Noterler, gerçek ve tüzel kişilerin resmî işlemlerini yapması için hafta içi 09.00 – 17.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Noter mesai saatlerini göz önünde bulundurarak işlemlerinizi kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmeniz mümkündür.
Noterler hafta içi her gün 09.00-12.30 ile 13.30-17.00 saatleri arasında açıktır. 12.30-13.30 arasındaki ise öğle molası verilmektedir. Noterler, cumartesi ve pazar günlerinde, bayram tatilleri ve resmi tatillerde çalışmazlar.
Peki, Noterler cumartesi günü açık mı? Hafta sonu noterler çalışıyor mu? İşyeri, araç, konut alış satışı, tasdikleme gibi resmi işlemlerin yapıldığı noterler, 2019 yılından beri hafta sonu günlerinde 'nöbetçi noter' uygulamasıyla hizmet veriyor.
Noterler resmi tatillerde çalışmıyor.
Noterler bugün saat 13.00'a kadar açık olacak.
İlgili 17 soru bulundu
Noterler hafta içi her gün 09.00-12.30 ile 13.30-17.00 saatleri arasında açıktır. 12.30-13.30 arasındaki ise öğle molası verilmektedir. Noterler, cumartesi ve pazar günlerinde, bayram tatilleri ve resmi tatillerde çalışmazlar.
Peki; noterler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor ve cumartesi pazar çalışıyor mu? İşte cevabı... Noterler hafta içi her gün 09:00-12.30 / 13.30-17:00 saatleri arasında açıktır. Cumartesi ve Pazar günleri çalışmazlar.
Noter Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Noter olmak isteyen kişilerin avukatlık stajını tamamlamış olmaları ve avukatlık ruhsatlarını almış olmaları gerekir. Adalet Bakanlığı'na noter olarak başvuruda bulunarak noter belgesini alıp ardından noterlik stajını da tamamlamış olmaları şarttır.
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından tanıtımı geçtiğimiz günlerde yapılan Noterlik İşlemlerinde Güvenli Ödeme Sistemi ve noter ücretlerinin kredi kartlarıyla ödenmesi uygulaması başladı.
Noter Çalışma Saatleri 2023
Noterler, gerçek ve tüzel kişilerin resmî işlemlerini yapması için hafta içi 09.00 – 17.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Noter mesai saatlerini göz önünde bulundurarak işlemlerinizi kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmeniz mümkündür.
İşte, nöbetçi noter çalışma saatleri... Nöbetçi noter fiyat farkı, merak konusu oldu. Yurttaşların özellikle hafta sonu devir-teslim işlemlerini kolaylaştırmak için bir süredir uygulanan nöbetçi noter fiyat tarifesi, hafta içi noter işlemleriyle aynı.
Notere randevusuz gidilmesi mümkün değil. Satış işlemini noterden yapmak isteyenler Türkiye Noterler Birliği'nin 'e-randevu/başvuru' uygulamasından e-Devlet kapısını kullanarak başvuru yapacak.
4 Haziran 2021 Cuma gününden itibaren noterliklerde, mesai başlama saati 09.00, mesai bitiş saati ise 17.00'dır.
Buna göre güncellenen 2023 yılı noterlik ücreti şu şekilde: Düzenleme ücreti: 783,82 TL. Çevirme ücreti: 196,62 TL. Yol ödeneği: 94,12 TL.
“Noterlik İşlemlerinde Güvenli Ödeme Sistemi” uygulaması 3 Şubat 2020 tarihinde yürürlüğe girmiştir.
30 Ağustos Salı günü Zafer Bayramı olması nedeniyle noterler açık olmayacak. Noterde işlem yapmak isteyenler için bir sonraki gün yani 31 Ağustos'u beklemek durumundalar.
NOTER ONAYI BİLGİLENDİRME
*2023 yılı için geçerlidir. Noterde, tek sayfa tercüme belgesi onay ücreti 565 TL dir. Türkiye'deki tüm noterlerde ücretlendirme aynıdır. Bu ücrete tercüme ücretleri dahil değildir.
Noterde nakit ücret mi geçerli? Noterlik işlemlerinde 'güvenli ödeme sistemi' uygulaması, tüm Türkiye'de noterlerde de başladı. Yeni uygulamayla artık noterlerdeki harç, damga, değerli kağıt, tescil belge bedeli ve masrafları kredi kartı veya banka kartıyla ödeyebilme kolaylığı sağlandı.
Noterlerde Kredi Kartı Kullanılır mı? Evet, noterlerde kredi kartı kullanılıyor. Çoğunlukla vekalet, tasdik, araç alım satımları gibi işlemlerin yapıldığı noterlerde son dönemlerde pos cihazıyla işlem yapılmaya başlandı.
En az 4 yıl avukat, hakim ve akademisyen olarak çalışmış 25 yaşını doldurmuş bireyler noter olabilir. Noter nasıl olunur için Adalet Bakanlığına başvurmak gereklidir. Bakanlık uygun görürse noter adayları staj dönemi için belirli bir süre bekler. Noter olmak isteyenlere bekleme süresi bazen uzun süreler olabilir.
Noterler, hukuki güvenliği sağlamak ve anlaşmazlıkları önle- mek için işlemleri belgelendirir ve kanunlarla verilen başka görevleri yaparlar.” Kanun maddesinde noterliğin kamu hizmeti olduğu açık şekilde ifade edilmiştir; ancak noterlerin hukuki statüsü hakkında bir ibare görülmemektedir.
Noterlik staj ı bir yıldır. Ancak, stajyer ilk altı ayda, staj yaptığı no terliğin bütün servislerinde stajı tamamlayacaktır.
Eski sistemde hafta içi görev yapan noterler cumartesi ve pazar günleri kapalı oluyordu. Ancak Adalet Bakanlığı'nın düzenlemesiyle nöbetçi noter uygulaması 2019 yılında faaliyet göstermeye başladı. Amaç ise çeşitli evraklarla ilgili işlemlerin hafta sonu da gerçekleştirilmesini sağlayarak vatandaşı mağdur etmemek.
Noterler hafta içi her gün mesaiye 09:00'da başlar ve öğle tatili olan 12:00'a veya 12:30'a kadar (Noterlerde iş yoğunluğuna göre öğle arası 12:00-13:00 arası veya 12:30-13:30 arasında değişiklik gösterebilir) çalışmaya devam eder.
İşte, konuyla ilgili bilgiler... Bayramda noterler açık mı sorusu, noterlerle ilgili işlemleri olan vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri. Kurban Bayramı tatili bu yıl 9 gün sürecek. Bayram öncesinde olan 26-27 Haziran günleri de bayram tatiline dahil olacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri