Alın kırışıklığı, yüzdeki mimik kullanımına ve kişinin yaşına bağlı olarak oluşan alında bölgesinde yatay çizgilerdir. 30'lu yaşlardan itibaren vücudumuzdaki kollajen ve Hyaluronik Asit üretimi günden güne azalır. Cildin elastikiyeti ve ardından sıkılığı düşer.
Alındaki çizgiler ve derin kırışıklıklar hyalüronik asit kullanılarak daha genç ve sağlıklı bir görünüme kavuşmayı sağlamaktadır. Alın çizgilerinin olduğu bölgeye uygulanan dolgu tedavisinde kaslar dondurulur. Kasların kasılmasına bağlı olarak oluşan kırışıklıklar böylelikle azalır.
Alın kırışıklığını gideren en iyi yöntem botoks uygulamalarıdır. Etki süresi 3-5 ay sürer. Alındaki yüzeysel çizgiler botokstan sonra kaybolur. Alındaki yerleşmiş derin çizgiler botoks sonrası sadece hafifler.
Alındaki yatay kırışıklıklar mimik hareketlerini çok fazla yapan kişilerde daha fazla görülüyor. Nadiren 30 yaşından daha genç olanlarda alında kırışıklık görülmesi de bu kişilerin çok fazla mimik hareketleri yapması ve güneş ışınlarına fazla maruz kalmasından kaynaklanıyor.
Yüz kırışıklıkları 25'li yaşlarda belirtilerini göstermeye başlar. İlk olarak ince çizgiler ile ortaya çıkar ve zamanla yerini derin kırışıklara bırakırlar.
İlgili 41 soru bulundu
Alındaki çizgiler için krem uyguladıktan sonra yüz yogası yapmak kremin etkisini arttırır ve kan dolaşımının hızlanmasına yardımcı olur. En popüler anti-aging bakım kremlerinden olan Lancome Renergie Multi-Lift Ultra Krem, alındaki kırışıklık çizgilerinin yumuşamasına ve daha az görünmesine yardımcı olur.
Ayrıca haplardan da kullanarak, kırışıklık oluşumunu geciktirebilirsiniz. * Cildimizde ilk neresi kırışır? Cildimizde ilk göz kenarları ve alın kırışır.
Alındaki çizgiler için nemlendirici krem uyguladıktan sonra yüz yogası yapmak da kan dolaşımının hızlanmasına yardımcı olur. Ayrıca masaj aletleri ile yapacağınız uygulamalar kırışıklık görünümünün azalmasında destekleyicidir.
Cildimizin yenilenme hızı 20'li ve 30'lu yaşlardan itibaren azalmaya başlıyor ve 30'lu yaşlardan sonra yaşlılık belirtileri göstermeye başlıyor.Vücudumuzun gün içerisinde en çok kullandığımız kısmı olan yüzümüz ve çevresel faktörlere en çok maruz kalan kısım gene yüzümüz.
Kaş arası çizgiler ideal olarak botulinum toksin ile birlikte tedavi edilir. Eğer bu çizgiler kat izi görünümünde değilse botoks yumuşatmak için tek başına yeterli olacaktır. Eğer kaş kıvrımı, yüzeysel bir çizgi halindeyse, dermal epidermal birleşme noktasında en iyi şekilde Volift uygulaması ile tedavi edilir.
Kırışıklık tedavisi
Sürekli olarak tekrar eden mimikler veya yaşa bağlı olarak ortaya çıkan kırışıklıklar dermatoloji kliniklerinde uygulanabilecek pek çok yöntem yardımıyla giderilebilir.
Alın masajı
Alın bölgenize masaj yaparken bütün parmaklarınızı kullanmanız gerekecek. Öncelikle parmaklarınızı kaşlarınızın üstüne yerleştirip, saç diplerinize doğru hafifçe hareket ettirin. Alın bölgesine uygulayacağınız bu işlemi 5 defa tekrar edebilirsiniz.
Alın çizgileri yaşlanma, kuru cilt yapısı, aşırı güneş ışığına maruz kalma ve kimi zamanda kaş mimiklerinin fazla kullanılmasından dolayı oluşur. Alın bölgesinde kaşlara paralel oluşan bu çizgiler gerekli önlemler alınmaz ise derinleşir ve alın bölgesinde sürekli görünecek bir şekilde kalıcı hale gelir.
Alındaki çizgilerin anlamı, yerlerine göre değişiklik göstermekle birlikte en önemli sebebinin strese bağlı sinirsel iletim ve bunun sonucunda sayısız tekrarlayan kas hareketleriyle deforme olan cilt yüzeyi olduğunu söyleyebiliriz. Kaşlarınıza paralel oluşan alın çizgilerinin anlamı ise kaygı ve endişeyi simgeler.
Bir limonu sıkarak 1 çay bardağı yoğurt ile karıştırarak cildinize uygulayabilirsiniz. Bu karışımı uygulayarak 20 dakika bekleyip, ılık su ile durulayın. Sonrasında limon içerisinde bulunan C vitamini cildin kolajen yapısını destekleyecektir. Düzenli kullanımda kırışık oluşumlarının hafiflediğini göreceksiniz.
25 yaşından itibaren ciltteki kolajen üretiminin azalması, elastikiyetin azalmasına yol açar. Daha az kolajen üretimi demek, göz kapaklarının sarkmaya başlaması ve kaç çatma gibi mimik çizgilerinin daha belirgin olması anlamına gelir. Kısaca cilt yaşlanma belirtileri 25 yaşından sonra ortaya çıkmaya başlıyor.
HANGİ CİLT TİPLERİ DAHA KOLAY KIRIŞIR? Bazı insanların yüz kırışıklıkları daha fazla olur. Bunda cilt tipinin etkisi vardır.Beyaz ve ince derili insanlarda deri çok kolay kırışır ve yaşlanır. Kalın derili, esmer kişilerde ise daha geç ve yavaş kırışma, yaşlanma gözlenir.
Cilt yaşlanmasının ilk belirgin belirtileri ince çizgiler ve kırışıklıklardır. Kazayağı görünümü olarak bilinen kırışıklıklar, ince çizgiler de artık gözlerin dış köşelerinde fark edilir olmaya başlar. Bunlar, 30 yaş civarında ortaya çıkabilir. Ancak hepimiz farklı şekillerde yaşlanırız.
Alındaki kırışıklıkların oluşumunu engellemek için hangi doğal malzemeler kullanılabilir? Aloe vera jeli, zeytinyağı, bal, Hindistan cevizi yağı, havuç suyu, patates suyu ve çay ağacı yağı gibi doğal malzemeler kullanılabilir.
Üzüm çekirdeği yağı akne tedavisine yardımcı olur. Cildi sıkılaştırır ve elastikiyetini artırır, böylece kırışıklıkları azaltır. Üzüm çekirdeği yağı, koyda kırışıklıkları, ince çizgileri ve koyu lekeleri tutan en iyi yaşlanma karşıtı esansiyel yağlardan biri olarak kabul edilir.
Bedenimiz için olduğu kadar yüzümüz için de oldukça etkili uygulamalar sunan yoga, düzenli olarak uygulandığında birkaç hafta içerisinde cildi gerginleştirip kırışıklıkları azaltıyor, lekeleri gideriyor, cildin elastikiyetini arttırıyor, ciltteki ödemin atılmasına ve geniş gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı oluyor.
Yaşlanma 25-30 yaş arasında başlar
Yaşlanma ise 25-30 yaş arasında başlar. Bu yaşlardan itibaren cilt tipinize uygun bir nemlendirici seçmenizde yarar var.Çok ince olan boyun derisi çabuk kırışır.Bu nedenle yüze uygulanan nemlendirici krem nazik dokunuşlarla boyuna uygulanmalıdır.
Ağlayarak stres atmak gerçekten çok rahatlatıcıdır. Ama saatlerce ağladıktan sonra kızarmış burun ve şişmiş gözlere sahip olmak çokta güzel bir durum değildir. Diğer yandan gözyaşlarındaki tuz içeriği ciltteki nem seviyesini düşürerek cildimizi kurutabilir. Bu da ciltte kırışıklığa ve çizilmelere neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri