Avrupa'nın refah seviyesi açısından en gelişmiş ülkelerinde biri olan Norveç, ülkeye potansiyel bir göçmen akışını önlemek için vize sürecini iyice zorlaştırıyor. Ülkenin gelir seviyesi oldukça yüksek olduğu için başka ülke vatandaşlarının bırakacağı döviz gelirine çok fazla ihtiyaç duymuyor.
Bazı özel durumlarda ihtiyaç olan vizeler insanlar tarafından çok pratik ve kolay bir şekilde de alınabilmektedir. Norveç vizesi için de bu durumdan yararlanılmaktadır. En hızlı ve erken şekilde Norveç vizesine ilgili başvurudan sonra 10 ila 15 gün gibi süreler dahilinde ulaşılabilmektedir.
Norveç 2001 yılında Schengen vize sistemine dahil olmuştur. Bu çerçevede, Norveç'e seyahat etmek isteyen umuma mahsus pasaport sahibi vatandaşlarımızın Schengen kurallarına göre vize almış olmaları gerekmektedir.
Schengen vizesinin en rahat alındığı ülke hangisi? 2020-2023 verilerine göre, Litvanya Schengen vizesini en rahat veren ülke. Litvanya'nın vize verme oranı yüzde 98.7. Onu yüzde 98.4 oranıyla Estonya, yüzde 98.3 ile Finlandiya takip ediyor.
Norveç umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşlarından vize istemektedir. Resmi pasaport sahibi Türk vatandaşlarının ise yapmayı planladıkları seyahat 180 gün içinde 90 günü aşmıyor ise Norveç için vize almalarına gerek olmayıp bu süreyi aşan seyahatler içinse Norveç vizesi almaları gerekmektedir.
İlgili 43 soru bulundu
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
Oturum izni başvurusuna yanıt bekleme vizesi için vize ücreti 80 Euro'dur. 18 yaş altı başvuru sahipleri için vize ücreti bulunmamaktadır. Vize ücretlerinin tüm listesi için Norveç Göç Ofisi websitesini ziyaret ediniz. Ücretler online olarak Norveç Başvuru Portalı üzerinden ödenecektir.
Şuanda en rahat ve kolay vize veren ülkeler Fransa, Yunanistan ve İtalya'dır. Evraklarınız sağlamsa ve bankada gösterdiğiniz miktar iyise rahatça vize verir bu konsolosluklar bol bol yüklenin.
Vize konusunda rahatlık sağlayan Akdeniz ülkelerden biri. Belgelerinizi tamamladığınız takdirde büyük terler dökmeniz gerekmeyecek. Avrupa'da vize alınması en kolay ülkelerin başındaysa Yunanistan geliyor. Özellikle yazın Yunan adalarına giden tatilciler, Yunanistan'dan kolaylıkla Schengen vizesi alabiliyor.
Finansal evraklar ülkeden ülkeye değişiklik gösterebiliri. Örneğin bir A Schengen ülkesi bankada en az 5000 TL olmasını şart koyarken bir diğeri bu para miktarını daha fazla olmasını talep edebilir.
Vize ret kararı çıkmasından itibaren en geç 1 ay içerisinde başvuru sahibinin itiraz etmesi gerekir. Sürenin aşılması halinde vize reddine itiraz yapılamamaktadır. Konsolosluklar, vize reddi itiraz dilekçelerine cevap vermek için 3 ay süreye sahiptir. En geç 3 ay içerisinde itiraz dilekçeleri sonuca bağlanmaktadır.
Norveç'te 90 günden fazla kalmak ve çalışmak istiyorsanız uzun süreli geçerliliğe sahip çalışma izni vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Norveç'te çalışma izni vizesi için başvuruda bulunduğunuzda, çalışma izni vizesinin size sağlayacağı imkanlardan en önemlisi oturum iznidir.
Norveç Konsolosluğu'nun turistik başvurularda işlem süresi ortalama 15 - 20 gün olup ticari başvurularda işlem daha hızlı yürümektedir. Ayrıca özel durumlarda işlem süresi uzayabilmektedir. Başvuruların acentemize ortalama 30 gün öncesinden gönderilmesi tavsiye edilmektedir.
Türkiye ve Norveç arasında imzalanan vize muafiyeti anlaşmasına göre, sadece Norveç vatandaşları Türkiye'ye vizesiz gelebilecek. Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt, anlaşmayı Twitter hesabından duyurdu: “Türkiye'nin pasaport hükümlerini geçici olarak değiştirmesine çok sevindim!
Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş gün içerisinde olmaktadır. Fakat ülkelere ve kurumların yoğunluğuna göre süreç daha da uzayabilir. Talep edilen vize türüne göre başvurunun kabul süreci farklı zamanlarda olabilir.
Genel Bilgi. Vize başvuruları Schengen için 15 gün ulusal başvurular için 30-90 gün içinde sonuçlanmaktadır.
Estonya: 2020 yılında Schengen vizesi almak isteyen vatandaşların başvurularının sadece %1.5'ini olumsuz değerlendirilen Estonya,Schengen vizesini en kolay veren ülkesayılmaktadır. Litvanya: 2020'de Schengen vizesi almak isteyen vatandaşların başvurularının sadece %2.1'lik kısmını reddetmiştir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının pasaportsuz ve vizesiz olarak seyahat edebildiği bazı ülkeler bulunur. T.C. vatandaşlarının vize ve pasaporta ihtiyaç duymadan girebildiği ülkeler Ukrayna, Azerbaycan, Gürcistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'dir.
Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan. AB'ye üye olmayan İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lichtenstein da Schengen bölgesine dahildir.
Almanya ticari vize başvuruları ve emeklilerin Almanya aile ziyareti vizesi için yapacakları başvurularla uzun süreli schengen vizesi alınabilir. Almanya, en uzun vize veren Schengen ülkeleri arasında yer almaktadır. Fransa. Fransa Konsolosluğu Türk vatandaşlarının en sık vize başvurusunda bulunduğu konsolosluktur.
Norveç'e seyahat edecek Türk vatandaşlarından Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahiplerinin vize alması gerekirken Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil) ve Diplomatik (Siyah) pasaport sahipleri 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatleri için vizeden muaftır.
Yeşil (hususi) pasaport veya gri (hizmet) pasaport sahibi iseniz, Norveç'e gitmek izin yapmanız gereken tek şey Norveç uçak bileti almak. Hava yoluyla İstanbul'dan Oslo'ya direkt uçuş yaparak 4 saatte Norveç'e ulaşabilirsiniz. Yani Norveç'e vizesiz girebilmek için yeşil veya gri pasaport sahibi olmanız lazım.
Uzun süreli Schengen vizesini eğer ilk defa bir Schengen vize başvurusunda bulunuyorsanız almanız biraz zor olacaktır. Turistik amaçlı seyahatlerde uzun süreli vize onayları kolay çıkmazken ticari veya ziyaret amaçlı seyahatler de uzun süreli vize onayları daha kolay çıkabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri