Tuz - sodyum klorür - popüler fikir birliğinin en kötü yanı olmasına rağmen, sülfat en çok saça zarar verir. Bir temizleyici olduğu ve sebumu kafa derisinden çıkardığı için daha agresif bir temizleme gücüne sahiptir. Bu sebum koruyucu bir tabaka oluşturur.
Uzun süre tuzlu şampuan kullanımında ortaya çıkan tuzun saça zararları ise şöyle: Saçı kurutur. Saçın esnekliğini yitirmesine sebep olur. Saçtaki doğal yağları yok eder.
Deniz tuzu
Bu doğal tuz, kafa derinizi kepek gibi problemlerden korumanıza yardımcı olacaktır. Deniz tuzu ve zamanda kafa derinizi besleyen bazı doğal bileşenlerle doludur.
Kepek Sorununun Tedavisine Yardımcı Olur
Kepek, kafa derisi üzerinde oluşan ve genellikle kan dolaşımı eksikliğinden kaynaklanan ölü cilt hücrelerinin küçük pullarından başka bir şey değildir. Deniz tuzu, sağlıklı bir kafa derisini muhafaza etmek ve kepeği gidermek için gerekli dolaşımı uyarabilme özelliğine sahiptir.
Saçlarımızın sağlıklı olabilmesi için tıpkı cildimiz gibi neme ihtiyacı var. Nem sayesinde saçlarımız daha güçlü, esnek ve parlak oluyor. Ancak deniz suyundaki tuz saçlarımızdaki suyun azalmasını sağlıyor. Bu da saçların kurumasına ve kırılganlığının artmasına neden oluyor.
İlgili 22 soru bulundu
BANYO YAPARKEN HANGİ TUZ KULLANILMALI? Mineral açısından en zengin tuz himayala ve epsom tuzlarıdır. Bunlarda yıkanmak yukarıda sayılan faydaları kısa sürede hissetmenizi sağlayacaktır.
Tuz - sodyum klorür - popüler fikir birliğinin en kötü yanı olmasına rağmen, sülfat en çok saça zarar verir. Bir temizleyici olduğu ve sebumu kafa derisinden çıkardığı için daha agresif bir temizleme gücüne sahiptir. Bu sebum koruyucu bir tabaka oluşturur.
Saçınızı tuz ile kepekten arındırabilirsiniz Kepeği gidermenin doğal yollarından biri de tuz kullanmaktır. Saçınıza şampuan dökmeden önce, saç derinize biraz tuz dökün ve en az 5 dakika boyunca masaj yapın. Daha sonra durulayın ve kepeklerden kurtulun.
Tuzun nem çekme özelliğinden dolayı, saçların da dış kılıfında bulunan nem azalıyor. Saçlar nemini kaybetmesi sonucu da kuruyor. Kuruyan saçlar kırılmaya ve kopmaya elverişli hale geliyor. Aynı zamanda deniz suyu ve kumu saçı yıpratıyor, matlaştırıyor, hatta renginin açılmasına bile sebep olabiliyor.
Tuzlu suyla temas eden saç tellerinde tuz birikir. Bu tuz da saçlara hasar vererek dökülmeye sebebiyet verebilir.
Deniz özellikleri, iyot ve tuz, kafa derisinin birçok seviyesini dengelemeye yardımcı olur. Bu nedenle bunu duymamız normaldir. deniz suyu en yağlı tüylere yardımcı olur, özellikle yağ seviyelerini düzenlediği için. Yine de fazla deniz suyu saçlarımızı etkileyerek kurumasına ve eskisi gibi görünmemesine neden olabilir.
Bunun yanı sıra John Freda'nın da tuzlu su spreyi bulunuyor. Okyanus suyu ve yosun mineralleri, protein saçınızı koruyor ve güçlendiriyor. Ayrıca, güneşten korurrken, saçlarınızın şeklini korumasını sağlıyor.
Eğer küvetiniz yoksa ayak banyosu yapımında veya durulama suyunuza kaya tuzu ekleyerek tuzun enerjiyi tazeleme ve temizleme özelliğinden bu şekilde yararlanabilirsiniz.
Sodyum klorür: Tuz ya da sofra tuzu olarak tanımladığınız sodyum klorür, doğal kristal halde banyoda son derece yararlıdır. Mükemmel bir bakteri savaşçısıdır ve çok iyi bir temizleyicidir. Cilt hastalıkları ve akne tedavisinde doğru seçimdir.
Doğru uygulama ile tuz, fazla yağlanma ve saç derisi problemlerine iyi gelecektir. Saçların daha hızlı uzamasını sağladığı da düşünülmektedir. Deniz tuzunu ya da epsom tuzu saç kreminize karıştırarak ve 15-20 dk bekletip durulayarak uygulayabilirsiniz.
Deniz Suyunun Saça Faydaları
Saç diplerinizi ferahlatıyor ve iyileştiriyor. Yağlı saç diplerinde sebum dengesini sağlıyor. Hatta, denize girilemeyen dönemlerde deniz tuzunu şampuanla karıştırıp duş sırasında kullanlar da var. Saça doku ve hacim kazandırıyor.
Deniz tuzu içeren malzemeler, saçlarınızın sağlıklı bir görünüme kavuşmasını kolaylaştırır. Bunun yanı sıra belirgin dalgalar ve ışıltılar verir. Hacimli saçlara sahip olmayı isteyen müşteriler için birebir olan bu ürün sayesinde şekil vermeniz de kolaylaşır.
Kuru ve yıpranmış saçlar için Hindistan cevizi yağı ya da jojoba yağı kullanarak sağlıklı bir görünüm elde edebilirsiniz. Nemli olan saçlarınıza sadece birkaç damla bu yağlardan uygulayarak bekletebilir, daha sonra nemlendirici özelliğe sahip bir şampuan ve krem ile durulayabilirsiniz.
Ucuz bir koyulaştırıcı madde olması nedeniyle üreticilerin çoğu tuz katkılı şampuan üretir. İçeriğinde tuz bulunan şampuanlar, kirleri ve yağı arındırmakta yardımcı olarak kullanılır. Ancak aynı zamanda saç tellerinin sertleşerek kurumasına ve kırılmasına da yol açar.
Daha çok fiziksel faydaları bilinen banyo tuzunun en büyük etkisi cilt üzerindedir. İçerisindeki deniz tuzu mineralleri sayesinde vücuda birçok şekilde yarar sağlar. Ürünler ciltteki gözenekleri açarak cildin nefes almasını sağlar. Gözenekleri açılan bir ciltte, cilt temizliği ve bakımı daha etkili olur.
Deniz tuzunu gözenekleri derinlemesine temizlemek, siyah nokta oluşumuna engel olmak, akne ve bakterileri önlemek için de kullanabilirsiniz. Küçük bir sprey şişesine ılık su ve dört tatlı kaşığı deniz tuzu koyun. Tuz eriyinceye kadar karıştırın ve temiz cildinize, gözlerinizi koruyarak günde iki kez uygulayın.
Fazla tuz tüketimi zararlı
Bu hastalıkların başında yüksek kan basıncı (hipertansiyon) geliyor. Ayrıca, sodyum, vücudun su tutmasına (dehidrasyon) sebep olarak, kalp yetmezliğine, böbrek hastalıkları, akciğer hastalığı ve eklem yangısına sebep oluyor.
Deniz suyu doğal saç rengini açabilir. Ancak özellikle boyalı saçınız varsa, deniz suyu saç rengini soldurabilir ve boyanın akmasına neden olabilir.
Her gün ya da sık saç yıkamak saç dökülmesine neden olur
Ancak bu durum saç dökülmesini arttıran bir neden değildir. Benzer şekilde saçların daha az yıkanması ve yine yaygın bir inanışa göre soğuk su ile yıkanması saç dökülmesini durdurucu etkiye sahip değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri