Dondurucunun buzunun çözülmesi:
Buzdolabını kapatın. Dondurucunun içindeki gıda ürünlerini çıkartın, birkaç kat kağıd ile sarın ve soğuk bir yerde saklayın. Kapıyı açık bırakın, tahliye tapasını çıkartın ve suyu bir tepside toplayın. Buzu hızlıca gidermek için uygun bir kazıyıcı kullanın.
Karlanma ve buzlanmayı eritmek ve genel temizlik için:
Ürünün fişini çekip, kapısını açık bırakarak buzun erimesini bekleyin. Bir bez yardımıyla kuruladıktan sonra ürünü fişe takıp istediğiniz dereceye kadar soğutup tekrar yiyeceklerinizi koyabilirsiniz.
Donmuş gıdanın soğuk suyun içine konarak ve suyun her 30 dakikada bir değiştirilmesi ile gerçekleştirilen çözdürme yöntemidir. Buzdolabında bekletmekten daha kısa sürer. İnce bir tabaka halinde dondurulmuş et, kıyma veya tavuk ortalama 1-1,5 saat içinde çözülür. Ancak çözülen gıdanın hemen pişirilmesi gerekir.
Buzluk yani derin dondurucu kısmının uzun süre açık kalması ise içerisinde yer alan gıdaların hızla çözülmesine, erimesine ve dolayısıyla tüketilemeyecek duruma gelmesine neden olmaktadır.
İlgili 44 soru bulundu
İlk olarak, buzdolabının kapağı açık kalırsa dolabın içindeki hava ısınacağından cihaz daha fazla enerji tüketir. Dolayısıyla, buzdolabınızın enerjiyi daha verimli kullanabilmesi için kapısının uzun süre boyunca açık bırakılmaması gerekir.
Aynı zamanda buzdolabının kapağının sürekli ve uzun süre açık kalması durumunda buzdolabının bozulmasına sebep olabilir. Bu sebeple buzdolabının kapağı asla açık bırakılmamalıdır.
Dondurucu bölümünü temizlemek için: Fısfıslı bir şişe içine 1 yemek kaşığı sirke ve 1 yemek kaşığı karbonat ekliyoruz. Fısfıslı şişeyi iyice çalkalıyoruz. Ardından dondurucunun her noktasına sıkarak sünger yardımıyla siliyoruz.
Derin dondurucunuz çalışmasa da 12 saat boyunca yiyeceklerinizi donmuş olarak tutabilir. Bunun için derin dondurucunun kapağını açmamanız gerekir. Kapağı sık açarsanız ve açık bırakırsanız ortamdaki sıcak hava dondurucu içindeki havayı ısıtacak ve gıdalarınızın donuk kalma süresini kısaltacaktır.
Derin donduruculardaki buzlanmanın en temel nedeni, havadaki nemin, derin dondurucunun içinde yoğunlaşarak donmasıdır. Havadaki su buharı, derin dondurucunun kapağı açıldığında içine dolar ve önce sıvı hale döner. Ardından donarak buzlanmaya neden olur.
** Derin dondurucu için bu zaman 24-48 saattir. Ancak derin dondurucu içindeki buzlar çözülmüşse içindeki ürünleri hemen tüketmekte fayda var. ** Kesinti başlar başlamaz dolabınızda dondurma varsa onu tüketin.
Derin dondurucu su akıtıyorsa öncelikle su tahliye tıpasını kontrol etmeniz gerekir. Bu tıpa ürünün iç kısımda bulunur. Fişi çekip yiyecekleri çıkartıp ürünün içindeki buzları erittiyseniz ve bu tıpa gevşemişse dışarı su akıtır.
Derin Dondurucu Arızaları
Sigortalar ve dondurucunun bağlı olduğu fiş kontrol edilir. Derin dondurucu çalışıyor ama soğutmuyor ise kapak veya kapak filtresi yıpranmıştır. Bunun yanında gaz kaçağı da olabilir. Bu durumdaPendik Derin Dondurucu Tamir Servisi Çözüm Teknik' i çağrılmalıdır.
Derin dondurucu su akıtması halinde öncelikle su tahliye tıpasını kontrol etmeniz gerekir. Bu tıpa ürünün iç kısımda bulunur. Fişi çekip yiyecekleri çıkarıp ürünün içindeki buzları erittiyseniz ve bu tıpa gevşemişse dışarı su akıtır.
Temizlemeden önce tüm elektronik eşyalar gibi derin dondurucunun da fişini çekmelisiniz. Ardından her yerini temizleyebilmek için içerisindeki gıdaları da çıkarın. Burada dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise donmuş gıdaların çözülmesini önleyecek bir yerde saklanmasıdır.
Uzun süre kapağı kapalı olan buzdolabı, içindeki sıcaklığı sabit tutmak için olağandan daha fazla enerji harcıyor anlayacağınız. Bu durumda ne yapıyoruz? Buzdolabımızı hemen değiştirmiyor, onun yerine öncelikle mutlaka bir bakım servisini çağırıyoruz.
Dondurucuların verimli çalışabilmesi için; tıka basa olmasa da ciddi bir ölçüde dolu olması gerekir. Yarısı boş halde kullanılan dondurucular soğuk zincirini sağlıklı bir şekilde koruyamaz.
Derin dondurucuyu ilk defa çalıştırdığınızda, uzun süre kapağı kapalı kalmış ya da kapağı açık kalması durumunda , derin dondurucunuz verdiğiniz derecelere gelene kadar motor çalışmaya devam eder. Belirlediğiniz dereceye ulaştığında motor arada durarak çalışmaya devam edecektir.
Dondurucuların çalışma konumunda kar ve buz oluşması normaldir. Kapı açıldığında, nemli hava cihazın içine girmesinden bu buz oluşumuna neden olur. Dondurucunuzun doğru bir şekilde kurulması ve kullanılması, enerji tasarrufuna ve çevrenin korunmasına yardımcı olacaktır.
Derin dondurucunuzun içindeki tüm malzemeleri dışarı çıkardıktan sonra bir miktar elma sirkesi karıştırdığınız su ile silerek hem oluşan bakterilerden hem de kokudan kurtulabilirsiniz. Elma sirkesi uçucu bir madde olduğu için sonradan kendine has kokusu derin dondurucuda kalmayacaktır.
Dondurucu içerisinde saklanan yiyeceklerin düzenli ve sıkı şekilde paketlenmemesinden dolayı ürünlerin kokuları dışarı yayılıyor. Örnek vermek gerekirse, kullanıcıların haşlayarak yerleştirdikleri ürünler derin dondurucu içerisinde koku oluşmasına neden oluyor.
Bir dondurucu veya derin dondurucudaki hava soğudukça "büzüşür". Bu durum bazen kapağın açılmasını zorlaştıran bir emişe neden olabilir. Kapak hızlıca veya sert bir şekilde kapandığında içindeki hava dışarı çıkacağından kapağın normal bir şekilde açılabilmesi için vakumun serbest kalması için birkaç dakika gerekebilir.
Kapak açık kaldığı zaman cihazlar, ürünleri soğuk tutabilmek için daha çok çalışır ve böylece elektrik harcaması artar. Buzdolabına ve derin dondurucuya sıcak yiyecek koymak hem yemeğin bozulmasına hem de elektrik tüketiminin artmasına yol açabilir.
Dondurucu bölümünün -18 derecenin altına düşmemesi önemlidir. Böylece hızla bakteri üreten kırmızı ve beyaz etlerin çözülmesi engellenmiş olur. Bu derecelerin yaz ve kış aylarında değiştirilmesi gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri