Bu soruya yanıt aradığınızda internette bazı sitelerde uzun yıllardır dolaşan söylentiyle karşılaşırız: "Telefonun mucidi Graham Bell, cihazı denemek için sevgilisi Allessandra Lolita Oswaldo'yu arar. Genç kadın her seferinde “Allessandra Lolita Oswaldo?” diye cevap verir.
Atölyesinde telefon çalınca arayanın Allessandra Lolita. Oswaldo'dan başkası olamayacağını bildiğinden. Graham Bell, telefonu açar açmaz "Allessandra Lolita. Oswaldo" diyordu.
Bu konuşma telefonun mucidi Alexander Graham Bell (1847-1922) ve çalışmalarını birlikte sürdürdüğü Thomas Watson arasında gerçekleşti. Söylenen ilk sözcükler şöyleydi: “Bay Watson buraya gelin. Sizi görmek istiyorum.” Graham Bell'in eşi de doğuştan işitme engel- liydi.
Telefonda hemen hemen her gün kim bilir kaç kez kullandığımız ALO sözcüğü, gerçekte bir sevgilinin adının "kısaltılmış" biçimidir. Sevgilinin "tam adı" "Alessandra Lolita Oswaldo" dur. Bu sevimli genç kız, telefonu icat eden Alexander Graham Bell'in sevgilisiydi.
İlgili 30 soru bulundu
Atölyesinde telefon çalınca arayanın Allessandra Lolita Oswaldo'dan başkası olamayacağını bildiğinden Graham Bell, telefonu açar açmaz “Allessandra Lolita Oswaldo” diyordu. Bell, zamanla sevgilisine, adını kısaltarak hitap etmeye başladı ve telefonu her açışında onu “Ale Lolos” diye karşıladı.
alo [ es - other ]
Bell telefonu icat edince ilk hattı sevgilisinin evine çekti. Bell'in telefonu her çaldığında arayan Allessandra Lolita Oswaldo'dan başkası olmuyordu. Zamanla sevgilisinin adını kısaltarak kullanan Bell, telefonu ilk başlarda "Ale Lolos" diye açıyordu. Daha sonra bu kısaltmayı daha da kısaltılarak "Alo" halini getirdi.
Amerikalı mucit Alexander Graham Bell'in telefonu icadı ve yardımcısı Thomas Watson'la 10 Mart 1876'da yaptığı ilk telefon görüşmesi, insanlığın uzaktan iletişim çabalarında yeni bir çığır açtı.
ABD'li mucit Alexander Graham Bell'in 10 Mart 1876'da yardımcısı Thomas Watson ile yaptığı ilk telefon görüşmesi, iletişim alanında yeni bir dönemin kapılarını araladı.
Geçmiş yıllarda akıllı telefonlarda pil seviyesi genelde boş olarak geldiği için cihazlar direkt olarak şarja takılıyordu. Ancak günümüzde önce yeni cihazın batarya seviyesinin %10 ile %5 arası bir değere düşmesini beklemek ve bunun ardından cihaz tamamen şarj olana kadar şarj etmek gereklidir.
Konuşmaları açıkça aktaran ilk telefon aleti, Alexander Graham Bell ve Charles Sumner Tainter tarafından geliştiren radyofon isimli aygıttır. İki bilim insanı, bu aygıtla ilk başarılı denemeyi 15 Şubat 1880 günü gerçekleştirdiler.
Arayan kişi kiminle muhatap olduğunu sormadan önce kendini tanıtmakla yükümlüdür. Telefonda “alo”, “merhaba”, “nasılsınız” demek ve kendinizi tanıtmak en fazla 15 saniyenizi alır.
Ahize ağza yaklaştırılarak konuşulmalı, ahize dudaklara en fazla 2,5- 3 cm mesafede tutulmalıdır. Konuşma normal bir ses tonu ile tıpkı karşımızdaki birisiyle konuşuyormuş gibi olmalıdır. Nazik bir ses, düzgün bir ifade şarttır. Telefon konuşmaya açıkken boş kalması önlenmelidir.
Türk Telekom on X: "Ne demek bu ALO? Telefonun babası Graham Bell'in sevgilisi, Allessandra Lolita Oswaldo'un kısaltması. http://t.co/Y7G5FjOl" / X.
Bell bilimsel çalışmalarını yürütmek için maddi ve manevi destek gördüğü Hubbart Ailesi'nden Mabel ile bir yıl sonra evlendi. Eşi dört yaşından beri sağırdı. Bell öğrencisi olarak tanıdığı ve daha sonra evlendiği Mabel'e derin bir sevgi duydu.
Türkiye, sabit telefon dışındaki ilk telefon deneyimini, 1991 senesinde 1G teknolojisini temsil eden araç telefonları ile yaşadı. 3 sene sonra; 23 Şubat 1994 senesinde dönemin Başbakanı Tansu Çiller'in, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i aramasıyla Türkiye tarihinde ilk defa cep telefonu ile görüşme yapılmış oldu ...
Bell, asistanı Thomas Watson ile birlikte sesi iletken teller üzerinden karşı tarafa göndererek konuşmayı sağlayacak bir düzenek geliştirmek için denemeler yapıyordu. 14 Şubat 1876'da bir patent başvurusu yapan Bell, telefon yapım ve satış hakkını elde ettikten bir süre sonra çalışan bir telefon yapmayı başardı.
Telefonun icadından hemen sonra ahizeli modeller ortaya çıkmaya başlar. Bu modellerin dikkat çeken önemli özelliklerinden biri, dinleme ve konuşma için iki farklı kısmının olmasıdır. Mikrofon sisteminin gelişmesiyle birlikte, telefonlar ileri sistemleri bünyesinde barındırmaya başlar.
IKEA- AYKİYA
Hollanda merkezli hazır mobilya, mutfak aletleri ve ev aksesuarları tasarlayan firma çok uluslu bir İsveçli şirketler grubudur. Ikea'nın okunuşu ise "aykiya" şeklindedir.
isveççe okunuşu ho-emdir. eğer doğru okuma takıntınız varsa heme değil hoem dersiniz. ayrıca bu firma dünyaya açıldığından beri kendini "eyçenem" diye de tanıtmaktadır. yani bu firmanın isminin doğru okunuşları arasında "eyçenem" yer almaktadır.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, mevzuata aykırı define aramanın kamusal ve bireysel haklara tecavüz anlamına geleceği için caiz olmadığına hükmetti.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri