Sığır ve koyunlarda mide-barsak kıl kurtlarının tedavisinde kullanılır. 2250 mg levamizol hidroklorür içerir.
Nil B, bitki ve toprak özelliklerine göre topraktan ve yapraktan doğru zaman ve dozlarda kullanılırsa, tek yıllık ve çok yıllık bitkilerde bor noksanlığı ve sıcaklık değişimine bağlı bu olumsuzlukların süratle giderilmesini sağlar.
Merhaba arkadaşlar.Sezona tavuklarımızı daha sağlıklı hazırlamak için buğün tavuklarımıza iç parazit uygulaması yaptık.İç parazit ilacı olarak nilverm kullandım. Multiverm de kullanılabilir.15 tavuğa 5 litre suya bir paket olacak şekilde kullanılıyor. Yumurtlayan tavukların 4-5 gün yumurtasının tüketilmesi önerilmiyor.
İnsan tüketimi için yumurta elde edilen tavuklara uygulanamaz. Tavsiye edilen dozlarda bilinen bir kontrendikasyonu yoktur. Ağır karaciğer ve böbrek yetersizliklerinde kullanılmamalıdır.
Levamizolün farmakolojik dozu ağız yolu ile sığır ve koyunlara 7.5 mg/kg ve kanatlılara 18-36 mg/kg canlı ağırlıktır. Bir paketteki toz 150 ml suda eritilrek hazırlanan ilaçlı çözelti (150 mg levamizol/10ml) için pratik dozu aşağıdaki şekildedir. 50 tavuğa 12,5 lt. suda eritilerek 0,18mg/ml verilmelidir.
İlgili 23 soru bulundu
Sığır ve koyunlarda mide-barsak kıl kurtlarının tedavisinde kullanılır.
''Yüksek oranda Vitamin E, Selenyum, kobalt yanında yeteri kadar bakır içeren yumuşak jel kapsül'' Vitamin E ve Selenyum kuzu ve oğlaklarda beyaz kas hastalığını tedavi eder, kas ve kemik gelişimini hızlandırır.
niklozamid, antihelmintik (barsak parazitlerine karşı kullanılan ilaçlar sınıfı) ilaçlar adı verilen ilaç grubuna aittir. saginata), domuz tenyası (Taenia solium), balık tenyası (Diphyllobothrium latum) ve cüce tenyadan (Hymenolepsis nana) kaynaklanan enfeksiyonlarda kullanılır.
Kuşlarınızı akşamdan çok az yemleyiniz yemledikten ve sularını içtikten sonra kuşlarınızın önünden suyu alınız. Sabah 2 litre klorsuz suya bir çay kaşıgı nilverm toz atınız ve iyice karıştırınız. Kuşlarınıza kuş başına 10 adet yem düşecek şekilde çok çok az yem veriniz ve nilverm içeren suyu önlerine koyunuz.
Genellikle 14 gün arayla kullanılabilen mebendazol, pirantel pamoat veya albendazol içeren ilaçların ailece alınması sayesinde kıl kurdu tedavisi yapılabilir. Her ilaç alımından sonra kişisel eşyaların (el havlusu, yatak örtüsü, kıyafetler) sıcak suda yıkanması önerilir.
Şimdi bu aşamada bir diğer merak edilen sorunun yanıtı vermek gerekir ise kedilerde dış parazit damlası kaç günde etki eder sorusunun yanıtı kedinin bünyesinde bulunan parazitin yoğunluğuna ve türüne göre değişebilmekle beraber 24 saat içinde etkisini göstermeye başlar.
Günümüzde kullanılan çoğu dış parazit ilaçları kene için 1 ay, pire için 2 ay süre koruyucu özellik taşımaktadır.
Başlangıçta 15 gün ara ile tekrarları yapılan ve sonrasında 3 ayda 1 yinelenmesini önerdiğimiz anti parazit uygulamalarında amaç, parazitlerin kedilerin vücutlarındaki biyolojik yaşam döngüsünü kırmak ve sonrasında olası bulaşmalarda, etkenin insanlar ve kedimiz için zararlı hale gelmesini engellemektir.
Eylül ve mart ayları kurt dökme kürü için ideal aylardır çünkü bu aylarda kurtlanma riski artar. Aşı ve bakım kürlerine başlamadan önce Güvercinlerin iç parazitlerini temizleyiniz! Kullanım şekli ve dozu: Poşetin tamamını 2 litre taze içme sularına karıştırınız. 4 ayda bir tek doz verilir.
Doktorlar genel olarak, parazitin türüne ve enfeksiyonun şiddetine uygun bir ilaç tedavisine başlar. İlaçlar, 1-3 gün süreyle alınır ve gerekli hallerde 2 hafta sonra aynı dozlarda tekrar edilir. Bağırsak kurdu bulaşıcı bir durum olduğu için, ilaçların ailece kullanılması önerilir.
KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU
Kanatlılarda uygulama: Toplam ağırlığı 75 kg olan kanatlılar için 15 g Mintiverm Oral Çözelti Tozu içme suyuna katılır. İlaçlı suyun 2 - 3 saat içinde tamamen tüketilmesinin sağlanması amacıyla kanatlılar 1 gece önceden susuz bırakılır.
Günün herhangi bir saatinde, yemeklerden önce ya da sonra, süt veya meyve suları ile alınabilir. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. Gebelik süresince hekim tarafından kesin gerekli görülmedikçe kullanılmamalıdır.
*Her tavuk için 2 ayda bir defa ensesine, kanat altına, bacak araları derisine Vilmectin veya Alltoks damlatılmalıdır. *Hijyen çok önemli kümes zemini temiz olmalı ve ayda 2 defa Vanodin dezenfektan kullanılmalıdır.
Nilax Oral Çözelti Tozu Pratik Dozu:
Kanatlılarda: Ortalama 2 kg canlı ağırlığa 50 mg, 45 tavuk için 1 poşet (15 gr), içme suyuna karıştırılarak verilir. Doz ve canlı ağırlık hesaplaması dikkatli yapılmalıdır.
Doktorlar ortaya çıkan şikayetler doğrultusunda parazitlerin dışkıda görülüp görülmediği sorgulayabilir. Bazı parazit türleri direkt mikroskopi ile dışkı örneğinden gözlemlenebildiği gibi bazı türler için anüs çevresinden bant ile sürüntü örneği alarak parazit yumurtalarının gözlenmesi gerekir.
Feridun Kunak, içerisinde incir kurusu, dut kurusu, kekik ve kabak çekirdeği tozu olan bağırsak parazitlerini önleyen doğal sirke yapımını izleyicilere aktardı. Sirkeyi yirmi gün bekletip süzdükten sonra buzdolabında saklanmasını söyleyen Kunak, günde bir fincan içilmesinin faydalı olacağını açıkladı.
Parazitin yumurtaları ancak mikroskopla görülebilir. Parazitin yumurtaları dışkıda görülmez. Sabah hastanın makat bölgesine yapıştırılan seloteyp incelenerek konur. Seloteyp makata yapıştırılmadan önce makat temizliği yapılmamalıdır.
Besiye çekilen kuzuların erken ve sağlıklı gelişmelerini sağlar. TRAKYEM kuzu besi yemi protein, vitamin ve minerallerce dengelenmiş bir rasyona sahiptir. TRAKYEM kuzu besi yemi ile birlikte verilecek iyi kalitede kuru ot veya kuru yonca ile yüksek performans sağlanır.
Ademin NEO kullanım şekli kuzu, oğlak ve buzağıların vitamin ve mineral ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik kullanılması önerilmektedir. 1 aylıktan küçük kuzu ve oğlaklarda 1 ml (1 pompa), 1 aylıktan büyük kuzu ve oğlaklarda 2 ml (2 pompa), buzağılarda ise 3 ml (3 pompa) ağızdan verilmesi tavsiye edilir.
Beyaz kas hastalığı, kas miyopatileri, besinsel kaynaklı döl verim kaybı ve büyümede gerilemenin tedavisinde kullanılır. 1 ml'de; Sodyum Selenit 1 mg, Vit E 60 mg, Vit B1 40 mg içerir. Sadece hayvan sağlığında kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri