaşamını etkileyecek kadar şiddetliyse, tinnitus maskeleyici denilen ve işitme cihazına benzer cihazlar faydalı olabilmektedir ya da çınlama bir tümor varlığı dolayısıyla oluşmaktaysa cerrahi yaklaşım izlenir.
Uykularınızı bölen ve neredeyse hayatınızı zehir eden kulak çınlamasından kurtulmak artık mümkün. Halk arasında kulak çınlaması sorunu olarak bilinen “tinnitus” rahatsızlığı, kulağa lazerle biyo-uyarıcı etki oluşturularak yapılan "tinnitus tedavi sistemi”yle 2 ayda tedavi edilebiliyor.
Sebebi belli olsun olmasın çınlamayı azaltmak için en sık başvurulan yöntem ilaç tedavisidir. Bu amaçla; iç kulağa giden kan akımını arttırıcı ve veya iç kulak işitme hücrelerinin aktivitesini düzenleyen ilaçlar kullanılır (Tebokan, Vit B, Vastarel, Gingo Biloba, Kortikosteroidler).
Limon suyu, kiraz sapı, mısır püskülü, maydanoz ile hazırlanan bitki çayını gün boyunca içmenizi belirtir. Bu karışım ile vücudunuzda oluşan enfeksiyon atılır ve kulağın çınlamasına neden olan enfeksiyon ortadan kaldırılır.
Kan tahlilleri ile eksik olan vitaminler tamamlanır, özellikle d vitamini eksikliği son dönemde kulak çınlamasına sebep olduğu saptanmıştır. Diğer bir ilaç tedavisi de kan dolaşımını hızlandırıcı ilaçlardır.
İlgili 22 soru bulundu
Kulak çınlamasının sebebinin bulunamadığı durumlarda ise genel tedavi yöntemleri kullanılabilir. Kulak çınlaması sistemik nedenlere bağlı gelişiyorsa yüksek tansiyon, kolesterol, B12 veya demir eksikliği gibi hastalıkların tedavisinin yapılması gereklidir.
İç kulakta ortaya çıkabilecek olan kas spazmları kulak çınlamasına ve ilerleyen durumlarda işitme kaybına sebep olabilir. Şeker hastalığı, tiroid, yüksek tansiyon, migren, kansızlık, lupus, yüksek kolesterol ve benzeri kronik hastalıklar sonucunda da kulak çınlaması ek bir belirti olarak ortaya çıkabilmektedir.
Ev yapımı kulak damlası hazırlamak için eşit miktarda elma sirkesi ile ılık su karıştırılmalıdır. Daha sonra damlalık yardımıyla 4-5 damla kulak içine damlatılmalıdır. Damla damlatıldıktan sonra baş, bir dakika kadar yatık tutulmalı daha sonra akan damlalar silinmelidir.
Kulakta çınlama, daha az duyma ve uğultu gibi nedenler kişilerin sosyal hayatlarını doğrudan etkilediği için kulak kirinin kulaktan atılması gerekir. Doğal yollar ile tam olarak atılamayan kirlere Boriclean yardımcı olmaktadır.
Kulak çınlamasının zaman zaman yaşanması oldukça normaldir. Bu çınlamalar genellikle kısa sürer ve kendiliğinden geçer. Bununla birlikte süreklilik gösteren ve kişinin günlük yaşam kalitesini düşüren çınlama durumunun mutlaka detaylı olarak araştırılması gerekir.
Kadınlarda menopoz döneminde de sıkça görülen çınlama problemi için en iyi fizik tedavi yöntemi sakız çiğnemektir. Günde 1 saat sakız çiğneyerek buradaki kasların çalışmasını sağlamak mümkündür. Kulak çınlamasını azaltmak için alınacak basit tedbirler de rahatlamaya yardımcı olacaktır.
Çınlamanın Azalması İçin Hasta Neler Yapabilir? Öncelikle yüksek sesten korunmak gereklidir. Çınlamaya yol açabilecek aspirin, kinin, aminoglikozid gibi ilaçlar çok gerekli değilse kullanılmamalıdır.
Feridun Kunak, içerisinde maydanoz, mısır püskülü, kiraz sapı ve limon suyu olan kulak çınlamasına iyi gelen karışım tarifini izleyiciye aktardı. Kunak, on beş dakika kaynatıp on beş dakika demledikten sonra süzülmesini, ardından gün boyu içilmesini önerdi.
Kulak çınlamasının azaltılmasına yönelik yüksek sesli müziğe maruz kalmaktan korunma, kan basıncının kontrolü, tuzlu yiyeceklerden uzak durma, kahve, kola ve sigara tüketiminden kaçınma, egzersiz yapma gibi tavsiyeler kulak çınlamasına ne iyi gelir sorusuna verilebilecek en iyi cevaplar arasında yer alır.
Kulakta yaşanan uğultu, çınlama ve ağrı gibi durumların acısını yaşayan bilir. Böyle bir durumda yapılması gereken, soğanın cücüğünü ikiye bölüp kulaklara tıpa gibi koymaktır. Birkaç saat içerisinde soğan sıkıntı neyse inanılmaz şekilde tedavi edecektir!
Elma sirkesi: Kulak çınlamalarını ve kulak içi problemleri azaltmakta kullanılır. Zeytinyağı: Kulak içerisine 3 damla şeklinde damlatıldığı an kulakta oluşan iltihabı yok etmektedir.
Tinnitusa neden olduğu bilinen ilaçlar arasında nonsteroid antiinflamatuar ilaçlar (NSAID'ler) ve bazı antibiyotikler, kanser ilaçları, diüretikler, antimalaryal ilaçlar ve antidepresanlar bulunur.
Sülük, Hacamat gibi uygulamaların çınlamada hiç bir etkisi yoktur.
Saraçoğlu'na göre atmadan önce kulağa damlatılan birkaç damla sarımsak yağı kulak çınlaması için tedavi edici etkiye sahiptir.
2-3 damla sirke dökmek kaşıntıyı geçirebilir
Enfeksiyonlardan korunmak için kulak yolu her zaman kuru tutulmalıdır. Eğer kulakta kaşıntı varsa 2-3 damla sirke yararlı olacaktır. Sirke bozulan dış kulak yolunun asiditesini, sağlıklı hale getirmektedir.
Zeytinyağını hafif ısıtıp, ılık bir şekilde kulağa 1-2 damla damlatılabilir.
Bu Şekilde Hazırlanan Çörek Otu Yağı Salata Ve Yemeklere Katılabilir Veya Vücudun yan Kısımların Uygulanabilir. Cilt Ve Saç Sorunları Yaşayanlar Cilt Ve Saçlarına Sürebilirler. Dikkat Edin: Burada Anlattığımız Şekilde Hazırlanan Çörek Otu Yağını , Kulak Ve Burun İçin Kullanmayın.
Kulak çınlamasının tehlike arz edebileceği durumlar da olabilir. Eğer kulak çınlaması bir anda ortaya çıktıysa, hızlı ilerliyorsa kulak çınlamasıyla birlikte gelişen baş dönmesi, işitme kaybı, baş ağırsısı ve denge kaybı gibi sorunlar varsa tehlikeli boyutlarda olabilir.
Kulak Çınlaması En Çok Kimlerde Görülür? * Yüksek sese ve gürültüye maruz kalan kişiler. Fabrika ve inşaat işçileri, müzisyenler ve askerler bu konuda örnek olarak gösterilebilir. * Yaşı ilerlemiş olan kişiler.
Boyun fıtığına bağlı olarak kaslarda kasılma istem dışı kasılmalar. Kulak çınlaması Gözlerde sinek uçuşması Enseden kollara ve sırta yayılabilen ağrı
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri