Nubuk kumaşları silerken beyaz kalıp sabun, doğal sirke, kimyasal içermeyen bebek şampuanı gibi ürünler tercih edebilirsiniz.
Ayakkabıların üst kısmını sık sık temizleyin ve nubuk koruyucu sprey kullanarak koruyun. Ayakkabıları temizlerken çok fazla su veya temizleyici kullanmaktan kaçının. Nubuk ayakkabılarınızı temizlemek için asla sert bir fırça kullanmayın. Çünkü bu nubuk tüylerine zarar verebilir.
Kalitesi düşük olan kumaşlar üzerinde çizik sorunu ortaya çıkabilir. Nubuk kumaş çizikleri nasıl giderilir sorusu sorulabilmektedir. Bu çiziklerin giderilmesi için diş fırçasıyla ovalama yapmak tavsiye edilmektedir.
Koltuk en iyi hangi deterjanla silinir? En uygun ürünler bulaşık sabununu ve Arap sabunudur. Bulaşık sabununu ya da Arap sabununu bir miktar suya ekleyerek koltuğa püskürtebilir ve koltuk suyu emmeden hızlıca dairesel hareketlerle temizleme yapabilirsiniz.
Koltukların daha iyi temizlenmesi için sirke, bulaşık deterjanı ve soda karıştırılarak su hazırlanır ve koltuklar hazırlanan su ile iyice silinir. Süet koltukların üzerinden leke ve kirlerin kolayca arınmasına yardımcı olacaktır. Koltukların temizlenmesinde etkili olan diğer yöntemlerden biri de beyaz sabundur.
İlgili 34 soru bulundu
Koltuklarınızda oluşan leke ve kirleri temizlemek için sadece süpürmek yetmez, detaylı bir temizlik yapmak gerekir. Asperox Sarı Güç'ü temizlik yapacağınız suya ekleyerek nemlendirdiğiniz bez ile koltuklarınızı silebilir, etkili bir temizlik sağlayabilirsiniz.
Bulaşık teli, fırça gibi deriye zarar verebilecek sert yapılı temizleme ürünleri kullanılmamalıdır. Sert ürünler yerine mikrofiber bezler, deri koltuk temizleme uygulamalarında kullanılabilir. Beyaz kalıp sabun, deri koltuklarda kullanılması uygun malzemeler arasındadır.
Bulaşık tableti çok yaygın olarak bilinmese de oldukça başarılı bir yöntemdir. Koltuk temizliği yaparken bulaşık tabletini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Koltuk Lekesi Çıkarma Yöntemleri
Örneğin, arap sabunu ya da beyaz sabun gibi sabunlar leke çıkarmada etkili olabilmektedir. Arap sabununun en büyük özelliği ise mikropları kolayca öldürebilmesidir. Arap sabununu ovalayarak uygulamanız önerilir. Koltuktaki lekeleri çıkarmanın bir diğer yöntemi ise sirkeli sudur.
Sıcak suyun içine bir miktar arap sabunu karıştırıp yumuşak bir bez yardımıyla koltuklarınızı silin. Böylece kolay bir temizlik sağlayabilir güzel bir sonuç elde edebilirsiniz. Silme işlemini tamamladıktan sonra mutlaka durulamayı unutmayın.
Nubuk kumaş yüzeyi pürüzsüz bir yapıya sahiptir. Bu kumaş türü ile kaplanan koltuk ve kanepelerinizi silerken yumuşak bir bezden yardım alabilirsiniz. Mikrofiber bezler bu işlem için uygundur. Tüy bırakmayan mikrofiber bez nubuk kumaşın yeterli şekilde temizlenmesini sağlar.
Suyla ıslatıp sabunla köpürttüğünüz bir mikrofiber bez yardımı ile silerek koltuğunuzda oluşan lekenin çıkmasını sağlayabilirsiniz. Sildiğiniz koltuğunuzun ıslak kalmaması için kuru bir bezle nemini almayı unutmayın. Ayrıca koltuğu temizledikten sonra havalandırılarak kurutun.
Nubuk deri malzemenin yüzeyi, önce sprey ile ıslatılarak bir süre dinlenmeye bırakılır. Yumuşayan nubuk ve süet derinin yüzeyi daha sonra özel üretim temizleme süngeri ile silinerek temizlenir. Bu şekilde temizlediğinizde nubuk ürünlerinizden, toz ve kirin tamamıyla gittiğini göreceksiniz.
Nubuk çanta temizleme işleminde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; ıslak veya kuru asla bez kullanılarak silinmemelidir. Bez yerine nubuk deri temizliği için özel olarak üretilmiş olan spreylerin kullanılması gerekir.
Nubuk, süet ve deri arasında iyi bir orta noktadır. Süete benzer görünüme sahip olup, daha sağlamdır, suya karşı daha dayanıklıdır ve temizliği daha kolaydır.
Arap sabunu, bulaşık deterjanı, koltuk temizlik malzemeleri gibi ürünler koltuk temizliğinde rahatlıkla kullanılabilir. Koltuk kumaşlarının yumuşak olması ve hoş kokuya sahip olmaları için yumuşatıcı ürünler de kullanılması mümkündür.
Koltuk temizleme yöntemlerinden bir diğeri de sirkeli sudur. Pek hoş bir kokusu olmasa da etkili bir temizleyendir. Sirke birçok yerde ev temizliğinde kullanılmaktadır. Bakteri ve mikropları yok etme özelliği ile kumaş lekelerinin temizlenmesi tavsiye edilir.
Fırça ve tencere kapağı sayesinde kumaşlar olabildiğince hızlı silinebilir. Koltuklarınızı silmek için sert objeler kullanmanız önerilmez. Özellikle de deri koltuklarınız için yumuşak pamuklu havlu ya da mikrofiber bez kullanabilirsiniz. Karma kumaşlar için bulaşık süngerinin yumuşak yüzeyini değerlendirebilirsiniz.
Bununla birlikte koltuğunuzdaki lekeleri pratik bir şekilde bulaşık parlatıcısı ile çıkarabilirsiniz. Parlatıcılar, özellikle halı ve koltuklardaki taze lekeler için idealdir.
Bulaşık makinesi tableti genellikle sadece tabak, çatal ve tencerelerin temizlenmesi için kullanılıyor. Tablet kapsüllerin içerisinde yüzeyleri tertemiz eden kimyasallar ve aktif maddeler bulunuyor. Bu nedenle yalnızca bulaşık makinesi temizliğinde kullanmak yazık olur!
Bulaşık deterjanı da koltuk temizlerken sık tercih edilen yöntemlerden birisidir. Bulaşık deterjanının damlatıldığı veya bulaşık tabletinin çözüldüğü bir su ile koltuğunuzu yavaş yavaş silebilirsiniz.
Mikrofiber bez veya gazlı bez gibi yumuşak ve çizilmeye neden olmayan bir bez kullanarak cam yüzeyi silin. Bez fazla ıslak olmamalıdır, sadece nemli olması yeterlidir. Cam yüzey üzerinde hafifçe dairesel hareketler uygulayarak silin.
Eğer silme işlemi uygularsanız da iyice kuruduğundan emin olmalısınız. Yatak temizliğinde karbonat, bulaşık parlatıcısı, çamaşır suyu, leke çıkarıcı, limon gibi seçenekler kullanılmaktadır. Yatağınızda bulunan lekenin boyutuna göre kendinize en uygun yöntemi tercih edebilirsiniz.
Pamuklu bez: Kadife koltuğunu temizlerken her zaman pamuklu bezler kullanmalısın. Pamuk sıvıları ve kötü kokuları içerisine hapsetme konusunda diğer bez türlerine göre daha etkilidir. Tiftiklenmeyecek, temiz bir bez tercih etmelisin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri