Nükleer Enerji Mühendisliği Bölümü 2023 taban puanı 407,85380'dir. Nükleer Enerji Mühendisliği Bölümü 2023 başarı sıralaması 92142'dir.
Eğitim süresi 4 yıldır. 4 yıl içerisinde alana dair bilgiler en detaylı şekilde öğrencilere öğretilir.
6 yıl Tıp Fakültesi sonrası TUS sınavı ile hak kazanılan 4 yıllık asistanlık eğitimi sonrasında 'Nükleer Tıp Uzmanlığı' alınır.
Üniversitelerin nükleer enerji mühendisliği bölümünden mezun olan kişiler nükleer enerji santrallerinden birinde rahat bir şekilde çalışabilirler. Özellikle üretim, tasarım, proje ve yöneticilik gibi alanlarda çalışan nükleer enerji mühendisleri kalite kontrolü ve malzeme tedariki gibi alanlarda da çalışabilirler.
Hacettepe Üniversitesi. Nükleer Enerji Mühendisliği Bölümü MÜDEK Tarafından Akredite Edilmiştir.
İlgili 40 soru bulundu
Bu bölümde öğrenciler, nükleer fizik, radyasyon, termohidrolik, malzeme bilimi ve mühendislik prensipleri gibi konuları öğrenirler.Nükleer Enerji Mühendisleri, nükleer santraller, nükleer yakıt döngüsü, nükleer tıp, nükleer araştırmalar ve nükleer silahlar gibi alanlarda çalışabilirler.
Nükleer enerji mühendisi olabilmeniz için aynı isimle açılan mühendislik bölümünden mezun olmanız gerekir. Ülkemizde sadece birkaç üniversitede Nükleer Enerji Mühendisliği bölümü bulunur. Eğitimler ise lisans düzeyinde verilir.
Nükleer Tıp Teknikleri bölümü, 2 yıllık bir bölümdür.
Nükleer Enerji Mühendisliği Bölümü için Hacettepe Üniversitesi taban puanı 407,85380, başarı sıralaması 92142'dir.
Nükleer Tıp Teknikleri bölümü 2 yıllık bir ön lisans programıdır. TYT yerleştirme puanıyla öğrenci kabul etmektedir.
Nükleer Enerji Mühendisliği bölümü, 4 yıllık bir bölümdür.
Nükleer enerji mühendisliği mesleğini yapanlar nükleer reaktörlerin güvenlik sistemlerini oluşturur, işletir ve geliştirir. Nükleer santrallerde üretilen enerjinin ekonomik ve özellikle güvenilir bir hale gelmesi konusunda çalışırlar. İlgili konu hakkında ihtiyaç duyulan malzeme ve maddelerin özelliklerini belirlerler.
Nükleer enerji mühendisi olmak için AYT'de sayısal puan türüne ait Nükleer Enerji Mühendisliği taban puanı 407,85380 olarak belirlenmiştir.
İdari olarak Mersin ilinin Gülnar ilçesine bağlı, en yakın yerleşim merkezi Büyükeceli beldesi olan sahada inşa edilmektedir. 27 Nisan 2023'te yakıt çubukları getirilmiş ve yapı nükleer tesis olarak anılmaya başlanmıştır. İlk reaktördeki elektriğin 2024 dolaylarında üretilmesi beklenmektedir.
Nükleer enerji mühendisliği, nükleer fizik ve radyasyonun madde ile etkileşimi ilkelerine dayalı olarak atomun çekirdeği üzerine pratik uygulamalar yapan bir bilim dalıdır.
Nükleer radyasyon işlemleri bilimi ve uygulamasıyla ilgilenen nükleer fizik mühendisi, nükleer enerjinin serbest bırakılması, kontrolü, kullanımı ve araştırılmasından sorumludur. Endüstri, tıp ve ulusal güvenlik alanındaki uygulamalar için radyasyon ve radyoaktif maddelerin üretimi ve kullanımı işlemlerinde görev alır.
Enerji Sistemleri Mühendisliği, üniversitelerde Mühendislik Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Her mühendislik dalında olduğu gibi bu bölüm de yalnızca Sayısal puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir.
1977 yılında kurulan bölümümüz önce yalnızca lisans-üstü program yürütmüş, 1982 yılında lisans düzeyinde de eğitim/öğretim vermeye başlamıştır. Türkiye'de Nükleer Enerji Mühendisliği alanında açılan ilk lisans programıdır.
Örneğin, nükleer santrallerde işletme mühendisi, radyasyon koruma uzmanı, nükleer materyal taşıma ve depolama uzmanı, radyoaktif atık yönetimi uzmanı, nükleer yakıt tasarım mühendisi gibi pozisyonlar mevcuttur. Mezunlar, nükleer santraller, araştırma laboratuvarları ve diğer nükleer tesislerde çalışabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri