1) Yönetici haklarıyla Komut istemi penceresi açın. 2) Bu pencereye powercfg /DUPLICATESCHEME e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61 komutunu girin. Bu komut sizin bilgisayarınıza uygun olarak Nihai Performans kodu oluşturacak. Örneğin: f15d20ed-d49b-4048-9be3-ae3e6d877163.
Bu komut çalıştırıldıktan sonra, Güç seçeneklerini açınca Nihai Performans seçeneğini göreceksiniz. Komut istemini simge durumuna küçültün ve Ayarlar> Sistem> Güç ve uyku> Ek Güç Ayarlarını açıp, Nihai Performans'ı seçin.
Nihai performans modunu aktifleştirmek için öncelikle Windows + R tuşlarına basarak Çalıştır'ı açın. CMD yazarak Komut İstemini başlatın. Komut istemi açıldıktan sonra şu komutu yazıp entera basın. Artık Nihai Performans Modu Güç Seçeneklerine eklendi.
Görev çubuğunda Ara'yı seçin, arama kutusuna gelişmiş sistem yazın ve ardından Altında Denetim masasının listelendiği Gelişmiş sistem ayarlarını görüntüle'yi seçin. Sistem Özellikleri'nde Gelişmiş sekmesini ve ardından Performans alanında Ayarlar'ı seçin.
İşletim sisteminin Nisan 2018 güncellemesi (1803 sürümü) ile gelen bir mod da, kullanım biçimlerimizi doğrudan etkileyebilir. Nihai performans (Ultimate performance) adını taşıyan bu güç profili, iş istasyonları, oyun bilgisayarları gibi sistemlerin performansını geliştirmeyi hedefliyor.
İlgili 20 soru bulundu
Komut istemini simge durumuna küçültünüz, Ayarlar> Sistem> Güç ve uyku> Ek Güç Ayarlarını açıp, Nihai Performans'ı seçiniz.
Kilopat. FPS artısı saglar, nihai performans da kalsın.
Android telefonunuzun RAM kapasitesini artırmak için telefonunuzdaki bir parçayı değiştirmek yeterli olmayacaktır. RAM artırma işlemini gerçekleştirmek için microSD karttan faydalanmanız gerekir. MicroSD kart ile RAM artırma işlemi, yalnızca root işlemini gerçekleştirmek ile mümkün olabilir.
Buna ulaşmak için Denetim Masası> Sistem ve Güvenlik> Gelişmiş sistem ayarlar> Performans kısmına gelmeniz yeterli. Buradan En Yüksek Performans İçin Seç sekmesine tıklayarak, bilgisayarınızın performansına ufak da olsun bir katkı yapabilirsiniz.
Windows 11'de güç ve uyku ayarlarını ayarlamak için Başlangıç >Ayarlar > Sistem > Güç & pil>uyku'ya tıklayın. Ekran: Cihazınızı kullanmadıysanız ekranı kapatmadan önce cihazınızın ne kadar bekleyeceğini seçin.
Güç Planı Ayarlarına Yüksek Performans Modu eklemek için aşağıdaki adımları uygulayın; Öncelikle Windows tuşuna basıp “cmd” yazın ve konsola giriş yapın. Ardından açılan konsola “Powercfg -setactive 8c5e7fda-e8bf-4a96-9a85-a6e23a8c635c” kodunu yazıp, enter'layın.
Ultra Performans - diğerlerine göre en düşük kalite ama en yüksek performans.
Yüksek performans
Yüksek performanslı güç planı parlaklık düzeyini en üst düzeye çıkarır ve bilgisayarınızın performansını artırabilirsiniz. Düşük pil ömrü tradeoff olduğunu ve daha fazla güç nedeniyle daha fazla ısı üretimi CPU, LCD ve aygıtlar tarafından kullanın.
Bir güç planını seçme ve özelleştirme
Windows arama kutusuna [Güç planı seçin] yazın① ve ardından [Aç]② öğesine tıklayın. Size uygun bir güç planı seçin③. Seçilen planı özelleştirmek isterseniz seçilen planda④ [Plan ayarlarını değiştir] öğesine tıklayın.
Nihai performans donanımızın ömrünü kısaltır. Donanımınızı sürekli donanımınızın dayanabildiği en yüksek seviyede çalıştırır. Örneğin ekran kartını boşta bile daha fazla çalışır ısısı artar. Yada diskinizi sürekli yüksek seviyede çalıştırır, diskiniz sürekli ısındığı için yani donamınızın bileşenlerinin ömrü azalır.
Ram. Bilgisayar parçaları içerisinde bilgisayarın performansını yükseltmek için tercih edebileceğiniz en pratik ve ekonomik çözümlerden biri elbette Ram yükseltmek olarak karşımıza çıkar. Ram hangi bilgisayar için kullanırsa kullanılsın, işlem hızını etkiler. Bundan dolayı da bilgisayarın performansını arttırır.
Sisteme ekstra RAM eklemek, yavaş çalışan hemen hemen her bilgisayar için gözle görülür bir performans artışı sağlar. Gerek ağır programlar gerekse oyun gibi yüksek performans gerektiren görevlerde RAM kullanımı artacağı için RAM'i yükseltmek bilgisayarı daha verimli kullanmanızı sağlayacaktır.
Bu özelliğin cihazda bulunan fiziksel RAM'i artırmadığını belirtmek gerekiyor.
Cyberpunk'ta en yüksek ayarlarda DLSS kalitede ve RTX kapalı iken 70-80 FPS alıyorum. DLSS kapalı ise 60 FPS alıyorum. RTX açınca ise DLSS kapalı iken 24 FPS, DLSS kalitedeyken ise 40-45 FPS alıyorum. Neredeyse yarısına hatta fazlasına düşürüyor FPS'i.
SSD ile birlikte daha hızlı okuma yapılacağı için daha iyi bir oyun performansı sunulmaktadır. Daha az gecikme ile birlikte oyun arasındaki bekleme süreleri de kısalmaktadır. SSD ile birlikte FPS iyileştirmesi yaşanılacağı düşünülse de bu durum geçerli değildir.
Ram arttırmanın FPS'e etkisi olmaz. Oyunlarda işlemcinin de FPS'e çok çok faydası olmaz. En önemli etmen, Ekran kartıdır. Ancak takılmalar, donmalar, kasmalar azalabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri