NYA kablo çeşitleri kapalı alanlarda ve kuru alanlarda kullanılan bir kablodur. Genel olarak tek damarlı iletken çeşitleri için tercih edilmektedirler. Sıcaklık olarak dayanabileceği değerleri içerisinde 300 V, 450 V, 500 V ve 750 V değerlerini taşır.
Sonuç olarak, NYY kablo ve NYA kablo, farklı kullanım alanlarına sahip olan iki elektrik kablosudur. NYY kabloları orta gerilim uygulamalarında, NYA kabloları ise düşük gerilim uygulamalarında tercih edilir. Her iki kablo türü de güvenilir bir enerji iletimi sağlar ve elektrik tesisatlarında önemli bir role sahiptir.
japonca "miyav" demek, ayrica tibet dilinde "balık" anlamına geliyor. kedilerin miyavlarken aslında ne istediğine açıklayıcı cevap veren bir kelime. bir tepki sesi. özellikle kendinizle fazlaca kaldığınız zamanlarda içinizden size bu şekilde seslenildiğini duyabilirsiniz.
Her iki kablo için de ortam sıcaklığı belirleyici unsurlar arasında yer alır. 25 derece boru içinde kullanılan 1.5 mm NYA kablonun ortamı toprak olduğunda, 20 derece olarak öngörülür. Havada ise 24 ve 25 amper değerleri, 1.5 mm NYA kablo için oldukça işlevseldir.
2,5 NYA KABLO FİYATI
Sıva altı elektrik tesisatı döşemelerinde kullanılan tek damarlı kablolardır. Yaşam alanlarında, iş yerlerinde, binalarda kullanılan 2.5 mm nya elektrik tesisat kablosu, genel olarak prizlere panolardan elektrik getirmek için kullanılır.
İlgili 35 soru bulundu
Kullanım Alanları
Bina içi elektrik tesisatları ve aydınlatma sistemleri. Genellikle evlerde ve ofislerde 2,5 mm nya kablo priz tesisatların da 1,5 mm nya kablo aydınlatma sistemleri için kullanılır.
2.5 Nya kablo, elektrik tesisatlarında kullanılan belirli bir akım taşıma kapasitesine sahip bir kablo türüdür. Genellikle orta ve büyük ölçekli yapı projelerinde tercih edilir. 2.5 Nya kablo hangi akımı taşır? 2.5 Nya kablo, genellikle 16 amper akım taşıma kapasitesine sahiptir.
Alçak gerilim grubundaki 3x2,5 nyy kablolar maksimum 70 derece çalışma sıcaklığına ulaşabilir. NYY kabloların üzerinde yalıtkan bir madde bulunmaktadır ve bu sayede elektrik akımlarının iletilmesi için kullanılmaktadır. Genellikle yer altında kullanılan nyy kablolar halk arasında yer altı kablosu olarak da bilinir.
Nya kablolar kapalı ve kuru alanlarda, sabit tesislerde, dağıtım panolarında ve tesisatlarda boru içlerinde kullanılır. İç tesisatlarda genellikle 2.5 mm ve 1.5 mm nya kablolar kullanılır.
Elektrik akımını iletmek amacıyla kullanılan 2.5 nya kablo kullanımı her geçen gün artış gösteriyor. Elektrik ve telefonun icadıyla birlikte kullanımına başlanan bu kablolar tüm binalarda, cihaz bağlantılarında ve çeşitli ev aletlerinde yer almaktadır.
NYA Kabloların Başlıca Özellikleri
PVC kaplı olarak üretilir, farklı uygulamalara uygun olarak kablo üzerine ek izolasyon eklenebilir. Duvar içi, tesisat içi, sıva üstü, sıva altı uygulamalar için uygundur. Güvenilir, stabil, verimli iletişim altyapılarının kurulmasına yardımcı olur.
NYA kablo çeşitleri kapalı alanlarda ve kuru alanlarda kullanılan bir kablodur. Genel olarak tek damarlı iletken çeşitleri için tercih edilmektedirler. Sıcaklık olarak dayanabileceği değerleri içerisinde 300 V, 450 V, 500 V ve 750 V değerlerini taşır.
NYA kablolar nem oranının düşük olduğu iç tesisatlarda kullanılabilen PVC kaplı ve tek damarlı iletken bakır kablolardır. Normal ve hafif işletme koşullarında kullanıma uygun yapısal özelliklere sahip olduklarından sıva ve sıva altında da kullanılabilirler.
Nym kablolar yüksek voltajlı kullanım alanlarında, rutubetli ve nemli alanlarda kullanılabilen kablolardır. Bir ya da birden fazla telli, bakır iletkenli olan Nym kablolar, bir ya da birden fazla PVC bazlı özel termoplastik yalıtkanlı kablolar olma özelliğini taşırlar.
NYM kabloların TTR kablolara göre fiyatının nispeten daha yüksek olduğu söylenebilir. Antigron ve TTR kablo arasındaki fark, kullanım alanlarındaki ve fiyatlarındaki farklardan kaynaklanır.
Alçak gerilim kablo çeşitlerinden biri olan NYY kablo, bir ya da çok telli bakır iletken, PVC izole, PVC dolgu ve PVC dış kılıftan meydana gelen bir yapıya sahiptir.
Ev elektrik tesisatında genellikle PVC (polivinil klorür) izolasyonlu kablolardan kullanılır. Bu kablolara genellikle NYM kablosu denir. NYM kablosu, evlerde kullanılan elektrik enerjisinin iletimi için uygun bir seçenektir.
TTR kablo, dışı PVC ile kaplanmış olan ve içinde birbirine sarılmış birden fazla tel demet olan elektrik iletim kablolarına verilen addır. Bu kablolar bakır ve alüminyum ancak çoğunlukla bakır iletkenlerinden imal edilen bir kablo türüdür.
Priz sortisinde standart kablo kesiti olarak 2.5 mm2 NYA (tek damarlı) kablo kullanılmaktadır. Sorti hatlarında TSE (Türk Standartları Enstitüsü) ve CE (Avrupa Birliği)'ye göre faz, siyah; nötr, mavi; toprak, sarı-yeşil renkte 2.5 mm2 NYA kabloyla çekilmelidir.
NYY kablolar enerji kablosu olarak toprağın altında, hariçte ve dahilde, tatlı suda, kablo kanallarında, yer altında, enerji santrallerinde, şalt tesislerinde, enerji tesislerinde ve özel olarak imal edildikleri takdirde tuzlu suda kullanılabilmektedirler.
Hes 4x6 NYY-YVV Yer Altı Kumanda Kablosu
NYY Antigron Kablo Nerelerde Kullanılır ? Güç merkezlerinde, şalt ve endüstri tesislerinde, yerel enerji dağıtımında güç kablosu olarak mekanik hasar riskinin olmadığı yerlerde hariçte, dahilde, toprak altında veya kablo kanallarında kullanılır.
Bu kablo genellikle yapılara, şehir elektrik şebekesinden enerji aktarmak için kullanılmaktadır. Örneğin sokak direklerinden evlere ya da işyerlerine çekilen elektrik kablosu bu üründür. Trifaze elektrik yükü taşır. 3 faz bir nötr kablodan oluşur. 4 adet 6lık Nya kablo üzerinde ekstra koruma kılıfı bulunmaktadır.
1,5 mm2 NYA kablodan geçecek maksimum akım ( kablo çok uzun olmamak kaydıyla ) 16 amper, 2,5 mm2 kablodan 21 amper akım geçebilir.
Ürün detaylarıÜrün detayları
Ağırlık (100 Metre) ................. 3,25 Kg.
Kablolar; tek damarlı ve çok damarlı kablolar olarak ikiye ayrılmaktadır. Elektrik enerjisini veya elektriksel işaretleri iletmekte kullanılan bir veya birden çok telden meydana gelen, yalıtılmış veya yalıtılmamış tel veya tel demetidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri