Doğal yapıdan oluşan obsidyen taşı yanardağdan çıkan lavın soğuması ile oluşan taş çeşitlerinden biridir. Ağrı kesici özelliği bulunan obsidyen taşı ayna taşı olarak da geçmektedir. Kişinin enerjisini dengelemesine ve kişiler arasındaki iletişim kuvvetlendirmeye yardımcı olur.
İçeri��indeki silis minerali, ciltteki ölü hücrelerin atılmasına yardımcı olur. Ayrıca, obsidyen taşı, ciltteki gözenekleri temizler ve siyah noktaların giderilmesine yardımcı olur. Dekorasyon alanında, obsidyen taşı, evlerde veya ofislerde kullanılarak pozitif bir enerji yaratılmasına yardımcı olabilir.
Obsidyen Taşının Burçlarla İlgisi
İkizler, yay, akrep, başak, oğlak, kova burçlarının tercih etmesi gereken obsidyen taşı dilenirse bileklik olarak, dilenirse kolye olarak kullanılmaktadır. İçerisinde silisyum dioksit bulunan obsidyen taşında hem demir hem su bileşenleri de yer almaktadır.
Obsidiyen doğal olarak siyah renklidir ve camsı bir dokuya ve camsı bir parlaklığa sahiptir. Gökkuşağı, kar tanesi, altın ve maun dahil olmak üzere birçok Obsidiyen tonu vardır. Obsidiyen sert ve kırılgandır. Obsidyenin anlamı güvenlik ve topraklamadır.
Obsidyen taşı aynı zamanda volkan camı olarak da bilinir. Obsidyen taşı kişilerin duygusal değişikliklerinin daha kolay kontrol edilmesini sağlar. Terapi kuvveti çok yüksek olan bu taş ruhsal sorunların yanı sıra karaciğer ve kas hastalıkları gibi sorunlarda da kullanılır.
İlgili 18 soru bulundu
Oğlak Burcu (22 Aralık – 21 Ocak):
Çalışkan ve detaylara önem veren insanların burcu Oğlak'ın doğal taşları şöyledir: “Akik,Aragonit, Dumanlı Kuvars, Dumortirerit, İnci, Galen, Kaplan gözü, Jasper, Malakit, Kunzit, Oltu, Obsidyen, Turmalin, Oniks.”
Akrep Burcu
Akrep burçlarına obsidyen ve lal taşları uğurlu geliyor.
Ametist taşı , Sitrin, tamburlanmış Akik, Aytaşı, Kaplan Gözü, Obsidyen, Aventurin, Dumanlı – Kristal – Pembe – Gül – Rutil kuvars taşlarının suyla temasında herhangi bir sorun ortaya çıkmayacaktır.
Yüksek Viskozite, mineral kristallerinin çekirdeklenmesini engelleyen lav boyunca atomik difüzyonu önler. Hızlı soğutma ile birlikte, bu lavdan doğal bir camın oluşmasına neden olur. Obsidiyen sert, kırılgan ve şekilsizdir; bu nedenle keskin kenarlarla kırılır.
Aynı zamanda taşın üzerinde kar gibi beyaz lekeler bulunur. Bu lekeler obsidyen taşını ayıran en önemli özellikler arasındadır. Bu şekilde obsidyen taşını anlamak mümkün. Aynı zamanda kırmak üzerinden de iç kısmı ile dış kısmının aynı renk olması eşliğinde anlaşılabilir.
Obsidyen taşını su altında beş dakika kadar yıkayarak yapabilir ve 1 gün güneşte bekleterek de arındırabilirsiniz. Obsidyen taşından yapılmış takıların temizliğinde ise sirkeli suyla ıslatılan bir bez aracılığıyla 5 dakika silerek ardından da kurulayarak işleminizi tamamlayabilirsiniz.
Obsidyen Taşı Hangi Çakra ile Uyumludur? 1.Kök Çakra bu taş ile ilişkilendirilmiştir. Sözünü ettiğimiz bu çakra, yedi çakranın ilkidir ve içlerinde en yoğun enerjiye sahip olandır.
Bir taş sakinleştirici, diğer taş ise enerji verici. Bu noktada bu iki doğal taş birlikte kullanılmamalıdır. Örnek vermek gerekirse sakral çakra taşları ile boğaz çakra taşları gibi. Bu kombinasyonlar birleştiğinde doğal taşların amacı bozulur ve tam verin alınmaz.
İşte merak edilen obsidyen taşının faydaları: Aurayı temizler ve kapanmış çakraları açmaya yardımcı olur.Şok yaşanması durumunda olumsuzlukları ortadan kaldırır. Hızlı adapte olunmasını sağlar.Nazara karşı koruma sağlar.Kişilerin önsezisini güçlendirir.Soğumuş lavlardan meydana gelir.Yüzeyi serttir.
Yaz tatilinizde boynunuzdan çıkarmadığınız doğal taşınız veya taşlarınız, Ametist, Obsidiyen veya Kuvars ise deniz suyu ile temas etmesinde herhangi bir sakınca yoktur.
Obsidyen taşı Türkiye'de çıkarıldığı gibi aynı zamanda dünyanın farklı ülkelerinde de çıkarılan bir taştır. Nemrut Dağı'nın Tatvan bölgesinde yeşil renk, Rize-ikizdere bölgesinde ise kırmızı renkli obsidyen taşı çıkarılmaktadır. Aynı zamanda Ağrı dağı ve Pasinler bölgesinde de yaygın çıkarılır.
Minecraft Evi - Bunları Biliyormuydunuz? -Bir opsidiyen(obsidian) elle 4 dakika 10 saniyede kırılır. | Facebook.
Doğal taşı akan suyun altına tutarak temizleyebilirsiniz. Bununla beraber tuzlu su veya deniz suyuna batırarak da temizleme şansınız vardır. Hatta su içerisinde bekletirseniz, daha etkili bir şekilde temizlemiş olursunuz. 12 ila 24 saat bekletmeniz yeterli olacaktır.
Obsiyen taşı temizliği
Taşınızı aldığınızda kullanım öncesinde ve aralıklı olarak temizlemeniz önerilir. Akan su, deniz suyu ya da tuzlu suda 10 dk. Bekleterek veya toprağa 24 saat gömerek temizlenebilir.
Masajda kullanılan obsidyen taşının içerisindeki minerallerin ise cilde iyi geldiği bilinmektedir. Volkan taşı olarak adlandırılan siyah obsidyen taşı ile yüze masaj uygulamak, cilt üzerinde topraklanma sağlamanıza yardımcı olur ve negatiflikleri alır.
Doğal taş ile duşa girilmesi, yapılarını bozmaz ve etkisini kaybettirmez. Duşa girilen doğal taşın suyla teması ne kadar artarsa enerjisi de o kadar artacaktır.
Birkaç örnek vermek gerekirse; malakit, selenit, halit, kalsit, hematit, lepidolit ve angelit gibi yumuşak, gözenekli veya eser metaller içeren taşlar su ve tuzlu su ile temizlemeye uygun değildir.
Doğum taşı, doğduğunuz aya karşılık gelen ve tabiatın kusursuzluğun bir parçası olan değerli taşlara verilen isimdir. Her bir doğum taşı, belli bir ayla özdeşleşmiştir. Doğum günlerinde ya da özel günlerde sevdiklerinize unutulmaz bir armağan olarak doğum taşlarıyla tasarlanmış seçkin mücevherleri verebilirsiniz.
Obsidyen moho sertlik cetvelinde sertliği 5 ile 6 arasında olan bir süstaşıdır. Dolayısıyla, aşınmaya ve dış etkilere karşı fi- ziksel ve kimyasal olarak oldukça dayanıklıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri