Oda termostatı, ortam sıcaklığını kullanıcının ayarladığı derecede sabit tutmak için kombiyi ortamın ihtiyacı kadar optimum sürede çalıştıran, bu sayede konforun yanı sıra hem doğalgaz hem de elektrik tasarrufu sağlayan bir cihazdır.
Kombiler, çalışma prensibi olarak ayarladığınız dereceyi peteklerdeki suyun sıcaklığına göre dengeler. Bu da oda sıcaklığı veya ortam sıcaklığıyla bağlantısızdır. İşte bu ve benzeri durumların önüne geçmek adına oda termostatı kullanmanız en sağlıklı sonucu almanızı sağlar.
Kombiyle birlikte oda termostatı kullanılmazsa ne olur? Eğer oda termostatı kullanılmaz kombi, kalorifer peteği sıcaklığına göre çalışma gerçekleştirir. Oda sıcaklığı ön planda değil. Bu yüzden verimli ısınma sağlanamaz.
Özet olarak, oda termostatı; kombinizin olmazsa olmaz ayrılmaz bir parçası olup, sadece yakıt tasarrufu sağlamakla kalmaz, yaşadığınız ortamdaki sıcaklık dalgalanmalarına engel olarak daha konforlu ve ekonomik ısınmanızı sağlar.
Oda Termostatı Kullanımı
konulmalıdır. Oda termostatı yanına bir termometre konularak oda termostatının doğru ayarda çalışıp çalışmadığı da kontrol edilebilir. Oda termostatı dünya standartlarına göre kış şartlarındaki ideal sıcaklık olan 22 ⁰C'ye ayarlanmalıdır.
İlgili 36 soru bulundu
Doğalgaz ve elektrik faturalarında tasarruf sağlayan akıllı oda termostatları enerji tüketimini kontrol altında tutarak faturadaki tutarı düşürüyor.
Oda termostatı bulunmayan kombiler, tesisat suyu sıcaklığına göre çalışır.
En ideali, oda termostatı ile termostatik vananın birlikte kullanılmasıdır. Ancak oda termostatını kullandığınız odada termostatik vana kullanılmamalıdır. Çünkü termostatik vana radyatör sıcaklığı istenen seviyeye geldiğinde sıcaklığı sabitler.
Termostatın yerleştirildiği konumda önünü kapatan herhangi bir cisim bulunmamalıdır. Bunun sağlanması için termostatların oda içerisindeki yerleşimi için en ideal seçim, duvara monte edilmeleridir. Direkt pencere yanına ya da radyatör yakınına monte edilmemelidir.
Kombileri mümkün olduğu kadar minimum düşük derecelerde kullanılırsa daha fazla tasarruf elde edilir. En verimli yoğuşmalı kombilerin çalışma sıcaklık dereceleri 30 ile 50 derece sıcaklıklarda elde edilir. 50 derece üstündeki kalorifer derecesi ayarlandığında tasarruf miktarı düşmeye başlar.
“Kablosuz oda termostatı kaç metreden çeker?” sorusu, ortalama 30 metreye kadar olarak yanıtlanabilir.
Oda termostatı kombimi ne zaman açar ya da kapatır? Oda sıcaklığı ayarladığınız sıcaklığın 0.5 C üstüne yükseldiğinde oda termostatı kombinizi kapatır. Oda sıcaklığı ayarladığınız sıcaklığın 0.5 C altına düştüğünde ise oda termostatı kombinizi açar.
Uyku zamanınıza göre özel ısı ayarlama olanağı sağlıyor. Sürekli olarak kombiyi ayarlama derdinden sizi kurtarıyor. Böylelikle uzun süreli bir kombi kullanım imkanını da sizin için tanıyor. Çevreci yapısıyla birlikte ise gereksiz enerji tüketiminin önüne geçiyor.
oda termostatı hangi kombiler ile uyumludur. Ürün gamımızda yer alan oda termostatlarının tümü; 220 V ve kuru kontak aç/kapa sistemiyle çalışan tüm kombi markalarıyla uyumlu olarak çalışmaktadır.
Isı mühendisliğine göre; Antre, hol ve koridor için ideal sıcaklık değeri 15°C, Oturma odası, salon, yatak odası ve mutfak için ideal sıcaklık değeri 20°C, Banyo içinse ideal sıcaklık değeri 24°C'dir.
Siz en üst seviye kombiyi çalıştırıyorsunuz. Yoğuşmalı kombi olup olmaması önemli değil oda termostatı kullanmak size tasarruf sağlar. Termostatın bulunduğu odanın hangi ısıda olmasını istiyorsanız o ayara getirip sık sık sıcaklığı değiştirmezseniz tasarruf sağlamış olursunuz.
Öncelikle bilinmesi gereken oda termostatı kullanılmadığı durumlarda kombiler nasıl çalışır? Eğer bir oda termostatı kullanmıyorsanız kombiniz ayarladığınız kalorifer suyu sıcaklığına göre çalışır ve bu ayar sıcaklığına yaklaştıkça modülasyon kabiliyetince kombi gücünü kısmaya başlar.
Kablosuz termostatların daha esnek bir kullanım sağladığını, ancak daha fazla sorunla karşılaşabileceğinizi unutmamalısınız. Kablolu termostatlar ise daha kararlı bir bağlantı sağlar ve daha uygun fiyatlıdır, ancak yerleşim esnekliği sunmaz.
Oda termostatı nedir? Oda termostatı, ortam sıcaklığını kullanıcının ayarladığı derecede sabit tutmak için kombiyi ortamın ihtiyacı kadar optimum sürede çalıştıran, bu sayede konforun yanı sıra hem doğalgaz hem de elektrik tasarrufu sağlayan bir cihazdır.
Tüketilen enerjiyi sınırlandırabilmek ıçın merkezi ısıtma sistemi kullanılan binalarda TS EN 21 S'e uygun termostatik radyatör vanası kullanılır. Enerji Verimliliği Kanunu ve İlgili yönetmelikler gereği merkezi sistemlerde, Termostatik Radyatör Vanası 15°C alt sıcaklık ayar özelliğine sahip olmalıdır.
3- Termostatik vana, ev ısındığında kombiyi kapatmayacağından, sadece dengeli ısı dağıtımı sağlayacağından her odaya takılmamalıdır. 5 peteğin en az 2 tanesinde normal vana olmasında yarar vardır.
Bulunuduğumuz ortamda üşümek ya da sıcaktan bunalmak istemeyiz.Termostatik vana bulunduğumuz ortamı konfor şartlarına getirerek tasarruf yapmamızı sağlar.Termostatik vana ısı yalıtımlı evlerde kullanıldığında %30 civarında tasarruf sağlamaktadır.
📌Kombi kaç derecede olmalı sorusuna verilebilecek yanıtta görüldüğü gibi radyatör boyutu ve radyatör ısıl kapasitesi önemli rol oynamaktadır. Ancak ideal dünyada 20°C bir sıcaklık için kombinin 50°C'de çalıştırılması yeterlidir.
Çünkü kombilerin dinlenmeye geçip yeniden devreye girmesi için tesisatta düşük sıcaklık algılaması gerekir. Bu gibi büyük ısı kayıplarında kombi sürekli bir ısı kaybı algılayacağından dinlenmeye geçmez. Tabi bu durum doğrudan yakıt sarfiyatına neden olmakta, faturalarınızın yüksek gelmesini sağlamaktadır.
Odanızdaki termostat oda sıcaklığını ölçüp vericiye sinyal göndererek devamlı veri akışı sağlar. Alıcı ünite odanızdan gelen sinyale göre kombiye çalışmasını veya durmasını komuta eder. Bu şekilde odadan alınan sıcaklık verileri ile kombi çalışır veya durur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri