Nihai Performans Modu Nedir? Nihai performans modu, bilgisayarınızın tüm gücünü kullanmanızı sağlayan ve maksimum performansı elde etmenize yarayan bir Güç Modudur.
Nihai performans donanımızın ömrünü kısaltır. Donanımınızı sürekli donanımınızın dayanabildiği en yüksek seviyede çalıştırır. Örneğin ekran kartını boşta bile daha fazla çalışır ısısı artar. Yada diskinizi sürekli yüksek seviyede çalıştırır, diskiniz sürekli ısındığı için yani donamınızın bileşenlerinin ömrü azalır.
Kilopat. FPS artısı saglar, nihai performans da kalsın.
Cihazınızın maksimum düzeyde performans göstermesine ihtiyacınız varsa, 2018'de tanıtılan Nihai Performans Planı mükemmeldir. Bu seçenek, işletim sisteminin bilgisayarın davranışını tercihlerinize. Geçerli Kayıt Defteri ilkesine, donanım yapılandırmanıza ve iş yükünüze göre uyarlamasını sağlayan bir dizi ayar içerir.
Windows' un güç profilleri arasında “En yüksek performans”, sanılanın aksine en yüksek performansı veren güç profili değil. Bunun da üzerinde bir güç profili var. Evet, başlıktaki gibi “Nihai performans” profilini kullanarak sisteminizin tüm gücünü işinize, günlük kullanımınıza ya da eğlencenize aktarabilirsiniz.
İlgili 38 soru bulundu
Görev çubuğundaki arama kutusuna performans yazın, ardından sonuç listesinden Windows'un görünümünü ve performansını ayarla'yı seçin. Görsel Efektler sekmesinde Uygula'> en iyi performans için Ayarla'yı seçin. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve bilgisayarınızın hızlanıp hızlanmadığına bakın.
Yüksek performans
Yüksek performanslı güç planı parlaklık düzeyini en üst düzeye çıkarır ve bilgisayarınızın performansını artırabilirsiniz. Düşük pil ömrü tradeoff olduğunu ve daha fazla güç nedeniyle daha fazla ısı üretimi CPU, LCD ve aygıtlar tarafından kullanın. CPU fan daha hızlı ve daha sık çalışır.
Performans modunda ise, Xiaomi, Redmi veya POCO cihazları donanımından en iyi şekilde yararlanır, enerji tüketimini veya cihazın sıcaklığındaki artışı dikkate almadan kullanıcıya maksimum potansiyelini sunarlar. Varsayılan yani Dengeli modu ise genellikle akıllı telefonlarımızda etkinleştirilen moddur.
Peki bu modu kapatmak isterseniz ne yapacaksınız? Çok basit: Gelişmiş güç seçeneklerine gidin. Nihai Performans Modu'nun yanındaki ayar değiştirme ibaresine tıklayın. Sonraki pencerede en alttaki seçeneğe tıklayarak, modu silin.
Windows 11'de güç ve uyku ayarlarını ayarlamak için Başlangıç >Ayarlar > Sistem > Güç & pil>uyku'ya tıklayın. Ekran: Cihazınızı kullanmadıysanız ekranı kapatmadan önce cihazınızın ne kadar bekleyeceğini seçin.
Cyberpunk'ta en yüksek ayarlarda DLSS kalitede ve RTX kapalı iken 70-80 FPS alıyorum. DLSS kapalı ise 60 FPS alıyorum. RTX açınca ise DLSS kapalı iken 24 FPS, DLSS kalitedeyken ise 40-45 FPS alıyorum. Neredeyse yarısına hatta fazlasına düşürüyor FPS'i.
SSD ile birlikte daha hızlı okuma yapılacağı için daha iyi bir oyun performansı sunulmaktadır. Daha az gecikme ile birlikte oyun arasındaki bekleme süreleri de kısalmaktadır. SSD ile birlikte FPS iyileştirmesi yaşanılacağı düşünülse de bu durum geçerli değildir.
Ram arttırmanın FPS'e etkisi olmaz. Oyunlarda işlemcinin de FPS'e çok çok faydası olmaz. En önemli etmen, Ekran kartıdır. Ancak takılmalar, donmalar, kasmalar azalabilir.
Hectopat. İşlemci performansını artırma modu Intel Turbo Boost ve AMD Turbo CORE teknolojileri, işlemcilerin en kullanışlı olduğu zamanda (yani yüksek sistem yüklerinde) ek performans elde etmesini sağlayan özelliklerdir.
Bu komut çalıştırıldıktan sonra, Güç seçeneklerini açınca Nihai Performans seçeneğini göreceksiniz. Komut istemini simge durumuna küçültün ve Ayarlar> Sistem> Güç ve uyku> Ek Güç Ayarlarını açıp, Nihai Performans'ı seçin.
Buna ulaşmak için Denetim Masası> Sistem ve Güvenlik> Gelişmiş sistem ayarlar> Performans kısmına gelmeniz yeterli. Buradan En Yüksek Performans İçin Seç sekmesine tıklayarak, bilgisayarınızın performansına ufak da olsun bir katkı yapabilirsiniz.
Nihai performans modunu aktifleştirmek için öncelikle Windows + R tuşlarına basarak Çalıştır'ı açın. CMD yazarak Komut İstemini başlatın. Komut istemi açıldıktan sonra şu komutu yazıp entera basın. Artık Nihai Performans Modu Güç Seçeneklerine eklendi.
Windows arama kutusuna① [Güç, uyku modu ve pil ayarları] yazın ve ardından [Aç]② öğesine tıklayın. Güç modu alanından istediğiniz modu seçmek için aşağı açılır menüye tıklayın③. Pil tüketimini azaltmak istiyorsanız En iyi pil ömrü seçeneğini seçebilirsiniz.
Pil tasarruf modu, batarya seviyesi düştüğünde devreye girer. Bu fonksiyon kapsamında aşırı güç tüketen uygulamalar kapatılır. Güç tasarrufu, mobil cihazların bataryası için herhangi bir zarar teşkil etmez.
Xiaomi battery info sayfasında yer alan önemli kodların anlamları ise şu şekildedir: MB_06: Pil sağlığının genel durumunu ifade eden bir koddur. Bu kodda yer alan “Good” ibaresi, cihazınızın genel pil sağlığı durumunun iyi olduğu anlamına gelir.
En iyi performans modu daha fazla güç tüketirken, En iyi güç verimliliği modunda ise performanstan feragat edip güç tüketimini azaltabilirsiniz.
Güç Tasarrufu modu: Pil seviyesi %10'un üzerindeyse güç tüketimini azaltmak için bazı işlevler devre dışı bırakılır, arka plan uygulamaları sınırlandırılır ve görsel efektler azaltılır. Pil seviyesi %10 veya altındaysa bekleme süresinin daha uzun olmasını sağlamak için daha sıkı güç tasarrufu önlemleri alınır.
Oyun modu işlemciyi 35 W ile sınırlayarak diğer moda göre daha serin çalıştırır. Ağır oyunlarda Gaming modu yetersiz gelebilir ve performans düşüşü olabilir. Orta seviye oyun ve işlemlerde Gaming modu yeterlidir fakat video düzenlerken High Performance modu işlemi hızlandıracaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri