Dudak dövmeleri vücudun diğer bölgelerine göre daha çabuk solar. Çoğu dövme yıllarca sürerken, birkaç ayda bir rötuş yapmanız gerekebilir.
Ne kadar süre kalıcı diye merak ediyorsanız eğer; dudak renklendirme işlemi ortalama 2 yıl kalıcı. Dövme kadar derine inmediğinden ve dövme pigmentinden farklı organik içerikli pigmentlerle yapıldığından, işlem ortalama 2 yıl kalıyor, bu süre içerisinde solarak kayboluyor.
Kalıcı dövme tıbbi bir müdahale gerçekleşmedikçe veya lazer ile dövme silme işlemi yapılmadıkça ömür boyu sizinle kalır. Geçici dövme ise hint kınası ile yapılır ve 1-2 hafta arasında su ile temasa bağlı olarak kalıcılığını korur.
Geçici dövmeyi doğru uyguladığınız takdirde cildinizde 3 ila 7 gün kalır. Dövmenizi çıkarmak isterseniz yağlı krem, bebe yağı ya da kolonya kullanabilirsiniz. Hassas cilt tipine sahip kişilerin kullanımına ve göz üzerinde kullanıma uygun değildir.
% 95 Başarı Oranıyla Silinebilir
Özellikle, bu konuda etkili olan dövme boyasının kalitesine bağlı olarak, bazen 5-6 seansta kaybolan bir dövme 8-9 seans kullanılarak çıkarılabilir. Aynı zamanda, amatör dövmeler kolayca çıkarılabilirken, profesyonel dövmeler daha uzun sürebilir.
İlgili 15 soru bulundu
Dövme silme konusunda pek çok teknik bulunuyor. Ancak bunlardan birçoğu ciltte kalıcı hasar bıraktığı için uygulamayı yaptıracağınız yerin seçimi oldukça önemli. Bir de bu kararı aldığınızda mor, pembe, sarı renklerin bazı tonları ten rengi ve beyaz renkli dövmelerin lazer ile kolay kolay silinmediğini unutmayın.
Kalıcı Dövme Silinmesi Sonrası Süreç
Normalde iyileşme 7 – 10 günde tamamlanır. Ancak dövmenin silinmesi işlemi 4 hafta yani 1 aya kadar sürebilmektedir.
Vücuda iğneler batırılıp, açılan deliklere boyalı maddeler konularak yapılan dövme, eski çağlardan beri yapılan bir câhiliye âdeti olup sağlık açısından zararlı olduğu gibi dinen de yasaklanmıştır.
Bu açıdan bakıldığında 6 ay ile 1 yıllık süreçler için yapılması istenen dövmelerde Ephemeral geçici dövme mürekkebi kullanılmaktadır. Bu uygulama ile küçük mürekkep molekülleri canlı hücrelere uygulanarak bir yıllık bir süre için kullanılabilmektedir.
Efe metre sakızın içinden çıkan dövmelerle koluna dövmeler yaptı. - YouTube.
Dövmenin POMEM, PMYO, PAEM, PÖH ile Çarşı ve Mahalle Bekçileri için engel teşkil etmesinin nedeni dövmenin eşkal belirleyici özelliğidir. Dövmenin tamamen vücuttan silinmesi halinde, bu durum yaşanmayacağından POMEM, PMYO, PAEM, PÖH ile Çarşı ve Mahalle Bekçileri için engel teşkil etmesi durumu da ortadan kalkacaktır.
Dövmenin daha az acıttığı bölgelerdeki acı hissi ufak bir böcek ısırığı ya da kalem ucunu hafifçe batırmaya benzetilebilir. Dövme yaptırdığınız bölge ve dövme yapılacak desen de dövme acısı konusunda oldukça etkilidir.
İlk 5 gün spor yapmayın. Dövme tamamen iyileşene kadar duşta lif değdirmeyin.
Dudak renklendirme işlemi ve kalıcı dudak makyajı acıtıyor mu ? Bu uygulamalar deri altına yapılan işlem olduğundan acılı olduğu düşünmektedir. Aslında düşünüldüğü gibi bir acı söz konusu değildir. Uygulama öncesinde uygulama yapılacak bölgeye lokal anestezi kremi uygulanır.
Kalıcı dudak kontürü uygulamasının kalıcılık süresi cilt yapınıza göre değişmekle birlikte 2 – 5 yıldır.
Dudak kontürü tedavisinde uygulanan boyalar zaman içerisinde ciltte bulunan hücreler tarafından silinmektedir. Dövme kalıcı bir uygulama iken dudak kontürü kalıcı bir yöntem değildir. Dudakta kalıcılık süresi kişiden kişiye değişiklik gösterse de 6-8 ay süresinde kalıcı etki göstermektedir.
Aynı şekilde ayak bileği, kol, bacak bölgesinde daha çok kalıcı olan dövmeler el üstü, boyun ve sırt bölgesinde daha az kalıcıdır. ortalama 3-10 gün arası tende kalabilir. Suda, denizde, havuzda çıkmaz. Kullanım süresinin sonuna doğru geldiğinde dağılarak değil, silinerek çıkar.
Geçici Dövme Acıtır Mı? Seçilen dövme şeklinin derinin içine sabitlenmesi için mikropigmentasyon uygulamasına başvurulduğunu daha önce de belirtmiştik. Bu anlamda doğal pigmentler, mikro ölçekte iğneler yardımıyla deri yüzeyinin hemen altına yerleştirildiğinden çok büyük bir acı yaşanmayacağını savunabiliriz.
Din İşleri Yüksek Kurulu'nun fetvasında şu ifadelere yer verildi: "Dövme yani vücuda iğneler batırarak deri altına boya zerk etmek sureti ile deri üzerinde çeşitli şekiller oluşturmak dinimizce yasaklanmıştır.
“DÖVME YAPTIRANA ALLAH RAHMET ETMEZ”
Peygamberin, insanın doğal yapısında değişiklikler yapılmasını hoş görmediğini, dövmeyi yapan ve yaptırana da Allah'ın rahmet etmeyeceğini bildirdiğini ifade ederek, İslamiyet'in her konuda doğallığı tavsiye ettiğini, dövmeyi de hoş karşılamadığını kaydetti.
En güzel şekilde yaratılan insanın tabii görüntüsünde değişiklikler yapılmasını hoş karşılamayan Hz. Peygamber, bu türden çeşitli uygulamalar yanında dövmeyi de yasakladı; dövme yapan ve yaptıran kadınlara Allah'ın lânet ettiğini bildirdi (bk. Buhârî, “Libâs”, 87; Müslim, “Libâs”, 119-120).
Daha önce yapılmış olup deri üzerinde tabaka oluşturmuş ve çıkarılması da mümkün olmayan dövmeler ise artık deri hükmünü almış olur. Dolayısıyla bu durumda kılınan namaz geçerlidir. Abdest ve gusle engel olmayan türden olan dövmeler, dikkat çekici resim vb. içeriyorsa bunların namaz kılarken kapatılması uygun olur.
Kullanılan jel, limon ya da herhangi bir ürün dövme boyasının olduğu cildimizin orta tabakasına ulaşamaz bu yüzden dövmeyi silemez.
Kimlerin Dövme Yaptırması Sakıncalıdır? Bazı deri hastalıkları derinin travmaya maruz kalan bölgelerinde yayılma eğilimindedir. Sedef, liken planus, Darier hastalığı, piyoderma gangrenosum, vitiligo gibi. Bu hastalarında dövme işleminden uzak durması gerekir.
Profesyonel stüdyolarda, yasalar gereği dövme sadece 18 yaş ve üzeri kişilere yapılmaktadır. Yanında ailelerinin bulunması durumunda dövme yapılabilir. Ancak tavsiyemiz, 21 yaşından sonra dövme yaptırmanızdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri