Wand ya da Kalem Okuyucular Wand barkod okuyucuları kalem şeklinde olduğu için kalem okuyucular olarak da bilinmektedir.
Google uygulamasını açın ve alt çubuktaki 'Güncellemeler' butonuna dokunun. Ardından ekranın altındaki Google Lens ikonuna dokunun. Kameranızı QR koduna doğru tutun. Lens uygulaması, kodu otomatik olarak algılar.
Barkod Okuyucu Nedir Ne işe Yarar? Barkod okuyucular veri girişine hız, kolaylık ve doğruluk kazandırır. Bir barkod, uygun okuyucu ile okutulduğunda, okuyucu siyah ve beyaz çizgileri elektrik sinyallerine dönüştürür. Okuyucunun kod çözücüleri de bu sinyalleri çözerek anlayabileceğimiz rakam veya karakterlere çevirir.
Lazer Okuyucular: Lazer okuyucular, yüksek enerjili bir lazer ışını kullanarak barkodun üzerindeki çizgileri tarar. Bu ışın, barkodun siyah ve beyaz çizgilerinde farklı yansıtılır. Yansıtılan ışık, okuyucudaki algılayıcılar tarafından okunarak barkod bilgileri elde edilir.
İlgili 28 soru bulundu
Telefonunuzun Home butonuna bir süre basılı tutun. Kare şeklindeki barkod tarama simgesine dokunun. "Kameranızla arama yapın" yazısına dokunun.
Ticari işletmeler tarafından kullanılır. Barkod üzerinde yer alan ilk 3 rakam ülke kodunu, yanındaki 4 rakam ürünün üreticisinin şirket kodunu, sonraki 5 rakam ürüne ait bilgileri ve son rakamlar ise kontrol kodu olarak oluşturulmuştur.
Google uygulamasını açın ve alt çubuktaki 'Güncellemeler' butonuna dokunun. Ardından ekranın altındaki Google Lens ikonuna dokunun. Kameranızı QR koduna doğru tutun. Lens uygulaması, kodu otomatik olarak algılar.
Uyumlu Android telefonunuzda veya tabletinizde yerleşik kamera uygulamasını açın. Kamerayı QR koduna doğru çevirin. Android telefonunuzda veya tabletinizde görünen banner'a dokunun. Oturum açma işlemini tamamlamak için ekrandaki talimatları uygulayın.
Barkod Okuyucu QR Okur Mu? Barkod okuyucular, barkod dahil olmak üzere QR kodları da okuyan ürünlerdir. Optik cihazlar kullanılarak geometrik şekillerin okutulması bir hayli kolaydır.
Barkod ve Karekod Arasındaki Farklar
Karekodlar, metin, web adresleri ve hatta resimler gibi çeşitli bilgileri depolayabilir. Barkodlar, çizgi ve boşluklardan oluşan basit bir tasarıma sahipken, karekodlar daha karmaşık bir desen ve blok düzenine sahiptir. Bu nedenle, karekodlar daha hızlı ve daha doğru okunabilirler.
Aynı şekilde doğalgaz, su, elektrik gibi aboneliklerin takip edilebilmesi için barkod sistemlerinden yararlanılmaktadır. Barkodların kullanıldığı diğer alanlar ise şunlardır: Hastane, klinik, eczane, laboratuvar, poliklinik gibi sağlık alanları Dijital tartı, terazi, atm etiket ruloları ve POS cihazları
4 barkod çeşidi; EAN/UPC, Interleaved 2 of 5, Cod 39 ve Codobar barkod çeşidi olarak ayrılır.
Barkod, temelde ürün tanımlayıcı bir koddur. Tüm dünyada kullanılır. Sekiz ila 13 rakamdan oluşan barkod, ticari ürün tanımlamalarında kullanılan “GTIN” yani “Global Ticari Ürün Numarası” olarak da bilinir. Ürünlerin veritabanlarındaki bilgilerine erişimi sağlayan barkod, her ürün için benzersiz bir koddur.
Barkodların ilk üç rakamı “EAN Tarafından Verilmiş Ülke Numarası”dır. Sonra gelen 4 rakam “Numaralama Teşkilatı Tarafından Verilmiş İşletme Numarasıdır.” Sonra gelen 5 rakam ise “İşletme Tarafından Verilmiş Mamul Numarası”dır. Son rakam ise “Kontrol Sayısı”dır.
Denetim Merkezi'ndeki Kod Tarayıcı'yı açma
simgesine dokunun. Denetim Merkezi'ni açın, Kod Tarayıcı'ya dokunun, sonra iPhone'u kod ekranda görünecek şekilde konumlandırın. Daha fazla ışık eklemek için el fenerine dokunup onu açın.
Samsung İnternet uygulamasını açın. Ekranın sağ alt kısmındaki üç dikey çizgiye dokunun. Ayarlar'a tıklayın ve Yararlı Özellikler'e dokunun. Düğmeyi kaydırarak QR kod tarayıcıyı açabilirsiniz.
Telefonunuz internete bağlı ancak, QR kodunu tarayamıyorsanız, telefonunuzu yeniden başlatmayı ve yeniden QR kodunu okutmayı deneyin. Tarayıcınızı değiştirin: Google Chrome kullanıyorsanız, onun yerine Firefox ya da Microsoft Edge'de açmayı deneyebilirsiniz.
QR kodu (İngilizce: Quick Response) veya karekod, makinelerle okutulabilen bir matris barkod (iki boyutlu barkod) türüdür. 1994 yılında geliştiren Japon Denso firmasına patentlidir.
QR kodu, beyaz kare fon içinde yer alan siyah noktalarla kodlanmış, özel bir koddur. Bu siyah noktaların beyaz kare fon içindeki lokasyonu ve şekilleri farklı bilgileri kodlamaya izin verir. Bu şekilde QR kod içine genişçe metinleri sığdırmak mümkün olur.
Quick Response knk.
Barkod Numarası almak için GS1 Türkiye Sistem üyelik başvurusu yapmanız gerekmektedir. GS1 Türkiye, firmanıza özel bir Firma Önek Numarası (GCP) tahsis edecektir. Firma Önek Numarası barkodunuzun temelini oluşturacak, dünya çapında benzersiz ve sadece sizin firmanızı tanımlayan bir kod olacaktır.
EAN-13 barkodu (özgün adı European Article Number ama kısaltma değişmediği halde artık International Article Number olarak adlandırılıyor) 13 haneli (12 hane + kontrol hanesi) barkodlama standardıdır.
Barkod kelimesinin TDK sözlüğe göre 1 farklı anlamı vardır. Barkod kelimesinin kökeni İngilizce dilidir. Barkod kelimesinin İngilizce dilindeki karşılığı barcode şeklindedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri