No Frost ürünlerinin pek çok avantajı mevcuttur. Bunlardan ilki bu buzdolaplarında ve derin dondurucularda saklanan gıdaların besin değerlerinin çok daha uzun süre muhafaza edilebilmesidir. Ayrıca bu cihazlar çok daha az enerji tüketir. Karlanma ve buzlanmanın olmaması ekstra bir temizlik ihtiyacı da gerektirmez.
No-frost, buzdolaplarında buzlanmanın oluşmamasını ifade eden bir terimdir. Eski klasik buzdolaplarının üst kısımlarında, kendiliğinden bir karlanma meydana gelir. No-frostlarda ise bu karlanma otomatik olarak engellenir ve buzdolabındaki nem oranı belli bir seviyeyi aşmaz.
No frost derin dondurucular karlanma yapmaması ve eşdeğer özellikli statik soğutmalı bir modele göre daha az enerji tüketimi ile avantaj sağlar. Statik derin dondurucular ise nispeten daha hızlı soğutma avantajına sahiptir. Sağladığı avantajlara paralel olarak no frost derin dondurucuların fiyatı daha farklı olabilir.
No frost buzdolaplarında karlanma olmaz. Bu modeller buzu otomatik olarak eritmeye ayarlanmış buzdolabı modelleridir.
Low Frost buzdolapları, statik buzdolaplarına ve No Frost buzdolaplarına göre daha iyi bir seçimdir. Low Frost buzdolaplarında, buzlanma çok az miktarda olur ve bu buzlanma, otomatik olarak çözülür. Bu nedenle, Low Frost buzdolaplarını çok sık temizlemek gerekmez.
İlgili 19 soru bulundu
No frost buzdolaplarında ve derin dondurucularda bulunan bir özelliktir. Bu beyaz eşyalardaki nem ve sıcaklık oranının sabit tutulmasını No Frost teknolojisi gerçekleştirir. Bu da besinlerin daha geç bozulmasını sağlar. Aynı zamanda beyaz eşyaların ömrünü uzatır.
Bir buzdolabının no frost olup olmaması, elektrik tüketimini etkilemez. No frost buzdolapları da enerji sınıflarına uygun olarak elektrik harcar. A enerji sınıfı no-frost bir buzdolabı, yılda 252 kWh enerji tüketimine sahiptir; günde 0,69 kWh enerji tüketir.
No frost buzdolabı neden buzlanma yapar sorusunun cevabı da en çok araştırılan konular arasındadır. No frost buzdolabı buzlanma sorunu su kanallarındaki tıkanmalardan meydana gelebilir. Buzdolaplarında su kanalları bulunmaktadır.
Dolabınız no-frost özelliğe sahip değilse temizlemek için buzların erimesini beklemelisiniz. Çıkarılabilir parçaları ise dolaptan çıkararak ayrıca yıkayabilirsiniz. Bunları temizlemek için bol suyla yıkayıp kurutmak yeterli olacaktır.
İdeal olarak bu derece mevsime göre 2-5 arasında değişir. No-Frost buzdolapları içinde bu geçerlidir. Kış aylarında dereceyi 2 veya 3'e getirmeniz yeterli olacaktır. Yaz aylarında ise yaşadığınız yer eğer çok sıcaksa 5, ortalama sıcaklıkta ise 4 ayarı yeterli olacaktır.
Statik karlanma-buzlanma yapar, yılda bir kere eritilip temizlenmeli ama elektrik kesintisinde daha uzun süre dayanır ve koku yapmaz, No-Frost ise, buzlanma yapmaz ama koku yapar ve elektrik kesintisinde daha az soğuğu muhafaza eder.
“Buzdolabı alırken nelere dikkat edilmeli?” diye merak ediyorsanız birkaç kriterin göz önünde bulundurulması gerektiğini bilmeniz gerekir. Buzdolabının tipi, hacmi, raf ve çekmece tasarımı, enerji sınıfı, No Frost olup olmaması, Solo ya da ankastre tipinde üretilmesi, göz atmanız gereken özellikler arasında yer alır.
NeoFrost: Ferahlatan Teknoloji
Mavi Işık ve İyonizer teknolojisini buluşturan sistem, gıdaları ideal koşullarda saklamanıza yardım eder. Dondurucudaki gıdalarda buzlanma meydana gelmez, soğutucu ise her daim nemli ve serin kalır.
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Buzdolabı derecesi yazın kaç olmalı sorusunun cevabı genellikle 2 ile 5 derece arasında değişir. No frost buzdolabı modellerinde de bu aynıdır. Gıdalar, bu derece aralığında etkili bir şekilde soğutulur. Kışın buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun cevabı ise 5 ile 8 derece olarak açıklanabilir.
Statik derin dondurucular zaman geçtikçe buzlanma yapabilirler. No Frost derin dondurucular buzlanmaya karşı savaşır ve buzlanmayı engeller. No Frost derin dondurucular statik derin donduruculara göre daha az enerji harcar. Statik derin dondurucuların enerji harcaması normalin üstünde seyredebilir.
Buzdolabını kapatın ve güç kaynağına yeniden takın. Cihazı tekrar çalıştırın ve ayarlanan sıcaklığa ulaşana kadar bekleyin. Bu genellikle 4 ila 6 saat alır.
Samsung RB50RS334WW/TR 543 lt No-Frost Buzdolabı
No-Frost soğutma teknolojisi, Hızlı soğutma ve hızlı dondurma özelliği, 500 litre iç hacmi, A++ enerji tüketimi, Dijital kontrol paneli ile alttan buzluk tercih etmek isteyenler için iyi bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.
Kapak açık kaldığında içerisinde yer alan yiyecek ve içecekler havayla temas ettikleri için ısınmaya başlamaktadır. Bu durum yiyeceklerin ve içeceklerin bozulmasına neden olmakla birlikte sebze ve meyvelerin de daha çabuk çürümesine yol açmaktadır.
Buzdolaplarında su akıtma problemi genel olarak yemeklerin sıcak konmasından kaynaklanır. Yani diğer bir ifade ile yiyecekler buzdolabına çok sıcak ya da çok soğuk yerleştirilmemelidir. Aksi takdirde buzdolabının iç kısmı üzerinden terleme ile beraber su akıtma durumu ortaya çıkar.
Kapasitenin dışına çıkılırsa buzdolabının içi buzlanabilir. Buzdolaplarının kapağında vakumlu bir lastik vardır ve buzdolabının hava almamasını sağlar. Olası bir durumda o lastikte bir gevşeme yaşanırsa ve buzdolabının içine hava alırsa buzlanma yaşanabilir.
Dahili terleme genelde, buzdolabı içine sıcak havanın girmesine izin veren kapının kauçuk şeridinin kurumasından kaynaklı olabilecek nem süzememe nedeniyle gerçekleşir. Özellikle buzlanmadan bağımsız olmayan buzdolaplarında olmak üzere aşırı sayıda kapı açılmaları da ayrıca terlemeyi arttırır.
Evde en fazla enerji tüketen kalemler aydınlatma, beyaz eşyalar (buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırınlar ve ocaklar), ısıtıcılar ve ütüdür.
Enerji sınıfları arasında A sınıfı buzdolabı enerji tüketimi en düşük olandır. Dolayısıyla en yüksek enerji verimliliğine sahip olan sınıftır.
A+++ Buzdolabı Modelleri
Her türlü gıda saklamasını rahatlıkla gerçekleştirebileceğiniz A+++ buzdolapları D enerji sınıfı en yüksek enerji sınıfına sahip son kalite üründür. A+++ buzdolabı alttan çift kapılı ürün de bu en çok tercih edilen modeller arasındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri