Alo 199 Çağrı merkezinden ya da randevu.nvi.gov.tr web portalı üzerinden randevu alabilirsiniz.
NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNDEN NASIL RANDEVU ALINIR? Yurttaşlar, nüfus ve vatandaşlık işlemleri için ALO 199 hattının yanında https://alo199.nvi.gov.tr/ sitesinden bilgi alınıp, ''BAŞVURU OLUŞTUR'' seçeneğine tıklayarak TC Kimlik Numaraları ve diğer bilgileri ile başvuru talebinde bulunabiliyor.
Kimlik kartını yenilemek isteyen vatandaşlar; gerek 199 numaralı hattı arayarak, gerek https://randevu.nvi.gov.tr/ web adresinden gerekse e-devlet üzerinden randevu başvurusu yapabilmektedir. Randevunun hangi tarihte alınabileceği, tercih edilen il ve ilçenin yoğunluğuna göre değişebilmektedir.
RANDEVUSUZ kimlik başvurusu yapmak için, randevu talep etmeyen bir ilçe nüfus müdürlüğünü tercih etmeniz gerekmektedir. Yeni doğan kimlik kartı için: Anne veya babanın şahsen ve Nüfus Cüzdanı/Kimlik kartı ile başvurusu.
Bu nedenle Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğüne yapılacak başvurularda zaman kaybının önüne geçilmesi amacıyla randevu alınması tavsiye edilmektedir.
İlgili 25 soru bulundu
Hastanelerden randevu almak için iki yöntem bulunuyor. '' Alo 182'' çağrı merkezini arayarak bağlanacağınız canlı operatöre TC kimlik numaranızı vererek randevunuzu oluşturabilirsiniz. Diğer yöntem ise www.mhrs.com.tr'den randevunuzu oluşturmak.
1-İnternet üzerinden randevu alırken öncelikle TC Kimlik No doğrulama ve güvenlik işlemlerini tam yapmalısınız. 2- Nüfus Müdürlüklerinin Çalışma saatleri illere göre değişse bile genellikle 08.00-17.00 veya 08.30-17.30 saatleri arasında randevu alabilmektesiniz.
Üstte açıklandığı üzere ödemeler Nüfus Müdürlüğü'nde sistem üzerinden kontrol edilmektedir. Bu nedenle ödeme dekontunu kaybedenlerin de ekstra bir şey yapmasına gerek yoktur.
2016 yılından bu yana basılan yeni çipli kimlik kartı sayısı ise 39 milyon 343 bin 355 oldu. Nüfus müdürlüklerinde artırılan kapasite ve personel sayısı randevu alma sürelerini kısalttı. Daha önce yoğunluktan dolayı 61 güne kadar uzayan randevu süreleri bir güne düşürüldü.
Nüfus Cüzdanı Biyometrik Fotoğraf (1 adet, son 6 ay içinde çekilmiş) Kimlik Kartı Bedelinin yatırılması Biyometrik Fotoğraf (1 adet, son 6 ay içinde çekilmiş)
Kimlik kartı başvurusu Genel Müdürlük web portalı üzerinden ya da Çağrı Merkezi aracılığıyla randevu alınarak veya randevusuz olarak nüfus müdürlüklerine yapılır.
KİMLİK KARTI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Kimlik kartı başvurusu yurt içinde, Genel Müdürlük web portalı üzerinden ya da Alo 199 Çağrı Merkezi aracılığıyla randevu alınarak veya randevusuz olarak nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılır.
Kimlik işlemleri ve pek çok nüfus işlemleri için randevu hattı 199'dur.
Nüfus Dairesi üzerinden adres değişikliği için vatandaşların randevu alması gerekiyor. Adres değişikliği randevusu https://randevu.nvi.gov.tr/ adresinden alınabilir. Eğer taşınılan adres daha önce başka biri tarafından beyan edilmişse, elektrik, su, doğalgaz ve telefon faturası gibi belgeler istenir.
Pasaport, sürücü belgesi ve kimlik kartı ile ilgili olarak tek bir randevu portali üzerinden randevu alınabilmesi sağlanmıştır, Yeni geliştirilen randevu sistemi ile birlikte aynı güne randevu alınabilmesi sağlanmıştır.
Pasaport yenileme ve pasaport alma işlemi için öncelikle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden (NVİ) pasaport randevusu alınmalıdır.
60,00 TL T.C Kimlik Kartı/Sürücü Belgesi/Pasaport Bedelleri için Anlaşmalı Bankalar, PTT Şubeleri, Vergi Dairesi Veznesi veya İnteraktif Vergi Dairesi https://iyd.gib.gov.tr adresinden ödeme yapılabilir. 160,00 TL Tahsilatı Nüfus Personeli Yapıyor. (Değerli Kağıt Bedeli olduğundan herhangi bir makbuz verilmemektedir.)
İstediğiniz bir PTT şubesinden TC kimlik numarası yardımı ile kimlik değiştirme para yatırma işlemleri gerçekleşmektedir. - Banka şubelerinden de ödemeler kabul edilmektedir. T.C. kimlik numarası ile istenilen banka şubesinden yeni kimlik kartın harcı yatırılmaktadır.
Sertifikanız elinize ulaşır ulaşmaz, emniyet müdürlüğünden randevu almanız ve daha sonra sertifikanız ile sizlerden istenen belgeleri götürmeniz gerekir. Bu işlemleri tamamladıktan sonra sürücü kimlik kartınız bulunduğunuz adrese 15 gün içinde teslim edilir.
Nüfus müdürlükleri, Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı ve Arefe günü gibi dini bayramlarda ve ayrıca 1 Ocak, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim, 30 Ağustos ve 15 Temmuz gibi resmi tatil günlerinde de hizmet vermemektedir. Hafta sonu: Cumartesi ve Pazar günleri çalışmamaktadır.
En erken aynı gün 2 saat, en geç 15 gün sonrasına randevu verilen MHRS'de saat 16.00 olan yeni gün randevularının açılma saati 15 Ağustos tarihi itibarı ile 10.00 olacak şekilde güncellenmiştir.
1- Sürücü Belgesi Randevusu Nasıl Alınır? Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Alo 199 Çağrı merkezinden ya da randevu.nvi.gov.tr web portalı üzerindeki sürücü belgesi Randevu Sisteminden randevu alınarak yapılmaktadır.
Hastanelerden randevu almak için iki yöntem bulunuyor. '' Alo 182'' çağrı merkezini arayarak bağlanacağınız canlı operatöre TC kimlik numaranızı vererek randevunuzu oluşturabilirsiniz. Bir diğer yöntem ise, www.mhrs.com.tr'den randevunuzu oluşturmak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri