Durgun hava, toz, küf sporları ve hatta giysilerinizdeki tütün dumanı gibi havadaki parçacıkları hapseder. Bu durum özellikle sıcak nemli günlerde daha da geçerlidir. Odanız eğer yeterli miktarda ve şekilde havalandırılmıyorsa, hava bu kirleticileri tutar ve ortamda kötü koku oluşmasına sebep olur.
Doğal kokular içerisinde yer alan lavanta, nane, limon, çam ve narenciye gibi notaları evin güzel kokması için tercih edebilirsiniz. Ev nasıl güzel kokar diye düşünüyorsanız aromatik kokuları yaşam alanınızın farklı yerlerine yerleştirerek ortamın havasını ferah ve hoş kokular ile doldurabilirsiniz.
Bir tencereye veya tavaya su koyup kaynatabilirsiniz. Ardından içine portakal, muz ya da elma kabuğu koyabilirsiniz. Eğer varsa evinizde lavanta gibi hoş kokan bitkiler de olabilir. Hazırladığınız bu karışımı evin içinde gezdirirseniz evinizdeki kötü kokunun gittiğini ve ferah bir koku olduğunu göreceksiniz.
Evde rutubet kokusu ile karşılaşmamanız için oda içerisinde çiçek bulundurmamanız öneriliyor. Rutubet kokusu giderici niteliği taşıyan su ve beyaz sirke karışımının da rutubetli alanda kullanılması gerekiyor. Peteklerinizin önünü açık tutarak da evde rutubet kokusuna karşı önlem alabilirsiniz.
bu kokunun nedeni gece boyunca vucudun - derinin pek cok yerinin hava almamasidir. aslinda algilanan derinin oz kokusudur. ama uyunulan yerin, odanin havadarligi ve agiz-nefes kokusu da buna etki eder. uyandiktan en fazla 5 dakika sonra ya gecer, ya da burun alisir.
İlgili 15 soru bulundu
Oda spreyleri ile gözle görülmeyen küçük parçacıklar ve kimyasallar havaya karışır. Alınan nefesle beraber bu parçacıklar akciğerlere ulaşır. Özellikle astım, bronşit ve alerji gibi rahatsızlığı olanlar için bu gazlar rahatsız edicidir. Üstelik sinir sistemini etkileyecek seviyelere ulaşması da mümkündür.
Standart çubuklu oda kokusu yaklaşık bir veya bir buçuk ay kadar kullanılmaktadır.
Hem Antiseptik Hem Temizleyici: Sirke
İçerisinde asitli bileşenler taşıyan sirke de kötü kokuları yok etmek için oldukça uygundur. Ev temizliğinde sıkça tercih edilen sirkeyi kötü kokularınızı gidermek için de kullanabilirsiniz.
Canlı veya Ölü Fareler – Gündüz gözlenen fare ağır bir istilanın belirtisi olabilir. Kötü Koku – fareler sık sık idrara çıkarlar ve idrarları amonyak kokusuna benzer güçlü bir koku yayarlar.
Evde rutubet birçok farklı nedenden kaynaklanabilir. Nemli ve sıcak ortamlar rutubete neden olur. Bu yüzden evlerimizde banyo, tuvalet gibi ıslak alanların havalandırılması çok önemlidir ayrıca evdeki su sızıntıları da rutubetin başka bir sebebidir.
Yumuşatıcımızı, karbonat ve sıcak su ile berabar sprey şişemizin içine yukarıda belirtilen ölçeklerde koyalım ve iyice çalkalayalım. Biraz soğumasını bekledikten sonra ev yapımı oda spreyimiz kullanıma hazırdır. Özelikle kumaş yüzeylerde kalıcı etkisiyle ferahlığını çok net hissedeceksiniz.
İlk olarak 1 litre su ve 2 çay kaşığı karbonatı bir tencereye alıp iyice karıştırmalısınız. Daha sonra oluşan karışımınıza istediğiniz aromada seçtiğiniz yağ veya yağlardan 15 ile 20 damla arasında eklemelisiniz. Hepsini karıştırdıktan sonra oda kokunuz hazır hale gelir.
Hanımlar evleri mis gibi kokutacak oda kokusu tarifi ile geldim 👇 3 kaşık tuz üzerine yumuşatıcı dökün 👍 Yağlı kağıdı lastikle tutturun üzerine kurdanla delin işte bu kadar ☑️ Ben banyoya koydum tercih sizin oneriection.
Çubuklu oda kokularını kullanırken çubukların uçlarını düzenli olarak ters çevirerek kokunun sürekli olarak yayılmasını sağlayabilirsiniz. Sprey oda kokuları ise doğrudan odaya püskürtülür. Tercihiniz spreyden yana ise bu ürünleri direkt olarak yüzeylere ve evcil hayvanlara püskürtmekten kaçınmanız önemlidir.
Kaşar peyniri, çikolata, et, tahıl, hububat, farelerin en sevdikleri yiyecekler listesinde başı çekse de aç kalan bir fare, mobilyalar, kablolar, kıyafetler, ev hayvanları ve hatta insanların parmak, kulak, burun, dudak gibi bölgelerini de kemirebilirler.
Vücut şekli nedeniyle, fareler muhtemel görünenden çok daha küçük deliklerden evlere girebilirler. Fareler ayrıca evlere pencere veya tavanlardaki boşluklardan ve kanalizasyon hatlarından girebilirler. Drenaj boruları uygun şekilde kapatılmazsa, fareler evlere lavabo veya küvet drenajları yoluyla girebilir.
Farelerin en sevdiği besinler arasında kaşar peyniri ve çikolata ilk sırada yer alır. Ancak tahıllar, sebzeler ve etler de onlar için vazgeçilmezdir. Kokusunu beğenmedikleri yiyecekleri çok aç değillerse yemek istemezler. Bu nedenle peynir türleri yağlı ve kokulu olduğu için onlara daha cazip gelir.
Kötü kokuları karbonatla yok edin
Aslında bu soruna bir kase karbonatla çözüm getirebilirsiniz. Karbonat kokusu evin her köşesine yayılmış istenmeyen kokuları kolayca yok eder. Bu yöntem özellikle kilerde ve küçük mutfaklarda işe yarıyor.
Sirke ayak kokusu için çözüm olabilir
Sirkeli su karışımı hazırlamak için elma sirkesi kullanılabilir. Karışımı hazırlamak için bir leğen içerisine 2 litre kadar ılık su doldurup üzerine 2 su bardağı sirke ilave edilebilir.
Mutfak lavabosunda yıkanan sebze ve meyvelerin yıkanma suyu, lavaboya dökülen artık yiyecek ve içecekler, zamanla lavabonun içerisinde birikerek kötü bir koku oluşturabilir. Mutfak lavabo kokusu neden olur sorusuna verilebilecek yanıtlar arasında bu gibi durumlar yer alır.
Kullanım Şekli: Boş seramik potu refill yedek oda kokusunun tamamı ile doldurun. Oda parfümünü seramik pota dikkatlice dökün ve ahşap ürünlerle temas etmemesine dikkat edin. Özel rattan kalın çubuğu seramik potun içine yerleştirin. Çubuğun kokuyu emmesi ve tüm ortama yayılması için 24-36 saat süre verin.
Bu maddeler cilt tahrişini tetikleyebilir. Bu nedenle sağlık uzmanları oda spreylerini doğrudan cildinize sürmenizi önermez. Bunun yerine, en iyi uygulama, onu giysinizin üzerine hafifçe vurmaktır. Ayrıca oda kokularının havaya sıkılması da en doğru davranıştır.
Cam şişenin içine 4 damla tarçın yağı, 1 damla okaliptüs yağı koyun. Bu karışıma misket limonundan 2 damla ilave edin. Son adım olarak bambu çubuklarını yerleştirdikten sonra şişeyi odanın en güzel köşesine yerleştirin. Bu ferahlatıcı koku bambu çubukları aracılığıyla tüm odaya yayılacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri