Havlular, kullanım konusunda uzun süre banyoda beklediğinde hem el ve yüzün ıslaklığını çekerek hem de banyo ve tuvalet gibi ortamların yüksek nem oranı ile sürekli olarak bakteri üremeye hazır halde bulunuyor.
Geniş bir leğene sıcak suyu doldurup içerisine sirke ve karbonat ekleyin. Havluları içine atın ve bir çubuk yardımıyla karıştırın. Sonra bu suda ortalama 20 dakika bekletin. Sonra geleneksel olarak her zamanki gibi makinede yıkayın.
Havlu Neden Kokar? Havlular bir süre ıslak kaldıklarında ekşi ve ağır bir koku alırlar. Bir başka havlu kokusu kaynağı ise havlu içerisinde deterjan ve yumuşatıcı birikiminden kaynaklanmaktadır.
Kötü kokan çamaşırlarınızın üzerine biraz karbonat serpin. 20 dakika kadar bekleyin. Daha sonra fırçalayarak karbonatı yedirin ve giysiyi temizleyin. Ayrıca gardırobunuza karbonat koyarak nemi emmesini, böylece rutubete sebebiyet vermemesini sağlayabilirsiniz.
Karbonat, halıda hapsolan kokuları etkisiz hâle getirmeye yarar. Karbonatı ince bir tabaka hâlinde kullanmalısın, o yüzden temizlemeyi planladığın her bir oda için büyük bir kutu karbonat al. Eğer topaklanırsa elinle iyice yay. Daha iyi sonuçlar için karbonata boraks ekleyebilirsin.
İlgili 41 soru bulundu
Bir sprey şişesine beyaz sirke ve ılık su koyun. Bu karışımı duvarlara püskürtün ve silin. Karışım, hem duvarları temizler hem de kötü kokuları giderir. Leş kokusu nasıl giderilir: Bunun yanı sıra lavaboya kahve telvesi ve sonrasında kaynar su dökebilirsiniz.
Islak halının küflenme ve rutubet yapmasının en büyük sebebi ise yıkandıktan sonra düzgün bir şekilde kurumamasıdır. Bunun sonucunda halı nemli kalır, küflenme ve rutubet yapar. Buda kötü kokuya yol açar.
Gider borusu tıkanıklığının neden olduğu tuvalet kokularını evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla giderebilirsiniz. En sık kullanılan temizleme yöntemlerinden birini beyaz sirke ve su karışımı oluşturuyor. Bu karışımı tuvaletinize döktükten sonra kokunun büyük ölçüde azaldığını fark edeceksiniz.
KABARTMA TOZU Kabartma tozu ve limon suyu karıştırılarak yapılan bu kür, hem bakteri hem de koku oluşumunun önüne geçer. Banyo yapmadan önce, limon suyu ve kabartma tozu karıştırılarak hamurlaştırın. Bu hamurlaşmış karışımı koltuk altlarına uygulayın. Yaklaşık 10 dakika bekleyin.
Bornoz ve vücut havlularını 3-4 kullanımdan sonra, el ve yüz havlularını ise mümkünse her gün ya da 2 günde bir yıkamalısınız.
Çamaşır makinenizi fazla doldurmayın. Havluları diğer çamaşırlardan ayrı yıkayın. Doğru sıcaklıkta yıkayın. İdeal sıcaklık 30-40 derecedir, özellikle koyu renklerde bunu aşmayın.
Amonyak ve sirke
Beyaz sirke de havluları dezenfekte eder ve yumuşak, ferah kokulu hale getirir. Sirkeyi çamaşır deterjanı bölümüne koyun ve sonra amonyağı ekleyin. Bu ürünleri kullanırken eldiven giyerek ve maske takarak kendinizi koruyun. Makineyi tam devir yıkamaya getirin.
Bir kova sıcak suya bir bardak karbonatı ekleyin. Koku olan havluları, bu su dolu kovaya koyun ve yaklaşık 20 dakika bekleyin. Eğer havlularınızda lekeler mevcutsa, direkt üzerine karbonat dökerek çitileyebilirsiniz.
Bundan dolayı 30 ya da 40 derecede, hassas program seçmeniz önerilir. Bol su ile temizlenenler deformasyona uğramaz ve uzun süre kullanılabilir. Yüksek sıcaklıkta yıkanan havlular ise çabuk sertleşir ve yapısı bozulur. Böyle durumlarda bu ürünleri kullanmanız sakıncalı olabilir.
Öncelikle duştan çıktıktan sonra kurulandığınız havlu ya da bornozu asarak kurutun. Havluyu doğruca banyo kapısının arkasına asmak hızlıca mikroplarla temas etmesine sebep olur. Bir havluyu kullandıktan üç gün sonra mutlaka yıkamanız gerekiyor.
Doğal kokular içerisinde yer alan lavanta, nane, limon, çam ve narenciye gibi notaları evin güzel kokması için tercih edebilirsiniz. Ev nasıl güzel kokar diye düşünüyorsanız aromatik kokuları yaşam alanınızın farklı yerlerine yerleştirerek ortamın havasını ferah ve hoş kokular ile doldurabilirsiniz.
Bazı bakteriler bağırsaklarda ve sindirim sisteminde enfeksiyona neden olabilir. Bu, normalden daha yüksek bir gaz hacmine ve kuvvetli kokuya sebep olur. Sindirim sistemi enfeksiyonu olan kişilerde, sıklıkla karın ağrısı ve ishal görülür. Bakteriyel bir enfeksiyonunuz olup olmadığını anlamak için doktorunuza görünün.
Borularda birikip kalmış yiyecek kalıntıları, atık yağlar, lavabo sifonunun düz olması ya da çok kullanılmayan lavabo sifonundaki su birikintisinin zaman içinde koku yapması gibi nedenler, bu kokuların oluşmasının en yaygın sebeplerinden.
Vajinal koku ile başa çıkmanın en iyi yollarından birisi bol su içmektir. Su içilmesi genel vücut sağlığı açısından yararlı olduğu bilinen bir gerçektir. Günlük olarak ortalama sekiz ile on bardak arasında su içiniz. Bu sayede, vücudunuz etkili bir şekilde kötü toksinler ve zararlı bakterilerden kurtulur.
Elma ve havuç; içerdikleri gıda lifi sayesinde tükürüğü temizler, aynı zamanda hoş tatları sayesinde nefesimizi ferahlatır. Ağız kokusunu gidermede oldukça etkili bir meyve olan elma ve havuçtan günde birer adet yiyerek, ağızda kötü koku yapan bakterileri giderip, diş etlerini sağlığına kavuşturmuş olursunuz.
Göğüsün alt kısmı da kaburga kısmına temas eder. Bu sebeple özellikle yaz aylarında göğüs arası ve altlarında terleme ve kötü koku oluşur. Kimi zaman sivilcelenme, kaşıntı, kızarıklık da meydana gelir. Hava almayan göğüs bölgesi temiz ve kuru tutulmaz ise zamanla mantar türemeye başlar.
*Havuz sistemi veya kuyu suyu ile yıkanan halıların. uzun vadede iplik yapısı bozulması sebebi ile olur.
Deterjan Seçimine Dikkat Edin
Halının tüylerine, boyasına ve dokusuna zarar vermemek için mutlaka saf sabun ya da Arap sabunu tercih etmekte fayda vardır.
Bu sorunları yaşamamak için, Halı yıkarken havanın çok sıcak olması gerekir, ne kadar hızlı kurursa, sararma olmaz sabah erkenden yıkayıp, iyice süzdürmek püf noktası, eğer halı yıkama makinesi varsa yıkadıktan sonra suyunu iyice çektirip kurutabilirseniz sararma sorunu olmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri