Dünyada bile bunların örneğini gördüğümüze göre, ahirette en ileri derecede olabilir. Ancak hesabın ve cennette konuşulacak dilin Arapça olduğu bildirilmiştir. Konuşmanın Arapça olması, ruhun anlamasına engel olmaz.
Peygamberimiz bir hadislerinde, kendisinin Arap milleti içinden çıktığını, Kur'ân'ın Arap diliyle nâzil olduğunu ifade ederken, "Cennet ehlinin konuştukları dil Arapçadır" (Feyzü'l-Kadir, Hadis no:225 ) diyor. Arapça, belâgat, edebiyat, fesahat ve zenginlik bakımından dünya dillerinin en güzelidir.
4.Arapça Cennet Dilidir
Buna göre başta hadis literatürü olmak üzere rivayet kültürümüzde yer alan değerlendirmeler, dini düşüncenin ve toplumsal yapının oluşmasında önemli rol oynadığı bilinen bir husustur.
Bu durumda, cennet dilinin Arapça olacağıyla ilgili rivayetleri, "Cennet ehli Arapça ile de konuşacak." şeklinde anlamak mümkündür. Bu dünyada beden dilimiz dünyanın bütün tadlarını fark edip anladığı gibi, kabir aleminde ve cennet hayatında da kalp dilimiz bütün dilleri anlayacaktır inşallah.
Nitekim Peygamberimizin Arap olduğu, Kur'ân-ı Kerim Arapça olarak indirildiği, Cennette de Arapça dilinin konuşulma imkanı aklen sabittir. Dolayısıyla söz konusu rivayetin zahiri durumla çelişen bir yanı yoktur. Arapça, belagat, edebiyat, fesahat ve zenginlik bakımından zengin bir dildir.
İlgili 41 soru bulundu
Çünkü cennette sebepler yok, yoklar yoktur, kudret var.
Dünyada konuştuğu dilini orada da anlayacak ve konuşabilecek. Sebepler dünyasında birçok dili bir arada konuşabilen bir insan, kudret yeri olan cennette neden istediği dili konuşmasın veya konuşamasın.
Ahirette imandan sonra ilk sorulacak soru “Namaz”dan gelecek.
- Cennetin güzelliklerinden, nimetlerinden, Allah'ın lütuflarından, dünyanın hatıralarından, hulasa bizi sıkmayan, hoşumuza giden her şeyden konuşacağız. - Kelimeler kullanarak şimdiki ağzımız ve dilimizle konuşacağız. - Bunları istediğimiz kadar ve istediğimiz zaman yapabileceğiz. Konuşmamıza hiçbir engel yoktur.
Hadislere göre, kabirde ilk gece ölünün çeşitli aşamalara tabi tutulduğu çok önemli bir gecedir. İlk olarak Ruman adlı bir melek, amel defterini oluşturmak için kabre gelir, sonra “Nekir ve Münker” veya “Beşir ve Mübaşşir” adlı iki melek kabre gelerek ölünün inanç ve yaptıkları ameller hakkında ölüyü sorguya çekerler.
Müfessirler, cennet ehlinden erkeklerin yaşının otuz üç olacağı hususunda neredeyse görüş birliği içerisindedirler, fakat kadınların yaşı, en-Nebe Sûresi 33. âyette yapılan niteleme (kevâiŅbe etrâbâ: göğsü tomurcuklanmış kız)61 sebe- biyle tartışma konusu olmuştur.
Ölümün kardeşi sayılan uyku da, Ahiret âleminde bir anlam ifade etmeyecektir. Cennette “Onlara orada hiçbir yorgunluk dokunmaz” 3 âyetiyle de ispatladığı üzere, hiçbir yorgunluk ve acizlik olmayacağı için uykuya da ihtiyaç duyulmayacaktır.
Arapça, Kur'an-ı Kerim'in dili olması sebebiyle Müslümanlar için herhangi bir dilden çok daha fazlasını ifade eder. Hz. Peygamber'in konuştuğu ve hadisleri vasıtasıyla İslam'ı anlattığı dil de Arapçadır.
Kuşkusuz, cennette her lezzetin yanında cinsî ilişki de vardır. Kur'an'da kişilerin eşlerinden ve ayrıca hurilerden bahseden ayetler dolayısıyla bu tür ilişkiden de söz etmiş oluyor. Kur'an'da vurgulandığı üzere (30/Rûm, 21) karşı cinsler hayatlarını birleştirmekle bedenî ve ruhî tatmin bulmaktadırlar.
Evet insanlar birbirlerini tanıyacaklar; cennetlikse cennette, cehennemlikse cehennemde beraber olacaklar.
islam dinine göre cennette herkes 33 yaşında, hz.yusuf'un güzelliğinde, sürmeli ve sakalsız olur. hz. muhammed'in (sav) bu konuda bir hadis-i şerifi bu yönde yorumlanmaktadır." hz.
İbn Kayyim el-Cevziyye, s. 267-293). Hadislerde belirtildiğine göre cennet ehline ilk verilecek yemek havyar ziyafetidir (Buhârî, “Enbiyâʾ”, 1; Müslim, “Münâfiḳīn”, 30).
Değerli kardeşimiz, Kuşkusuz, cennette her lezzetin yanında cinsî ilişki de vardır. Kur'an'da kişilerin eşlerinden ve ayrıca hurilerden bahseden ayetler, dolayısıyla bu tür ilişkiden de söz etmiş oluyor.
Ehl-i sünnete göre, ahirette Allah'ın Müslümanlar tarafından görülmesi aklen caiz, (akli olarak mümkün) naklen (ayet ve hadis) ise vâcipdir. (gereklidir) Bu şu mânâya gelir; aklen Allah'ın âhirette görünmesi imkânsız değildir, yani nakil (âyet ve hadis) ile de Müslümanların Allah'ı âhirette göreceği belirtilmiştir.
Kur'ân-ı Kerim ve hadis-i şeriflerin beyânına göre; dünya hayatında kurulan âile hayatları, eşlerin her ikisi de -cennete liyakat kazanmaları halinde- ebediyen beraber olacak ve karı-koca münasebetleri sonsuza kadar cennette devam edecektir.
Peygamberimiz şöyle buyuruyor: "Kıyamet gününde hiçbir kul şu beş şeyden sorguya çekilmedikçe Allah'ın huzurundan ayrılamaz: Ömrünü nerede tükettiğinden, gençliğini nerede geçirdiğinden, malını nereden kazandığından, nereye harcadığından ve bildiği ile ne kadar amel ettiğinden." (Tirmizi, Kıyamet, 1).
Özet olarak, kişi de nefsanî zevk veya ümitsizlik (Batsın bu dünya gibi) aşılayan müzikler helâl olmadığı anlaşılmaktadır.
Bununla beraber, cennetteki birkaç tabloya maddeler halinde işaret edeceğiz: “Cennettekiler bu gün zevk ve eğlence içindedirler. Hem kendileri hem eşleri gölgeliklerde, tahtalarına kurulurlar.” (Yasin, 36/55-56). "Onların kalplerindeki kini söküp çıkarmışızdır.
Hadislerde huriler cennet ehli erkeklere sunulan güzel, şeffaf vücutlu kadınlar olarak tasvir edilir. Kendileriyle her ilişki sonrasında tekrar bakire olurlar. Bir erkek bunlardan bir günde istediği kadarını ziyaret eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri